Barbarić: 'Nakon Tuđmana, nitko nije stao uz nas kao Plenković'

ljubuski.info

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, uoči koje je upriličeno paljenje svijeća i polaganje vijenaca na središnjem gradskom trgu, u srijedu je započelo obilježavanje Dana grada Širokog Brijega, koji se proslavlja 15. kolovoza.

Na sjednici je prikazan promotivni video koji je posvjedočio o tomu što se u Širokom Brijegu događalo proteklih godinu dana, a gradonačelnik Miro Kraljević u pozdravnom je govoru istaknuo veliku ulogu gospodarstvenika, kojima su na kraju sjednice uručena i priznanja.
Kao dugogodišnji gradonačelnik mogu reći da se stvaraju sve bolji i bolji uvjeti u svim dijelovima Širokog Brijega. Stalno se spominje da je Široki četvrti ili peti u Federaciji, ja to neću prognozirati, ali ću raditi na tomu da Široki bude što bolji, kazao je Kraljević i čestitao Dan grada svim Širokobriježanima "ma gdje bili".

Zastupnik u Hrvatskom saboru Nevenko Barbarić čestitao je Dan grada svim Širokobriježanima i zahvalio svima koji su ga izabrali u Sabor.
Čini mi se da se okolnosti Hrvatske što se bh. Hrvata tiče mijenjaju. Hrvatska je članica EU i NATO-a. Nakon Tuđmana, nitko nije stao uz nas koliko je to učinio Plenković, to više nije samo ustavna obveza Hrvatske nego nešto što je postalo praksa. Povijesna istina zasnovana na dokumentima je da je HVO branio BiH i Hrvatsku, čemu strka oko dodjele priznanja, to je samo jedan od segmenata koji pokazuje da kao BiH nismo slobodno društvo, kazao je Barbarić i naglasio kako je pred bh. Hrvatima put da se izbore za punu jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u BiH.

Na svečanoj sjednici sudjelovao je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović koji je, čestitavši Dan grada Širokog Brijega, kazao kako bi smo se smijali prije godinu dana da nam je netko rekao u kakvim uvjetima ćemo obilježavati ovaj dan.

Sve ovo što smo čuli danas daje Širokom Brijegu jedno posebno mjesto i poseban sadržaj. Uvjeren sam da to nije u tuđim nego isključivo u našim rukama. Sve ono što je do sada napravljeno će se nadopunjavati dalje, kazao je Čović.

Dodao je kako nitko drugi za nas neće uraditi ono što mi sami moramo. Koliko budemo imali jasnu viziju i kreaciju rješenja da biramo svoje predstavnike, u tomu ćemo i uspjeti. Predstavnici Širokog Brijega i naše Hercegovine bi trebali biti zastupljeniji na višim razinama vlasti, to je jedno jamstvo da mi sami možemo uraditi ono što trebamo, poručio je Čović.

Na kraju sjednice dodijeljena su i priznanja Grada gospodarskom društvu Modra stijena, fra Vendelinu Karačiću, posthumno Ivani Cigić i Antoniju Zeljki te hrvatskom gradu Vinkovci.

FENA

Glas naroda

0slobodi bože

ahahahah koji likovi , krvopije i zombiji , kriza svjetska , sve se raspada , a oni stalno o prošlosti , daj jednom malo pričajte o budućnosti i kako popraviti stvari

E za budućnost treba šta bi baba rekla Moždana sine.

Milanović je odlikovao HVO a ne Pleenković , moj Nevenko , daleko ti kuća bila...idi u Zagreb u svoj stan i uživaj

Iselili ste nas više od Tite

Vidiš dok se svit nezaustavljivo razvijao,i ekonomski i politički i kulturološki, ta titina Jugoslavija je imala inflaciju do 100% na dnevnoj bazi.Koliki je to zmaj od papira bio možete usporedit sa ovim stanjem ,najtežom zdravstvenom i ekonomskom krizom u svijetu,usprkos kojeg se ne dešava nikakva inflacija.To za ove titoljubce.

Ja živim bez oba djeda ubijeni 45. zamislite koje ste zlo da vas više mrzimo od titovaca

Ja ne mrzim nikoga samo pišem kako je bilo i kako je.Ne volim laž.A i ti ,za svoje godine,nebi triba mrzit nije ti to dobro za ten.

U vas je sve laž od rata do diploma

Šta se onda ti sekiraš kad je u vas sve istina i dobili ste rat a diplome vam sve orginal.Šta se jadan ne bio sekiraš za druge?

Ne sekiram se za vas već mi sramotite narod a ipak mi vas žao niste bili u ratu niste bili u školi

Nek si ti sam sebe za narodnog tribuna proglasio i rat dobio i školu redovno završio pa u neku stvar.Samo ti to izgleda nije pomoglo u životu a još manje u duši.

Ratni profiteri dezerteri lažni invalidi i lažne fakultetlije su adzovci ljudi bez duše

Eno ti policija hapsi samu sebe po Sarajevu,a premijer optužen za pljačku vlastitog naroda u srid najveće ugroze.A ovi naši i desničari i ljevičari Sarajevo pa Sarajevo.

Čuj hapse policiju u Sarajevu za male darove a u Hercegovini ni nakon 28 godina ne hapse ubojice 9 Hrvata

Najviše vas se obogatilo na toj inflaciji švercom maraka.

A buda le i izjave...

Hahahah pohvalio Plenkovica, a ne smije Milanovica za odlikovanj HVOu, da slucajno ne bi glasali za njegovu stranku, a ne ADzekane

Hoces reci da je Milanovic u SDP. Tl je samo varka.Milanovic je u HDZ.Samo sad nije kao Predsjednik

HDZ= kriminal. Glavno posao je sređivanje, namještanje i hapanje. Ima li gdje još što za gepit?

stao je uz svoje clanove i uhljebe uz pupavca i cetnike neka te sram bude nevenko fujj

Da se malo podsjetimo kako je Plenković mora koalirat sa manjincima.Nakon predzadnjih izbora Plenković formira vladu sa glavnim koalicionim partnerom Mostom.U krizi sa Agrokorom Most bezuslovno traži ostavku Ministra Marića.Plenković smjenjuje sve mostove ministre,uspješno završi krizu,uspješno privede mandat do kraja i uvjerljivo pobjedi na izborima.Ovi drugi dobiju uloge za koje su jedino i sposobni,sporedne.

Zlotvori jedni pa zar se ne stidite sami sebe vise.

Zobnica na ustima ko birvaktile konjima.

ovi nebi trebali ni skidati maske ali što se tiče plenkija on se slaže sa onima koji razmišljaju kao oni pupavac milošević onaj iz talijanske manjine i vi eto vaše elite krvopije hrvackog i katoličkog naroda

Jedini koji je nesto poslije 1999godine uradio za hrvatiće u BiH je Zoran Milanović...ovo ostalo je dolazilo s pustim obećanjima s ciljem kupljenja glasova.... Plenky je odradio dobar performans s izborima...i osvojio u maniri velikog gospodina mandat za sastavljanje Vlade... Plenky je po karakteru briselski političar s dobrim gardom i trenutno u Hrvatskoj mu nema ravnoga i nešto je malo uradio za razliku od onih koji o partizanima...ustašama četnicima još bleje ..

Ma cudo ste,sve sto je vrijedilo u cijeloj Hercegovini ste okrenuli u Siroki i Grude,vase gospodarske uspjehe zahvalite ratu,gospodo draga

Sramoto jedna da imaš imalo časti i obraza nikad se ovdje nebi pojavio g.... jedno!!!!

Ljubuški problem su ratni profiteri koji su uništili sve bivše firme, a ne Široki.

Ti pišeš ko da te je urednik učio.Oštrona prvu i bez veze.Šta je to Široki preoteo Ljubuškom?

Ovo je neprijatelj koji zavađa ljubušake i širokobredane i to pred Veliku Gospu.Mi smo povezani i jedno i ne možeš bacit kost da nas zavadiš.

gospodo, upravo je tuđmanova politika dokusurila nas hrvate u bih-a, ostalo nas još malo i vrlo skoro ne će nas bit....nitko to više ne može ispravit...jako se planky brine za nas, uhuhu, ne spava zbog nas...nažalost, još nismo shvatili da nas je slušanje i provođenje tuđmanove politike odvelo u propast...ostali smo bez ičega, nešto slično kao kurdi...samo i dalje nastavimo kao do sada, za boljitak onih koji odlaze i na zadovoljstvo onih koji ostaju

Tekst ti ima veze sa logikom i realnošću ko i ti sa Klobukom.

moji roditelji su iz klobuka, nažalost, to je jedina moja veza s tim selom...morali su trbuhom za kruhom ...tekst je za one koji čitaju nešto više od sportskih novosti

Nažalost,što su ti roditelji ili što su iz Klobuka?Promjeni lektiru jer ima je svakakve.

Ako si iz Klobuka znaš li ijedno tipično prezime iz Klobuka jarane?

primite se posla i živite od svog rada

bila socijalistička hrvacka
adeze stvorio udbašku hrvacku koja živi na pljački i rasprodaji socijalističke HRVACKE
juga je bila razvijenija 61 nego udbaška hrvacka danas
objasnite tuđmanove žrtve i agresiju na bih-dogovorni rat sa srbijom koji je vidljiv u odnosu sa drugim republikam za vrime rata slovenija
bosna
barbarić je jedan od tri čovjeka najgora u hercegovini posle tita no otome je još rano pričat-zločin ne zastarjeva

Tito je učinio zla ali nije ni jedan posto kao ovi" domoljubi"

misliš od vremena Tuđmana nikad više para hapili i ovaj narod unazadili i raselili kao u vrijeme Plenkovića

Pa vi ste druga država,kakve veze imaju ovi što ste nabrojali, sa bih,glupo je što imate pravo glasa u državi u kojoj ne živite,ne radite i nije vaša država

Tebi za informaciju jer ili ne znaš ili nećeš da znaš.Imamo pravo glasa kod izbora predsjednika Hrvacke što je protokolarna funkcija.Imamo pravo glasa u 11 izbornoj jedinici za tri svoja predstavnika.Sve ostele predstavnike a njih je 73 ne možemo birat.Sve je to po ustavu RH jer mi smo jedan narod.

iza HDZa stoji samo zlo i lopovluk
udbaši HDZa su ološi kpju koji su vladali za tita

Nije Plenković odlikova hvo, nego Milanović.

ako je barbarić sabornik bogašati kakovi su drugi -katastrofa

Za ovo smo se borili

Prozirno. Jadno . Bjedno. Glupo moj Nevenko ovo mozda moze progutat Predskolski Odgoj

A jeste bukvalni..
Ovo je on mislio u svoje ime..

mrššššššššššššš...!

Pojedite se crvi Ljubuški, HDZ će vam biti sudbina još 100 godina.... Kič

Barbarić: 'Nakon Tuđmana, nitko nije stao uz nas kao Plenković'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari