Ministrica Mikulić se tek sada sjetila tražiti mišljenje i preporuke

ljubuski.info

Koliko je ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ bilo spremno za nadolazeću školsku 2020./21. godinu, pokazuje dopis kojeg je uputila Ministrica Ružica Mikulić prema Zavodu za javno zdravstvo ZHŽ.

Malo im je bilo par mjeseci vremena sve to posložiti kako bi koliko-toliko funkcioniralo, i sa što manje stresa za same učitelje kao i za učenike!

Iako su znali kako će biti poteškoće u nekim stvarima kada su "kemijali" mjesecima prije početka školske nastave i objavili nekoliko tjedana prije mnoge nelogične zapovijedi, naređenja, preporuke i ostale dječje "spletke", sada kada je nastava krenula shvaćaju kako neke stvari nisu predvidjeli jer lakše je bilo napisati zapovijed i očekivati kako se nitko neće buniti protiv toga jer svi im doslovno vjeruju i slušaju sve što će oni izmisliti i jedva čekaju.

U nastavku donosimo Upit ministrice Ružice Mikulić prema Zavodu za javno zdravstvo ZHŽ upućen jučer, 9. rujna 2020. godine:

Molimo Vas da nam date Vaše miśljenje kao i preporuke o organiziranju nastave u osnovnim i srednjim školama po niže navedenim stavkama.

Kako postupiti u slučaju kada roditelj ne želi mjeriti temperaturu svom djetetu te ne dostavlja u śkolu temperaturnu listu? Isti roditelj ne dozvoljava da se njegovom djetetu mjeri temperature pri dolasku u śkolu a dijete je školski obveznik i maloljetno je, te se ne smije odstraniti iz škole samo.

Na koji način organizirati odmore za učenike u śkolama odnosno da ih učenici koriste na otvorenom prostoru škole? Naime, za cjelokupno psihofizičko zdravlje djece je bitno da mogu izići na veliki odmor u školsko dvoriśte, naravno po određenim pravilima. Nemoguće je da dijete provede cijelu nastavu u zatvorenom prostoru sjedeći u učionici. Škole bi u ovom slučaju mogle organizirati veliki odmor u različito vrijeme da se učenici što manje mijeśaju, uz stalni nadzor učitelja te poštujući mjere pri izlasku iz škole i ulaska u školu.

Molimo Vas da se o navedenim stavkama očitujete što prije, kako bi mogli pravovremeno reagirati prema školama.

Ovo je samo izgleda početak s kojim će se problemima još ministrica susresti. Uskoro možemo očekivati Učitelje i ostale djelatnike škole kako "lude" zbog tih prepreka, zapovjedi, naređenja ili kako već dolazi iz "komiteta"!

sirokibrijeg.info

Glas naroda

a gdje su sada one pametne mame po facebooku sto sve znaju i najpametnije su. Da bace koji komentar..Očito su na kavi i traču jer su im djeca uškoli a večeras će se razvezati. kokoške svako druga pita "do kada radi namex nedjeljom" eto nezna skuvati kruh pa mora kupit

Ne mozee brate od noktiju, a i boje se da im kruna ne padne

pa zasto da djeci mjerimo temperaturu, ako je jasno kao dan da su asimptomaticna? radje mjeriti temperaturu roditeljima, pa mozda nesto korisno od te gluposti i bude.
a za cjelokupno psihofizičko zdravlje djece potrebni su psihotestovi za nastavnike, profesore i ostalo osoblje koje je u kontaktu s djecom. imaju veliki odmor od skole svaki drugi dan. gdje budu sta mislite kad kisa pada, nego u razredu. barem ovako, govorim o maloj djeci, ce se odmoriti u prisustvu nastavnika i nece probleme raditi, niti krvavi kuci dolaziti.

ova je ministrica samo zato sto je poslusna gazdama i nista ne pita,a nista se i ne pita. inace zena je ko tikva glupa i nesposobna kiosk voditi a ne kompletan skolski sustav. znam to od nekolicine njenih bivsih ucenika iz gruda.

Evo ti si njena sušta suprotnost,pa bujrum da te čujemo?

sve sam ti rekao gore

Popij terapiju na vrijeme..

psihotestovi za nastavnike, profesore i ostalo osoblje koje je u kontaktu s djecom pri zaposljavanju i svake godine nanovo, a ne da se po stranackoj snjuri zaposljavaju ljudi koji su s nama ( sa mnom) isli u razred/e i provjereno znam/o da nisu psihicki zdravi i stabilni, jedva prolaznih ocjena, sada vode djecu u zivot, a nisu sposobni ni vlastitu osnovnom ponasanju i kulturi nauciti.

Takodjer i tete u vrtićima trebaju proći te testove, jer ledajući tko sve vodi i radi u vrtićima čovjek se upita što to plaća i koga plaća.

apsolutno ste u pravu. u biti morali bi postojati odredjeni testovi, koje ce sastaviti grupa strucnih ljudi, za sve koji rade s djecom. od teta, trenera, nastavnika itd...

pa i prikolica od auta mora proci atest ( mislim jednom godisnje, nisam siguran), da je sigurna za promet, a mi djecu dajemo tek tako nekim ljudima kojima sigurno ovce nebi dali

Mislite edukativno znanje.? (Nema ih puno)

Istina,vecina djece od ovih uciteljica i nastavnika,problem do problema.

Da su testovi barem relevantni! Nek se ugledaju na privatnike koji rade testove introvertan/ekstrovertan i redovito zaposljavaju ove druge :p

Mi smo sami krivi sto nam takvi uce djecu.Nijednu lektiru nije ni u osnovnoj ni u srednjoj procitala i kako ce ona moje dijete nauciti voljeti citati.Ima uciteljica redovno bile na popravnom iz matematike.To je nedopustivo.U skoli treba teziti izvrsnosti i takav kadar je potreban.Ali kad je placa mizerija i svatko pametan se gleda negdje drugo snaci.

I što roditelji učine kad shvate tko radi s djecom, čini mi se ništa.
Nije da ne mogu baš ništa. Isto tako valjda postoji učitelj koji svoj posao radi kako treba.

Ja poznajem dosta prosvjetnih radnika i ima ih svakakvih od onih sto neznaju pisat pisana slova do onih koji su padali iz matematike a opet ovi treci najgori tracari-toliko su zaokupljeni s tim rekla kazala obukla obula izgletovala da od vremena koji bi trebali s naglaskom na trebali provedu tracajuc(prepoznat ce se gospodje same)

I ti si bila jedna od njih, doktorandice. Nije ni tebi mane.

takve skole pogoduju jedino sevi

Počela škola ona traži mišljenje kako se pripremila a imala čitavo ljeto. Dobra su nam djeca tko ih uči i vodi ministarstvo.

Mene samo interesuje kako se sad kreću ocjene.

Meni stvarno odgovara ovo da dan idu a dan ne. Mislim da je previse 5 dana u tjednu uz sve dodatne aktivnosti koje djeca imaju. I jos se potrudite da svugdje pocinje skola u 8:00 ili vratite da roditelji mogu birati da im djete ide u odgovarajucu smjenu, uvijek je tako bilo, a sad smo prisiljeni dati otakaz da ih mozemo sve izvozati...

Kako vi mislite da će djeca i nastavnici stići zadano gradivo (i u redovnim uvjetima su bili u strci) i sa satom od 30 min. Ako idu svaki drugi dan zar onda paralelno ne bi trebali imati i online nastavu o kojoj toliko pricaju. Prijenost sta ucitelji pricaju u ucionici, zar je to tako tesko u moderno digitalno doba

Slazen se s tvojim komentarom,dosta 2-3 dana sto idu

Ukinuti ovakvo obrazovanje pod hitno, pod ovim mjerama, ovo je tragedija i za roditelje i djecu, ovo prolazi svaku granicu!

Ovo uopće nije obrazovanje. Ma ni slicno.
Ovo bi moglo biti pravdanje plaća za poslušnike.
Kako će organizirati obrazovanje oni koji sami nisu obrazovani?

Sto je sa maskama.181

A ko je ovaj lik na fotografiji?

Taj lik na slici je Ijo Bošnjak iz Predgrađa, inače gura se svugdje gdje osjeti da bi mogao profitirati a naobrazbe nikakve.
Uža specijalnost mu je filozofiranje, odnosno držanje jalovih govora.

Evo izgleda da je jedna cura u gimnaziji pozitivna na covid, i kreće online nastava...

U Oxvordu zaključili da testovi uopće nisu pouzdani

Ma nemoj! Pa što ako je pozitivna, ići će kući i to je to.Ali prije svega tko to garantira za pouzdanost testova? Nitko.Već se u više navrata pokazala njihova nepouzdanost.

Kme, kme.
Dođi ispred DZ pa vidi kako je to lako reć " ići će kući". Pogleda malo kakvi su donedavno ti teoretičarima zavjere, ne mogu hodati.

Ministrica Mikulić se tek sada sjetila tražiti mišljenje i preporuke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari