Novalić sazvao hitan sastanak s premijerima županija zbog širenja virusa

ljubuski.info

Federalni premijer Fadil Novalić za danas je sazvao hitan sastanak u Vladi FBiH u Sarajevu.

Novalić planira sastanak održati s premijerima svih deset županija, predsjedavajućim oba doma Parlamenta Federacije BiH, te čelnicima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.

Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na sprječavanju širenja COVID-19.

U petak je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao radni sastanak s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.

Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju federalna tijela u vezi sa sprječavanjem širenja COVID-19.

Konstatirano je kako je povećan broj oboljelih, te da postoji tendencija rasta, ali je istaknuto da je situacija još uvijek pod kontrolom.

Ocijenjeno je kako je potrebno zajedničko djelovanje Vlade Federacije BiH sa županijskim vladama, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti sa ciljem sprječavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane novim koronavirusom.

Istaknuto je kako je nužno pojačati i policijske i inspekcijske aktivnosti nadzora provođenja sadašnjih mjera.

Upravo nakon toga, zakazan je današnji sastanak.

Glas naroda

poštravaj mjere i ograničavaj kretanje u mjestima gdje je velik broj oboljelih a ne u isti lonac Sarajevo i neko selo u brdu u istočnoj Hercegovini

Moj prijatelju ova b.agra te ne cuje

ništa bez miliconerskog sata, hebeš naredbe i uredbe kad ih lokalne pr-donje ignoriraju idu izbori triba malo narodu skake i veselja, kasnije će kad to prođe svakako biti trka i kuknjava...

Novalić sazvao hitan sastanak s premijerima županija zbog širenja virusa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari