Radioamateri Herceg Bosne spremni za obuku mladih

ljubuski.info

Zajednica radioamatera Herceg Bosne (ZRHB) izvršila je nabavu radioamaterskih uređaja novije generacije koja će se koristiti za obuku mladih radioamatera, priopćeno je u utorak iz ZRHB.

Nabavka trideset VHF/UHF digitalnih ručnih radio stanica namijenjena je za polaznike radioamaterskih tečajeva koji se tijekom godine organiziraju od strane ZRHB. Praktična primjena nove tehnologije, navode, omogućiti će mladim ljudima da zavole radioamaterizam kao i da lakše polože radioamatersku klasu.

Zajednica radioamatera Herceg Bosne kroz radioamaterske tečaje uvode mlade ljude u oblasti radio tehnike, elektronike, a u posljednje vrijeme informatike i računalne tehnike što bitno doprinosi podizanju opće tehničke razine društva u cjelini.

Nove radio stanice, tvrde, bit će ustupljene i Gorskoj službi spašavanja (GSS) za njene potrebe. Ove dvije udruge tijesno surađuju, a radioamateri su ti koji na volonterskoj osnovi servisiraju dio komunikacijske opreme Gorske službe spašavanja.

Zajednica radioamatera Herceg Bosne (ZRHB) je udruga radioamatera koja se među prvima se organizirala na početku Domovinskog rata 1992. godine kada su radioamateri ustupili svoju opremu i postali okosnica veze Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Utemeljitelji ZRHB bili su ratni vezisti HVO, a ove godine obilježavaju 27. obljetnicu utemeljenja i neprekidnog djelovanja, priopćeno je iz ZRHB-a.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari