Na Kravici uglavnom domaći turisti

ljubuski.info

Koronavirus je u značajnoj mjeri utjecao na sva životna područja, a najveći udarac zadao je ekonomiji i turizmu. Tako brojna turistička odredišta u BiH bilježe manji broj stranih turista, kao i smanjene prihode, a da sve ne bude tako crno, u porastu je broj domaćih posjetitelja koji tek otkrivaju ovdašnje prekrasne lokacije i blagodati prirode.

A kakvo je stanje na vodopadu Kravica, odlučili smo provjeriti u JP Parkovi d. o. o., kojem je na upravljanje povjeren ovaj lokalitet.

Kako saznajemo od Nikice Vučića, koji je odnedavno zamijenio dosadašnjeg direktora Vedrana Markotića, posjećenost lokaliteta u tekućoj sezoni, kada je riječ o domaćim turistima, je prilično ujednačena.
Možemo izdvojiti porast broja lokalnih posjetitelja vikendom i domaćih turista širom BiH koji dolaze pri povratku s odmora na Jadranskom moru. Valja naglasiti da je broj lokalnih posjetitelja jednak onom iz prošle turističke sezone, kazao je Vučić, podsjetivši kako je cijena ulaznice 10 maraka za osobe s prebivalištem u BiH i 20 maraka za ostale turiste.

Dodao je i to kako, s obzirom na postojeća ograničenja i uvjete za ulazak u BiH, provedba manifestacije Mladifest u Međugorju i nije značajno utjecala na rast broja posjetitelja.

Što se tiče infrastrukturnih radova, na Kravici je trenutačno zatišje, a brojni najavljeni projekti odgođeni su zbog epidemioloških prilika.
Uz redovite aktivnosti na održavanju lokaliteta, u pripremi su manje intervencije na proširenju kapaciteta turističkih staza, dok će se implementacija značajnijih projekata provoditi u okviru pripreme za iduću turističku sezonu, istaknuo je Vučić.

Kroz posljednjih nekoliko godina je, podsjetimo, napravljen vidikovac s kojeg se pruža pogled prema vodopadu i Trebižatu, postavljena je rampa, uspostavljen sanitarni čvor, obnovljeno nekoliko mlinica, uvedena LED rasvjeta, a kako bi se došlo do cjelovita uređenja koje je planirano prostornim planom Grada Ljubuškog za razdoblje od 2015. do 2025. godine, u kojem su predviđene četiri zaštitne zone, preostala je realizacija još nekolicine projekata.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Kralj najveci.. Dalekooo

Ovaj Vucic izgleda cudno koda mu dosta duga fali u glavi ili grjesim

LJUBUŠKI U ❤️.

Ovaj čovjek nema pojma o životu

Nikad ima... samo bio zgoljav pa mu se bilo lako uvuci....Krilnik HSP-a

Naprijed krilniče

Pa ovaj nezna od duška očenaš izmolit!!!Cega ce on bit direktor ,dat 5 ovaca i da čuva po plantaži!

Na Kravici uglavnom domaći turisti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari