Ante Paponja krenuo u borbu za gradonačelnika Ljubuškog

ljubuski.info

U maloj dvorani hotela Bigeste danas je svoju kampanju za gradonačelnika Ljubuškog najavio Ante Paponja, kao kandidat stranke HKDU HRAST, a kojeg ujedno podupiru HSP, HNL i niz manjih koallicija i pojedinaca koji su ušli u političku utakmicu za GV Ljubuški.

Svojim dolaskom na tiskovnu konferenciju Paponju su podržali Pero Barbarić i Nikola Raguž i Zrinko Čuvalo,, te nekoliko samostalnih kandidata za GV Ljubuški.

Nakon uvodnog pozdrava Paponja je kratko obrazložio razlog motivacije za novu kandidaturu istaknuvši:
"Razlog nove motivacije leži u spoznaji kako postojeća vladajuća struktura, osobito od 2000. godine na ovamo, očito nije realna snaga koja može ostvariti naše lokalne, građanske, ali i ukupne nacionalne interese."

Ne ulazeći u prevelike detalje, jer će, kako je istaknuo o programu detaljnije u narednom predizbornom vremenu, izdvajamo najznačajnije iz njegova izlaganja na tiskovnoj konferenciji:
"Sadašnju lokalnu i širu politiku jasno obilježava izostanak vizije, nestrateško djelovanje i nedostatak liderstva. Umjesto poželjne tehnologije upravljanja, prevladava pogubna "tehnologija vladanja", iz koje probijaju i elementi osmanskog natražnjaštva. Sve skupa nas je to dovelo do snažnog gospodarskog zastoja i demografskog pada, koji počinje predstavljati ozbiljnu prijetnju za našu ukupnu nacionalnu sigurnost i suverenost!" - nadodavši:
"Čvrsto vjerujem da smo u stanju uspješno odgovoriti na postojeće izazove, osobito one u najvažnijem društvenom segmentu kojim se politika treba baviti - gospodarstvu. Vjerujem da smo zajedno u stanju pokrenuti naše gospodarstvo i nametnuti potrebnu proizvodnu orijentaciju, da smo u stanju stvoriti povoljnu gospodarsku klimu i privući ulagače, konačno pokrenuti naše gospodarske zone, uspostaviti gospodarsku vertikalu prema Republici Hrvatskoj, EU i našoj dijaspori, koja raspolaže ne malim resursima i započeti proces ponovne reindustrijalizacije."

"Moramo biti u stanju dati stručnu i digitalnu podršku našoj poljoprivredi, pomoći joj da napravi iskorak prema tržištima EU-a, započeti programe opskrbe industrijskom vodom, izboriti se za zakonske okvire za pokretanje proizvodnje duhana, uspostaviti veterinarsku službu, ublažiti teške posljedice avanture sa smiljem...." - jedan je dio navedenih prioriteta kandidata za gradonaćelnika Ante Paponje.

Iz cjelovitog izlaganja izdvajamo prioritete koje, ako bude izabran, želi staviti na dnevni red rada gradskih službi i njega samog kao gradonačelnika:
"Dodatno trebamo unaprijediti naše velike turističke potencijale, osobito riješiti ključni problem nedostatne povezanosti turističke privrede sa domaćim gospodarstvom. Vjerujem da smo u stanju riješiti postojeće komunalne probleme, kao što su dovršenje programa opskrbe pitkom vodom na području cijele općine, problem oborinskih voda, osobito onih u zapadnom dijelu grada Ljubuškog, problem zaštite naših vodnih resursa kroz izgradnju i odvajanje sustava za odvodnju oborinskih voda. Potrebni su novi iskoraci na području urbanizma i izgradnje komunikacija. Proširenje urbanih standarda na prigradska naselja: Humac, Radišići Donji, Mostarska Vrata, Pregrađe i Bučine. Dovršiti projekt južne obilaznice sa proširenjem ceste prema od Humca prema Lošču. Napraviti projekat južne obilaznice, jer je postojeća cesta ulicom bana Jelačića postala gradska prometnica i komunikacijski čep. Moramo napraviti projekat i krenuti u realizaciju sjeverne prometne transverzale od Mostarskih Vrata preko Gornjih Radišića, Proboja, Vitine do Klobuka, kojim bi se rasteretio prometni pritisak na pravcu prema Vitini. Obnoviti i proširiti cestu na pravcu Vitina - Otok - Grabovnik - Vašarovići i dalje preko Granića prema Prologu, obnoviti i proširiti cestu od graničnog prijelaza Bijača preko Zvirića, Stubice do Studenaca, kao i konačno dovršiti uređenje glavnog gradskog trga u Ljubuškom." kazao je Paponja.

"Potrebni su nam novi iskoraci na području kulturne politike, izrada nove športske strategije za područje općine, apsolutna potpora vjerskim, humanitarnim i volonterskim udrugama, a jedna od najvažnijih zadaća vlasti je olakšati život građanima." - naglasio je uz obvezu kako će se zalagati za smanjenje cijene pitke vode za 40%, za smanjenje cijene odvoza smeća i parkinga u gradu i za besplatan prijevoz učenika.

Kao novi iskorak u radu javne uprave Paponja je istakao kako će njen rad biti potpuno transparentan, osobito kad je riječ o trošenju proračuna u što će digitalnim putem građanima biti dat uvid, kao i referendumski pristup pitanjima od općeg značaja, uz obvezu financijske stabilizacija lokalne samouprave.

"O svemu kazanim danas u kampanji ću se detaljno osvrnuti, kao dijelovima mog cjelovitog izbornog, ali i obveznog programa nakon izbora za gradonačelnika!" - naglasio je Paponja, zahvalivši se političkim strankama i pojedincima u potpori za kandidaturu, istakavši kako ima potporu od velikog broja građana, koji traže normalizaciju stanja u općini i postizanje pozitivnog iskoraka u pokretanju gospodarstva i ostanka ljudi u Ljubuškom.

Pero Barbaric, Nikola Raguž i Zrinko Čuvalo su istakli uvjerenje u pobjedu Paponje.

Na pitanje oko kandidata HDZ 1990 Paponja je kazao sljedeće.

Vjerujem da se u odnosu većine birača devedesetke ništa nije promijenilo nazad četiri godine. Jedno je biračka baza, a drugo politika vodstva stranke. Mi nismo mogli ostvariti suradnju zato što je njihovo vodstvo, dakle vrh stranke, ušao u strateški savez s HDZ-om i onda, svaka moja kandidatura ispred njih je apsurdna. Vjerujem i sad da će biračko tijelo koje podržava devedesetku uglavnom biti na našoj strani.
I.K. i T. B.

Glas naroda

Zar ga 90ka vise ne podtzava

Zar 90ka postoji?

Hehe izgleda da je Radisic pijun hdza. Ovaj portal pun nekih pijuna hihi

Radisic je, to smo ustvrdili ranije, konj. I to trojanski.

90 tka ga izdalaPavlović [ * neprimjereno * ]žarkići šajka uvukli se HDZ u u šup.ak

radišić kandidat 90tke napravio ne legalno kuću na nacionalnom spomeniku BiH , on onda može išta pošteno učiniti kad je sam naopak , vedran katastrofa , a ante može jedino dobiti ako na liste stavi mlade ne okaljane ljude

Bravo Gospodine Paponja!

A brda ti planova obilaznica kroz gornje radišiće, obilaznica istočna, moj Anta provjeri na čemu su ti koji su ti pisali plan i program i spusti ih na zemlju. Samo još nisu u plan ubacili željezničku prugu Ljubuški - Tokio.

Ta transvezala M. Vrata- Klobuk i jeftina tehnička voda da je bilo pameti u dosadašnjim vlastima je tribala već bit gotova i to bi doprinilo ne samo rasterećenju saobraćaja već i opstanku naroda u ovim krajevima.Još kad bi se probio tunel,negdje od pošte ili naviše,u pravcu M. Vrata cijeli gornji kraj bi posta prigradsko naselje.Zapadnu obilaznicu je tribalo radit na postojećem putu niz plantažu tako da bi s vrimenom mogli povezat Prolog Vašaroviće Grab sa istom.Dio plantaže uz grad pritvorit u park i zabranit daljnju gradnju prema zapadu.Kod bivše carine napravit podvožnjak i put prema pregrađu i tamo pravit nova naselja i sporskorekreativne centre i škole.Uglavnom pravit planove a ne radit stihiski.

Još malo pa će bit transverzala do mjeseca i nazad nosvasjavamante

Ako ovizi dođu do vlasti mogla bi zelena trasverzala proć kroz Ljubuški.

Samari im brži od konja.Tata kupi mi romobil biciklo i auto i malog magarca.

Ima ta pruga do Tokija nego nije isplativa. Antini planeri su radili realnu prugu s tunelom kroz brdo iznad Ljubuskog a vec je gotova glinena maketa a kad ce se raditi to je pitanje za donacije i financiranje da nas ne bi opet omela situacija da donatori čekaju jer nema projekata.

Po tebi je Vitina - Grljevici odlicna cesta. Moga si i nju nabrojat nebi te nista kostalo.

Ante podrska

Evo ga...probudio se nakon 4 godine izbivanja iz havnosti.

E moj Paponja. Bolje bi ti bilo da si išao kao nezavisni kandidat. Vezanje za Pepija samo ti šteti. Dugovi za smilje pritišću.

Kada je predstavljanje kandidata za vijeće?

Nemate pojma ovako ne mora skupljati potpise

Ne širi laži protiv Pepija udbaškim metodama...Ako znadeš nekog da mu nije platio cmilje reci to imenom i prezimenom. Ovako ispadaš uhljeb HDZ ov koji ima zadaću blatiti sve koji nisu lojalni HDZ u ...

Ne širi laži protiv Pepija udbaškim metodama...Ako znadeš nekog da mu nije platio cmilje reci to imenom i prezimenom. Ovako ispadaš uhljeb HDZ ov koji ima zadaću blatiti sve koji nisu lojalni HDZ u ...

Pepi je čovjek koji je u ratu vodio elitnu postrojbu , koji 20 g. Prkosi rezimu i nije se prodao kao neki, jedan od rijetkih koji je za one koji su uzgajali smilje učinio najviše...Tko ga moze optuzivati a da nije uhljeb stranacki koji 2blateci pepija brani režim...Da bi se ova bagra srusila treba nam 10 pepija...

Pepi je nikakav gospodarstvenik. Sve čega se taknuo propalo je. Propala mu firma sa Živkom Budimirom, pripao mu posao sa višnjom u koji je na žalost uvukao veliki broj prijatelja, propao mu posao sa smiljem.... Nema više naivnih.

Njegovi su i sad na vlasti samo on nije kandidat za vlast znaš ono imamo boljih. On iznova čeprka ne bi li ga jednom postavili a oni uvijek nadu drugog i šta ćeš.Tragičan tip kao Salko alkar

Pokušaj , ništa te ne košta ... ali politika se radi na drugačiji način , nije tu bistra voda... ove stranke oko njega ništa mu ne mogu pomoći , sto sam iznese to je to.

HDZ je interesna stranka ali ima nas koje se ne moze kupiti sad koliko nas ima vidjecemo

Ante Ante svi smo zate ali jaka je udba pokrast će te ko i zadnji put ovi dezerteri, oblizivači oltara i ratni profiteri i njihova partijska kooooooo pilad.

Ako budete nadzirali ne mogu ga pokrast.Inače mi je drago da je se probudio ali je i šteta da se i drugi ,mlađi,ne aktiviraju.Jer ako ćemo birat samo da bi ove smjenili ništa dobit nećemo

Oporba je potjerana u Njemačku,ali velika podrška gospodine Paponja da se ovo zlo zaustavi

I to je neka pobjeda znamo da su zlo

Koliko puta moraš izgubit izbore da shvatiš da nije politika za tebe?Podržavaju te Pepi i Čuvalo koji su kao neki "bitan"politički faktor.Da ovo nije žalosno bilo bi smiješno.

opet će te ga udbaši pokrast?

Pepi i čuvalo kakvi su da su ostali su časi, pošteni i dosljedni za razliku drugih koje je Čović kupio za 100 KM.

Moj Ante ti si dobar covik al nije ovo zate
Ti bi radija sta ti drugi crtaju
Tako bi ispa gori od Barbe

A joj boze velikog pametovanja,

Kad ste zadnji put vidjeli Paponju i javnosti, da se prošetaj ulicama Ljubuškom, da zaostane i po razgovara sa ljudima, da u društvu ima barem dva za stolom na kavi?
Pošten jeste, ali javnost i političarenje, a kamoli vođenje grada gdje je umrežene interesne skupine su za njega jato pirana......

Eto Nevenko 16 godina zivi ko Usain Bolt pa za nagradu u Sabor

Bolji je Cuvalo kao čovjek od Barbarića, a Pepi od Nevenka
Najbolje je da ga podrži HDZ jer je Markotic *** a Radisic je ***
To je najbolje

Mladena bebeka za načelnika zna njemački a nije dezertera a ženu mu za ov hihihi

Koji Cuvalo . . .jeli to neko iz MUP-a

Zar nitko nevlja tko se god suprostavi HDZ ovoj tridesetogodišnjoj vladi.Halo ljudi jeste li normalni.Jeli se mi nalazimo u Sjevernoj koreji pa nam 30 g jedna stranka na vlasti.Podrška Anti i svima koji podržavaju ovog hrabrog i poštenog čovjeka.

Sretno i velika podrška

HDZ ima dva kandidata a oporba samo Antu Paponju.
Ante svi smo za te.

Rade Radišić je trojanski konj HDZa. Žena mu je savjetnica u skupštini i on na drzavnoj placi i nije lud da dira u to a obećano mu je da će poslije izbora u neki od dobro plaćenih odborq. On je tu samo da otkine glasove Anti u korist Vedrana. A Ante Paponja je jako dobar čovjek i ne treba pričati o nikakvim investicijama i projektima pogotovo o mračnoj prošlosti HDZa. On treba samo raditi na tome da se svi ljudi imaju pravo uključiti u sve što se tiče njih. Ljudi su neinformirani. Nemaju pojma šta se događa oko njih, nitko ih ništa ne pita i ne odlučuju o ničemu. To je ključ svega.

Radišić nije nikakav konj nega magare

O čemu ovaj priča?On triba najprije uvest reda da svi moramo porez i prirez plaćat i to na puni iznos plaće. E kad tu uspije onda će bit malo više novca u kasi pa se mogu i rashodi planirat.
Ovo o čemu on sada lupeta je nemoguća misija ili on misli da ima njemački proračun na raspolaganju.

Čuj ‘prirez’, nijsu ovo izbori za Zagrebačkog geadonačelnika. Tamo je prirez.

Ključ svega je mašinerija.... Markotić će imati 5300glasova....od oporbe tko želi pobijediti mora skupit 6000glasova jer jbga ako je utisno bit će ko i 2016...ujeo vuk kenjca.... A znamo kako ide glasovanje ko i 2016...u veljacima 8 kandidata dobiva po 305glasova...koliko to treba pogodit...kao i u grabu...po naredbi HdZ iz Hrvatske oba HDZ u BiH ne smiju vele ratovati jedni protiv drugi...jer zadnji put je Glasnović prošao a sad mu falilo 11glasova...90ka poduprla listu HDZa...Ante je pošten i dobar čovjek ali nema šanse na izborima...... Jb.ga mašinerija će odradit

Ante je pravi ali jesmo li mi vidjećemo

Nami triba gradonačelnik iz Radišića,mi stariji se sićamo Ike Nosića i sada nam ponovo takav triba.

Ante Paponja krenuo u borbu za gradonačelnika Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari