Poštari dobili kolektivni ugovor na pola godine

ljubuski.info

Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog prometa u Federaciji Bosne i Hercegovine potpisan je u Sarajevu, priopćeno je iz Ureda premijera FBiH.

Ovaj ugovor su potpisali, uime Vlade Federacije BiH, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i predsjednik Sindikata BH Pošta Sarajevo Eldin Šabanović.

Kolektivnim ugovorom za područje djelatnosti poštanskog prometa u FBiH reguliraju se prava i obaveze za oko tri tisuće zaposlenika u javnim poduzećima BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Hrvatska pošta d.o.o. Mostar.

Kolektivni ugovor je potpisan na razdoblje od šest mjeseci, s tim da će nakon isteka roka na koji je zaključen biti u primjeni dodatnih 90 dana, uz obavezu potpisnika i uprava javnih poduzeća da pregovore za zaključenje novog kolektivnog ugovora započnu već u listopadu ove godine.

Vlada FBiH je na sjednici održanoj 29. srpnja ove godine donijela Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog prometa, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Glas naroda

propada pošta čak je i u njemačkoj propala

Sta ti znas sta je kolektivni ugovor i sta je posta
Za tebe je posta zgrada i da nije u boji kojoj je nebi je znao naci

Poštari dobili kolektivni ugovor na pola godine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari