Na području Ljubuškog do srpnja zatečena 133 migranta

ljubuski.info

U Bosni i Hercegovini trenutačno boravi oko sedam tisuća nezakonitih migranata koji čekaju priliku krenuti dalje ka Europskoj uniji, a među njima je sve više državljana Bangladeša, potvrdio je prije nekoliko dana Peter van der Auweraert, voditelj ureda Međunarodne organizacije za migracije u Sarajevu.

Najviše ih je, prema procjeni IOM-a, u prihvatnim centrima koncentriranim na području Bihaća i Sarajeva, a cilj im je iz BiH nastaviti put do Hrvatske, uglavnom preko područja Unsko-sanske županije.

Na meti im je i Zapadnohercegovačka županija, osobito Ljubuški, a kako se doznaje u MUP-u ZHŽ-a, na tom području u prvih sedam mjeseci zatečen je ukupno 171 migrant (133 u Ljubuškom, 36 u Posušju i 2 u Širokom Brijegu).

Riječ je o migrantima koji dolaze iz Afganistana, Irana, Pakistana, Maroka, Libije, Turske, Sirije, Palestine te Alžira.

Kada je riječ o Ljubuškom, najčešće su zatečeni na području Crvenog Grma, manji broj na Humcu, Hardomilju, Teskeri, Studencima, Mostarskim Vratima te u samom gradskom središtu.

U Posušju su zatečeni u Vinjanima, Rakitnu, Rastovači i u središtu grada, a u Širokom Brijegu na području Rasna.

Policijski službenici provode kontrole putnih pravaca u cilju suzbijanja trgovine ljudima i nezakonitih migracija, osobito u onim mjestima, poput ljubuškog naselja Crveni Grm, gdje su mještani upozoravali na učestale provale migranata u kuće.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Srećo kožar ili čupo iz G Vrela ih goni ispred sebe kao vaktile Dabarci svinje

Na području Ljubuškog do srpnja zatečena 133 migranta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari