Plenković u Mostaru: Hrvatska će podupirati BiH na putu prema EU

ljubuski.info

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak u Mostaru kako će Hrvatska snažno podupirati BiH i razvijati suradnju sa sva tri konstitutivna naroda te da će to biti država koja će podupirati BiH na putu prema Europskoj uniji i prema euroatlantskom savezu.
Podupirat ćemo BiH jer je Hrvatska uvjerena da je to jedini pravi put i naša istinska uloga u ovom trenutku poštujući BiH kao susjednu i prijateljsku državu, poštujući njezin suverenitet i iznad svega poštujući i respektirajući političke stranke i institucije koje unutarnjim dogovorima trebaju dogovarati daljnja pitanja koja su vezana za funkcioniranje BiH - kazao je Planković, koji boravi u Mostaru u povodu ustoličenja mostarskog biskupa Petra Palića, a nakon sastanka sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Istaknuo je kako je Hrvatskoj bitno da se u tom kontekstu poštuju načela jednakopravnosti, osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda.

Upitan za komentar izjave kako će se "Hrvatima nastaviti birati Komšić na nižim razinama", Čović je istaknuo kako je to doživio kao trenutak u kojem je Izetbegović procijenio da treba malo rasteretiti pritisak kojeg ima u svojoj stranci i pritisak koji ima oko svojih dužnosnika i prebaciti težište problema. Kazao je kako će razgovarati s Bakirom Izetbegovićem 16. rujna te da će razgovarati oko izbornog zakonodavstva i da ta pitanja treba riješiti sukladno Ustavu BiH.

Plenković je ponovio je kako je Hrvatskoj važno poštivanje slova i duha Daytonskog sporazuma.
Ukoliko se poštuje načelo legitimnosti, političkog predstavljanja konstitutivnih naroda onda takvih pitanja nema - poručio je Plenković te istaknuo kako je najvažnije nastaviti dijalog koji bi trebao dovesti do određenih pomaka.

Tijekom razgovora Plenkovića i Čovića, između ostalog, razgovaralo se i o lokalnim izborima u BiH.

Čović je istaknuo kako HDZ BiH sa svojim partnerima želi osvojiti sve mandate kada su u pitanju načelnici, gradonačelnici tamo gdje su Hrvati većina.
Na poseban način sam informirao Plenkovića oko Mostara gdje je napravljena iznimka pa je Mostar opet odvojen posebno - istaknuo je Čović. Plenkovića je, kako kaže, upoznao i o tome kako je sporazum oko Mostara značio i sporazum oko izbornog zakona.

Nakon 12 godina Mostar će imati izbore što je poseban izazov i vjerujem da će HDZ BiH kao i druge stranke u okviru Hrvatskog narodnog sabora BiH ostvariti kvalitetan rezultat i dobiti potporu za svoje politike i programe te preuzeti odgovornost u jedinicama lokalne samouprave nakon izbora ove jeseni - istaknuo je Plenković.

Osvrnuo se i na stanje u regiji nazvavši ga dinamičnim, osobito nakon izbora u Crnoj Gori. Po njegovim riječima, Hrvatska se zalaže za stabilnost i mir u svim susjednim zemljama.

FENA

Glas naroda

Stalno neko podupiranje a polako ali sigurno nestajemo sa ovih prostora. Kako i nebi kad nas mrzitelji Hrvata i Hrvatske nacije vode u propast. Pogledajte najveće komunjare na slici gore.

Da nisi toliko zlonamjeran lipo bi pročita da podupire cijelu BiH kod EU integracija.Nas nema šta podupirat kad smo već ušli.

plenkovic dolazi u tudu drzavu bez ikakva odobrenja drzavne vlasti isto ko [ * neprimjereno * ] u banku ukrade Ono sta zatekne i hajmo u hrvasku

prije će Plenković u penziju nego BiH se približi eu

Treba sacuvati ovo malo Županije s hrvatskim pukom od Srba i Muslimana pogotovo za nadolazece izbore(mozes mislit kako napadaju)...svaki put uzmu narod na osjecaj

Pitanje:
Bude li vam i malo lakse kad se izlajete na ovome portalu?
Ako vam bude lakse onda razumijem vase grozne komentare pune mrznje i zla.

Nisi ti plenki ti si njegov rektalni alpinist.

Nedirajte mi ovu dvojicu ustaša bojovnika za vrime rata koje Makarsku branija dok ste vi čuvali nekakve vukohebine i brda oni su se patili i gladni i žedni a i glave u torbi. Veliku patnju prođoše za vrime rata ova dva domoljuba a niko to ne vidi. I sad se bore za narod od kuće pare donose i dile narodu a kući spavaju u sobičku, u prugi se voze a kad ne pada na posa idu beciklom. Dazakog glasat već za ova dva dobročinitelja, velika vjernika i njihovu stranku bivših komunista i udbaša. Vjerodostojno i domoljubno.

Bog poživio ovog Plenkovića

Za Plenkija
Sta ce ljdi kad je ovi livi dokazani izdaica hrvatskog naroda

alooo niko nije izdajica dok sud to ne dokaže, ktome svak je nevin dok mu se ne dokaže krivnja

Kante se bre mojih prijatelja. Ovo su dva dobra čoveka dobra i poštena.Zar je bitno ko je nekad bio u savezu komunista, udbi, ozni, ujdi? Narod ih bira znači narodu su dobri. Drž te se momci čekam vas sa pečenom prasetinom u Laktašima.

Bliži se sendvic I piva gratis na sportskom. I mavanje zastavam. Oću se najist I mavat ću vječno zna se

Lokalni komunalni izbori a oni pricaju o nacijonalnim interesima Hrvata...strasno

Iz ovih komentara se uglavnom da isčitati kako se dr Draganu čoviću i Gospodinu Andreju Plenkoviću prebacuje kako su u svojoj prošlosti bili Istaknuti Komunisti ili dolazili iz takvih obitelji u kojima je komunizam bijo poštivan kao najbolja ideologija tog vremena. Vjerovatno se Čovijek pita što oni imaju sa ovomn našom današnjicom ako im je takva prošlost koja se uglavnom temeljila na odbacivanju u velikom dijelu i progonstvu svega onoga što je bilo vezano za za vijersko i nacijonalno biće jednog naroda konkretno Hrvatskog. Glavno pitanje se postavlja kako dojučerašnji Komunista preko noći može postati moralna vertikala nacijonalnog i vijerskog pitanja jednog naroda. Može iz razloga zato postoji proces reforme kao Čovijeka koji odbacuje sve ono što je participirao dugi niz godina i u vrlo kratkom roku uzima sve ono čemu se protivijo isti taj dugi niz godina. Normalno da nije ljijepo čuti za nekoga da je bijo Komunista i da je pripadao tom režimu ali je puno važnije dali se ta osoba reformirala. Tako da reformirani Komunista nije isto što je Komunista koji to nije učinijo zasigurno je da je dr Dragan Čović reformirani Komunista što bi trebala biti prihvatljiva stvar za jedan narod.

Je li reformiran ili nije ne znam.Ali znam da mu niko na političkoj,a i široj,sceni hrvata u BiH nemože vode dodat a sve drugo su babije priče.Pa se ti češi.

Pa čovješe ovi i jesu nagori što su se ko fol reformirali isto ko četnici u partizane,ne vidim razlike.Da opet dođe komunizam on bi se "reformirao". Kakav god je onaj sustav biio,bio je bolji od ove nakaze od države.

Danas sam sreo šticenu kolonu, graju narod sa ceste zar je potrebno da nekog prati 8 vozila da je narod na cesti stjeran sputa,tuga majkemi

A di ti zivis majketi?

Plenki u HR ,a Čova u Hercegovini to su ljudi koji su za sada nezamjenjivi.

Dobro si rekao, mi bi svi pocrkali od gladi da njih nema. Daj im boze da sto duze zive i paze i hrane nas jadne hrvate. Mi sami bez njih nebi znali nista

točno,posljednja dva hrvatska papagaja

Što im se sklanjaš,treba njih s puta.Samo se hitnoj i vatrogascima sklanjam

jedino što ćeš podupirati je čovićeva stolica

Plenković eutanazirao Hrvate u Hrvatskoj pa došao i Čovića podučit kako se to radi.

Anemicni ne mjesaj se u unutrasnje stvari druge Drzave

Uvijek podupireš a Hrvata sve manje i muslimani nam biraju predstavnike, dosta je priče koju ponavljate dvadeset godina, sramite se, Hrvati prepolovljeni iseljeni, uništili ste nas, treba vas biskup izbaciti iz ureda, ili je isti kao i vi

Ne može nam ni najgori neprijatelj izabrati gore izabrati nego mi sami.

plenkimun i poručnik dobročinitelj su od hrvackog naroda bih napravili manjinu-iselili su ga raznim HDZ rabotama
oni su opustošili hrvacka sela i gradove bih uništavanjem privrede
poručnik i njegovi načelnici su propast za hercegovinu
mislim da su više štete napravili nego ndehazija i da im je misto dalje od argentine-sibir

evropska unija u svojim novim članicama kolonijama treba vlast koja radi za uniju a ne svoj narod
suverenisti iza kojih stoji narod ne odgovaraju uniji-skontaj malo
u uniji vladaju prljaviINTERESI nema tamo đabane

kuća se ruši preko ovisnika država preko vlasti petokolonaša -iznutra narode pamet u glavu i mućni

Kakav narod takva i vlast

HDZ BiH sve radi kao i Hajduk Split

U pravu si, sveti klub Hajduk je opljačkan iznutra a HDZ pljačka kako god može...

Plenković je elokventan sposoban pametan samo ga ta anemija hebe a dobročinitelja ujdi inače čista petica

Krojači treće Jugoslavije

Iz tvojih usta u božije uši...Bog te čuo dragi.

Plenković u Mostaru: Hrvatska će podupirati BiH na putu prema EU
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari