Zaduženje od 11 milijuna eura za poljoprivredni razvoj

ljubuski.info

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog sporazuma o financiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za Projekt poljoprivrednog razvoja i ruralnih preduzeća (READP), u vrijednosti od 11.787.000 eura, priopćeno je u četvrtak iz Vijeća ministara.

Projekat će biti implementiran na cijeloj teritoriji BiH, u 90 općina podijeljenih u 10 klastera, s ciljem poboljšanja životnog standarda na projektnom području.

Projektom će biti ojačana organizacija manjih proizvođača i njihovo udruživanje koje će doprinijeti lakšem osvajanju tržišta i novim radnim mjestima. Očekivani ishodi su povećanje proizvodnje, profitabilnost i angažovanje mladih u agrobiznisu.

Očekuje se korist za 8.650 izravnih korisnika iz ciljnih domaćinstava i za oko 5.000 neizravnih korisnika zbog povoljnih ulaganja u infrastrukturu.

Iznos kredita je 11.787.000 eura, sa alokacijom na Federaciju BiH 60% (7.062.200 eura), a na Republiku Srpsku 40% (4.724.800 eura).

Rok otplate je 18 godina, uz grejs razdoblje od tri godine. Kamatna stopa je jednaka godišnjoj referentnoj kamatnoj stopi IFAD-a. Planirano je da Projekat traje pet godina.

Glas naroda

hoće li biti za imaginarnog džema poticaj opet

vijeće ministara-vijeće talijanskih mafijaša

Sacra corona unita..

Dobro je, grejs tri godine, do tada ćemo se oko morat.

Zaduženje od 11 milijuna eura za poljoprivredni razvoj
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari