Podizanje svijesti o važnosti upravljanja otpadom i zaštiti okoliša u ZHŽ

ljubuski.info

U okviru prekograničnog projekta "Youth drive - Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša ", potpisani su sporazumi o suradnji između voditelja projekta i gradonačelnika i načelnika gradova i općina na području Zapadnohercegovačke županije (Široki Brijeg, Posušje, Ljubuški i Grude).

Gradonačelnici i načelnici su prepoznali značaj ovog projekta te su potpisivanjem sporazuma osigurali suradnju u njegovoj provedbi u iduće dvije godine.

Značaj projekta, koji financira Europska unija u iznosu oko 232.000 eura je u doprinosu razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša. Projekt radi na podizanju svijesti kod mladih u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Također, projektom će se stvoriti podloga za unapređenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom.

Projekt se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i Naša akcija, nevladina organizacija iz Crne Gore, sa sjedištem u Kotoru.

Realizacija projekta odvijat će se u razdoblju od 15.11.2019. do 15.5.2021., dok ukupna vrijednost projekta iznosi 279.200 eura.

Glas naroda

Kakve svijesti i kome? Vlasti ne briga a narodu ti džaba podizat svijest kad je vlast ta koja bi trebala nešto poduzet u spriječavanju stvaranja smeća i reciklaži

Naravno, opet trebaju doc stranci i ulagat pare da bi nam govorili o zastiti okolisa. Ima ljudi koji se i kod nas sjete vodit brigu, al nemaju gdje razvrstat otpad jer nemate kontejnere za odvojeno bacanje!?
A da ne govorim da u cijeloj drzavi ne postoji postrojenje za reciklazu nego sve na Uborak kojem je odavno istekla okolisna dozvola! Toliko o svijesti

Podizanje svijesti o važnosti upravljanja otpadom i zaštiti okoliša u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari