Od ulaznica na Kravicu zaradilo se preko 2 i pol milijuna KM

ljubuski.info

Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški od prodaje ulaznica na vodopad Kravice tijekom prošle godine uprihodili su 2.663.303 KM, stoji u financijskom revizorskom izvješću za 2019. godinu.

Ukupni poslovni prihodi ostvareni su u visini od 4.706.271 KM i čine ih prihodi od prodaje učinaka i ostali poslovni prihodi.

Prihodi o prodaje učinaka iskazani su u iznosu od 4.670.650 KM, a odnose se na prihode od ulaznica na vodopad Kravica (2.663.303 KM), usluge isporuke vode (1.086.137 KM), naknade za vodomjere (381.072 KM), usluge održavanja zelenih površina (226.386 KM), prihode od parkinga (115.118 KM), kanalizaciju (86.908 KM), izradu kućnih priključaka (85.812 KM), usluge održavanja groblja (5.001 KM) i ostale poslovne prihode (zamjena vodomjera, ulaznice od muzeja, naplata štete i sl.) u iznosu od 20.913 KM.

Prihodi od ulaznica na vodopad Kravica, navode revizori, ostvaruju se na osnovu Odluke o određivanju izgleda ulazne karte na Kravici koju je donio direktor Društva u 2018. godini. Odlukom je utvrđeno da se ulazna karta za posjetitelje na lokalitetu Kravica izdaje isključivo preko fiskalnog računa, koji ujedno predstavlja ulaznu kartu.

Cijena ulazne karte utvrđena je Odlukom Gradskog vijeća Ljubuški u iznosu od 10 KM za osobe s prebivalištem u BiH i 20 KM za ostale turiste.

Novac prikupljen od prodaje karata komisijski se prima u glavnu blagajnu Društva, na osnovu sačinjenog lzvješća o ukupno prodanim kartama za taj dan.

Općinsko vijeće Ljubuški je 29. svibnja 2018. godine donijelo Odluku o organizaciji i načinu obavljanja komunalnih i turističkih djelatnosti na području uz vodotok rijeka Tihanjina - Mlade - Trebižat, kojem pripada vodopad Kravica, kojom je utvrđeno kako će se ostvareni prihodi od prodaje ulaznica, naplate parkinga i ostalih turističkih aktivnosti dijeliti na način da 70% ukupnih prihoda ostaje Društvu, a 30% dobiva Općina Ljubuški.

Prihodi od usluga isporuke vode, stoji u izvješću, ostvaruju se na osnovu cijena usluga opskrbe pitkom vodom, održavanja vodovodnih sustava i odvođenja otpadnih voda utvrđenih Cjenikom komunalnih usluga na koji je suglasnost dalo Općinskog vijeća, koje je 21. ožujka 2016. godine donijelo Rješenje o davanju suglasnosti na visinu cijena komunalnih usluga Društva.

Cijena vode za domaćinstva je 1,21 KM/m3, a za gospodarstvo 1,45 KM/m3, dok je naknada za odvođenje otpadnih voda (kanalizacija) 0,30 KM/m3.

Za održavanje zelenih površina, javnu rasvjetu, postavljanje kućnih brojeva, za održavanje vodovoda lokalnih cesta i druge poslove za uređenje grada sredstva se osiguravaju u Proračunu Grada Ljubuški. Za usluge održavanja zelenih površina Društvo ispostavlja račune Gradu Ljubuški na osnovu sklopljenog Ugovora u mjesečnom iznosu od 15.385 KM.

Ostali poslovni prihodi iskazani su u iznosu od 35.621 KM i odnose se prihode od zakupa po osnovu iznajmljivanja javnih površina na lokalitetu Kravica, stoji u revizorskom izvješću Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Glas naroda

Ka'će rampa na Kulu zna li ko ???

A racun na toalet papiru za ulazak.. Bilo ga je i husi i hasi sto se kaze..

Pitanje za MZ,zašto se ti novci ne ulažu u Studence nego se "dijele" po općini?

Nos vas sejtan to je prirodno dobro nije vam čacevina
Ljubusaci nebi trebali placat
Strancima naplatite

Tko bi to trebao naplaćivati strancima

Nevenko Barbaric

Ovi rezultati su za svku pohvalu ekxtra profit Grada je neupitan.Samo jedno nije jasno kako je Ljubuški sa ovakvim odličnim ekonomskim pokazateljima zadnji grad u ZHŽ kad imamo ovakve pokazatelje i brojke kako. Možemo i moramo se svi popravit dati svoj maksimum ove godine da nenosimo taj epitet najlošiji Grad ZHŽ na dobrobit svih nas.

šta tu nije jasno pa ZNA SE

kako u narodu kažu? kako god žito rodi kenjcu je slama. zato zasuči ti rukave koliko hoćeš dok ne sjaše uhljebi za dobrobit svih nas, ništa nema od nas.

Ulaz u Ljubuški jedan medju ljepšim na Balkonu ako ste putovali morate znati tu činjenicu.

Još kad dolaziš od Čapljine,a oni prodaju drvo i vitamina k ništa ljepše ko da ulazi u neku Kasabu.

Izlaz je bitan

Ako more ja bi tija znat di su ta dva ipo milijona.

Za ovakav dobar rezultat je najzasluzniji Nikica Vucic,njemu treba dat najmanje 10posto od dobiti..veliki je to macak u ovome poslu

Zaslužan je samo dragi Bog a ovi su upropastili sve što su generacije prije njih napravili

I ja sam mačak s tuđim parama .Di su pare sve ste maznuli kradezeovci.

zna li itko jeli strce prosa na hr komisiji za mirovinu

Je i šta sad

Strce jesi to ti?traze te ljubuski postari da ti uruce trci poziv za komisiju u mostar?

Maznuli su pare i kupili sebi stanove a općinu uništili i zadužili.

Od ulaznica na Kravicu zaradilo se preko 2 i pol milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari