Ljubuški dobio novi kružni tok na zapadnoj obilaznici

ljubuski.info

Kružni tok u sklopu zapadne obilaznice u Ljubuškom dobio je svoj izgled, a njegovom gradnjom, uz već postojeće kružne tokove, u značajnoj mjeri smanjit će se gužva na gradskim prometnicama.

Naime, radi se o prvoj fazi gradnje za koju je bilo zaduženo poduzeće Putovi iz Gruda, a projekt vrijedan oko 500.000 KM u cijelosti financira JP Ceste Federacije BiH.

U sklopu ugovora, u zoni zahvata novog kružnog toka radi se još i oborinska i fekalna kanalizacija, a kako se saznaje od Vlade Čuljka, djelatnika Službe za stambeno-komunalne i inspekcijske poslove, navedeno će se financirati na zahtjev Grada Ljubuškog.
Grad Ljubuški izdvojit će oko 220.000 KM za planirane radove, što uključuje i gradnju nogostupa s javnom rasvjetom, a taj dio trebao bi se privesti kraju kroz mjesec dana. Također, prema najnovijim informacijama koje imamo, sljedeća faza odnosi se na nastavak gradnje kraka obilaznice, oko 360 metara prema jugu. Riječ je o grubim radovima, kazao je Čuljak.

Zapadna obilaznica u cijelosti bi, kako se očekuje, trebala biti izgrađena do kraja 2021. godine. Zanimljivo je istaknuti kako je njezina gradnja planirana još 1972. godine, drugačijom trasom nego sada.
Tada je bilo planirano da obilaznica prelazi preko Trebižata te da se u sklopu nje gradi novi most, što je sada neizvedivo, ali i nepotrebno, rekao je jednom prigodom sada već bivši gradonačelnik Nevenko Barbarić.

A. M. Musa | Dnevni list

Glas naroda

Najveca glupost do sada. Ovo se rijesi sa izlaznom trakom za zaobilaznicu. Ostala vozila idu normalno. Ovako svi se cevrtamo i stvaramo guzve. O cijeni da ne govorimo.

A pametni kako mislis da bi se prikljucivali ovi sto bi dolazili od dole kad bude taj trak gotov,jedva bi se mogli ukljucit u promet od onih koji lete iz vitine prema ljubuskom. Ovako ce svi usporit i promet ce se odvijat slicno kao na kruznim kod nevade.

" od dole", odakle je to dole i di to dole izlazi ili ulazi, valjda od pozadi, kako su naučili.

Jes ti igdi dalje otisao iz Ljubuskog i prolazio raskrsnce sa sto puta vise auta nego ih ovde prođe.

A di si ti to takvo raskršće vidio,živoga ti klaka?I baš me interesuje kako je funkcioniralo?

Pajdo ovo je zaobilaznica za vozila iz pravca Vitine ,dakle dovoljan je bio jedan trak za vozila koja skrecu na zaobilaznicu. U kontra smjeru je isto dovolhan jedan trak za izlaz prema Vitini,jer ce isto morat propustat vozila na kruznom toku kao i da je obicna raskrsnica. Da su nasi strucnjaci radili ceste u malom Splittu, ilo bi najmanje 1000 kruznih tokova.

Pajdo,baš si jasan i logičan da je čudo jedno.Imaš izlaze u gradu,kod hotela i u Kolobarića strani,pa šta ti se čini jesu li zgodni a još su bez teretnih auta?

Nemere se puno jamit na običnoj raskrsnici a i za jednostavno rješenje ipak treba imati nešto u glavi .

Jeli ovaj ČULJAK muž od one Presjednice Suda u Ljubuškom, pa on dolazi iz propale građevinske firme tz.Konsa sve prodali l-opini Rupčiću i Emilu.E sad na općinske JASLE!!!!!
Date Bog sačuva.?????

Kakvo smanjivanje gužve vrtimo se ko dudale gdje je zaobilaznica za ovo bi trebalo nekoga u zatvor

Zaobilaznicu će napraviti za 10-20 godina...

oće,napravit će podzemnu ko u Minkenu

Vrtimo se 20 godina oko dva truta iz Vitine Vicu Majića i Nevenka Barbarića.Nećemo se u budućnosti vrtit oko Vedrana Markotića.Idemo Ljubuški promjenimo kradeze korupciju.Ante Paponja novi gradonačelnik.

Uzeli pare a vi se vrtite u krug dok ne zamàntate

Zar smradeze ne pravi kružni okle sad pedee-
eracije da daje pare zar nam sve nije napravila krade se baaaagra?Oni kažu da grad nikad nije bio lipši.... valjda zato što donesu svoje pare i ulažu u grad da nam svima bidne bolje.

Odavno nisam vidio veće budalaštine od ove obilaznice, za par godina ovo će bit centar grada. Znamo svi koliko su daleko zadnje kuće (ili zgrade), već sada, od te tzv obilaznice. Cirkus od ideje, svaka čast.

Gdje ti vidis obilaznicu ovo je nepotrebni kruzni tok ako im je uspjelo da uzmu pare od Cesta mogli su ga napraviti kraj Tikire ali tako im je sve nema nista da nisu shebali

Deset posto Putevi Mina KTM Brina TD company pola pola i eto stanova i kuca u Hrvatskoj

Baš i kakav je ono cirkus od raskrižja i linija kao da se netko dobro napušio ili im je inžinjer pobjegao iz umobolnice

Po meni pogrešna odluka.Zaobilaznica je tribala ić postojećim putom niz plantažu sa kružnim tokom na dnu i vrhu i na sredini.Plantažu je tribalo ostavit u cjelini(nije mi jasno ko je dozvolio odvoz zemlje sa iste)pa je ili stavit u poljoprivrednu funkciju ili ,ovaj dio uz grad,pritvorit u park.Ovim riješenjem je plantaža prisječena ni tamo ni ovamo što je šteta.Nikako dozvolit daljnju izgradnju u obradivim površinama a na plantazi posebno.

koji bolan centar grada? sva sela da se nasele u Ljubuški mogu stat do obilaznice, ovi svi stanovi novi su pokupovani i prazni, ljudi se iseljavaju a ne naseljavaju u Ljubuški. Pogledaj samo koliko ih se rađa koliko umire i koliko odseli..

Zatvoren krug kradeze hapanja, kum i kumčići, neven i ing. tonćika.

Je nam ga Nevenko Barbarić stavio

put koji vodi nigdje, malo zaprpali nizastranu i čekanje do slijedećih izbora.
uglavnom kocka je tu a još malo da mila posadi cvića i kandidat za načelnika "A je to" čeka izbore.

Hahahah.Vrtikolo

Molim od nadležnih da definiraju riječ "zaobilaznica" i da odgovore da li su ikad vidili kako zaobilaznica u normalnom svitu izgleda

"A. M. Musa? Ukoliko žena ima prezime koje se sastoji od dvije riječi (tehnički gledano od dva prezimena), nikako joj inicijali ne mogu glasiti A. M. Musa, al nevažno to sad!

Ana Marija

Ljubuški treba promjene u vrhu vlasti ,HDZ je na vlasti 30 godina a centar grada izgleda kao da je rat jučer završio.Mislim na duvanjsku i Lučićevu zgradu.Ante Paponja ima moj glas.

Je ono stvarno ruglo koje traje i traje

mi smo dobili još jedan nepotrebni kružni tok a barbariča obitelj se uhljebila u zg da ne radi NIŠTA i kupila još dva auta
terenca
golfa
stvarno neki među nama su sposobni i imaju lipe investicije a nerod ERCEGOVINE su brojčano doveli na nacionalnu manjinu

barbarić je konačno naša restoran u saboru i jede dva puta mukte da se udeblja jer je doša iz najgore općine u sabor pa je neuhranjen
on jede dva puta mukte a školska i vrtićka dica za doručak u lepoj našoj jedu suh kruh ili gladuju da se ne udebele
ovo je socijalna HDZ država-daj samo meni

Ima li Ljubuški o poziciju koja mora govoriti o problemima vladajućih struktura u općini. Očito da nema osim Ante Paponje koji jedini govori o problemima. Prije 4 godine je pokraden ali sad treba učiniti sve i ispraviti tu nepravdu.

Ljubuški dobio novi kružni tok na zapadnoj obilaznici
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari