'Novi' Aluminij isplatio prve plaće

ljubuski.info

Tvrtka Aluminij Industrija d.o.o. je isplatila prve plaće radnicima koji rade na ponovnom pokretanju proizvodnje u pogonu ljevaonice.

Tijekom kolovoza Aluminij Industries je u radni odnos primio 22 bivša radnika društva Aluminij d.d., koji su dobili prvu plaću.

Nadalje, već je započelo zapošljavanje dodatnog broja uposlenika prema planu zapošljavanja za mjesec rujan, u sklopu kojega se do kraja mjeseca planira zaposliti dodatnih 52 radnika.

Do 5. listopada u planu je zapošljavanje još minimalno šest dodatnih radnika iz skupine bivših zaposlenika društva Aluminij d.d., čime će biti ispunjena obveza tvrtke Aluminij Industrija d.o.o. da u radni odnos primi 80 bivših radnika društva Aluminij d.d..

Sve aktivnosti koje provodi tvrtka Aluminij Industrija d.o.o. iskoordinirane su s upravom društva Aluminij d.d. i Nadzornim odborom navedenog društva, a sve u cilju ispunjavanja obveza definiranih Ugovorom o poslovnoj suradnji.

Do 1. studenoga ove godine bi se proizvodnja u pogonu ljevaonice trebala u potpunosti pokrenuti, dok bi do kraja ove godine trebalo biti zaposleno dodatnih 90 radnika.

Podsjećamo, Aluminij Industries je od Aluminija Mostar iznajmio pogon ljevaonice u kojem namjeravaju revitalizirati proizvodnju te uposliti ukpno 80 radnika.

dnevnik.ba

Glas naroda

Kako to da nema komentara?Ako uspiju ovi uspostavit proizvodnju onda će nam svima bit jasno šta znači privatizacija a šta ova naša buranija u kojoj se ne zna ko pije ali se zna ko plaća.

Pa isplaćivali su i do sad stražare,ne bi do sad šarafa bilo,ali idu izbori pa eto......

to radi ljevaonica na tuđi aluminij kao i feal i tlm
proizvodnju sirova aluminija neće nikad pokrenut-netreba nam to rade nacionalno osvješćene države-svi će mo živit od HDZa partije i mrvica ,donacija,eu ko ju kosovo
no narod radi u njemačkoj u tuđim tvornicama -to je dobro za nove balkanske eu kolonije-živio udbaški HDZ-amen

Zašto da je pokreću ako je bila nerentabilna?A šta će ovi radit,oće li golubove šišat,koga je briga dok plaćaju radnike i izmiruju račune.

Nikad nije blla rentabilna a znali su proizvoditi aluminijum.Sjetite se intervjua Milenka je Smoje i Jole Muse i honorara i tko bi to izdrzao.Ali je to bio zakon onih dana.A kad Gertruda pjevaIa tko je smio pitat kolika joj je pica servirana i sa koliko slojeva od zlata sa dna kazana.

Gospon ne jadikuj doci ce vrijeme kad ce robovi prodat svoje gospodare samo se strpi.

Ovo je rojsova naj bolja tkoje blize vatre dobro se krije a ima jos jedna koje jamija jamija pa glasovati za bandu

na račun nacionallne mržnje
lopine se obogatiše
i nas i fratrikose dobro preveslaše
jel tak il ne tak

znate plj..ke stoljeca se dogadaju samo uz pomoc vlasti koja mrzi svoj narod i svoju drzavu

'Novi' Aluminij isplatio prve plaće
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari