Performansom u Ljubuškom mladi pozvani na buđenje

ljubuski.info

Na Međunarodni dan mladih u Ljubuškom se čula zvonjava, skupina mladih je prošla gradskim ulicama noseći zvona kako bi simbolično "probudili usnulu ljubušku mladost", a potom su se okupili kraj zgrade kina gdje su iscrtali stope prema ulazu u kino čije se otvaranje još čeka.
Zvonjava predstavlja buđenje mladih i to da mladi mogu biti pokretačka sila u samoj zajednici, htjeli smo osvijestiti mlade na to koliku snagu oni imaju, poručuje Nikolina Herceg iz Udruge mladih Agape.

Agape je ovim uličnim performansom obilježio Međunarodni dan mladih.

Kako kaže Herceg, nedavno je dio mladih Ljubušaka bio na kongresu u Sarajevu gdje su došli na ideju da obilježe Međunarodni dan mladih tako da skrenu pažnju na ono što mladima najviše smeta i što je po njima najveći problem u gradu.
Nedostaje nam Dom kulture u Ljubuškom i upravo zato smo ovdje ispred kina jer već nekoliko godina živimo u nadi da će se kino otvoriti, ali taj dan kao da nikada ne dolazi rekla je Herceg.

Inače, mladi okupljeni oko Udruge Agape su dan mladih obilježili cjelodnevnim programom, sve je započelo ujutro kazališnim radionicama koje je vodio Sead Đulić, doajen mostarskog teatra, a nastavilo se pozivom 'usnuloj ljubuškoj mladosti' na buđenje i angažman u lokalnoj zajednici.

Ove aktivnosti se provode u sklopu projekta u kojem Udruga mladih Agape sudjeluje u suradnji s Udrugom dramskih umjetnika Altteatar iz Sarajeva, koja za svoj cilj djelovanja navodi borbu protiv nezaposlenosti kroz uključivanje mladih u razne kulturne aktivnosti, kao i podizanje razine svijesti o važnosti kulture i umjetnosti u svakodnevnom životu.

Projekt se sastoji od nekoliko etapa i traje 18 mjeseci.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Barbar je već nekoliko puta otvarao kino, tako je kupio glasove. Sad je u Saboru RH, samo da bi sebi osigurao veću mirovinu. Zna se kradeze.

Želja za promjenom će vas držat još malo dok se ne poženite i ne poudate i budete morali prehranjivat obitelj pa ćete prihvatit posao koji god stignete

Pozdrav curi u sivom vrucem sorcu!!! Najbolji komad u Agapeu, zbog nje cu se i ja uclanit... Komu da se javim??? :) mogu njoj??

Mozes, jedva ceka da se uda

ovo je sve farsa dice uhljeba HDZa
narod i dica naroda su u njemačkoj
potrali smo srbe a ustoličili naše udbaše užasno loš posao
trebat će postupak ponovit-ćorak

uhljebi hadezea ti ne izlaze na sunce,koje srbe bolan,potrali su naše i na kojoj ti planeti živiš

Uvijek prije UHLJEBNIŠTVA ide performans.

Performansom u Ljubuškom mladi pozvani na buđenje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari