Županije napokon dobivaju novac od MMF-a

ljubuski.info

Federalna vlada u srijedu je raspodijelila 200 milijuna KM županijama dobivenih od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), a sredstva su dio financijske pomoći za sanaciju posljedica nastalih usljed pandemije koronavirusa.

Poznato je i koliko će koja županija dobiti, a federalni premijer Fadil Novalić, koji je predsjedavao sjednicom nakon što se uspješno oporavio od koronavirusa, kazao je kako ta sredstva predstavljaju značajnu podršku.

Jačanje gospodarstva

Osim toga, bit će raspoređeno i 30 milijuna KM iz federalnog proračuna namijenjenih općinama u FBiH. Sredstva su dodijeljena po dva osnova, i to kao financijska pomoć proračunima 80 gradova i općina u sanaciji posljedica nastalih usljed COVID-19 pandemije, za što je namijenjeno 10 milijuna KM, i za sufinanciranje projekata, zahtjeva i inicijativa po javnom pozivu u iznosu od 20 milijuna KM.

Na sjednici se, osim o raspodijeli novca, govorilo i o izmjenama i dopunama Zakona o radu u FBiH. Ministar za rad i socijalnu politiku Vesko Drljača poručio je kako žele jačati gospodarstvo i sačuvati što veći broj radnih mjesta.

Iz Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) traže minimalnu neto plaću od 650 do 700 KM, što je ministar Drljača podržao.
Isključiva želja i namjera zakonodavca je da se nađu optimalna rješenja. Međusobno smo se obavezali da do slanja prijedloga dopune Zakona o vijeću uposlenika i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u Parlament FBiH riješimo pitanje minimalne plaće ili zaključivanja općeg kolektivnog ugovora kroz dijalog radi postizanja konsenzusa, zaključio je Drljača.

Kome koliko?

Novac od MMF-a raspoređen je na sljedeći način:

  • TK - 38 milijuna i 928.152 KM
  • KS - 36 milijuna i 178.423 KM
  • ZDK - 31 milijun i 878.226 KM
  • USK - 23 milijuna i 903.000 KM
  • SBŽ - 22 milijuna i 278.273 KM
  • HNŽ - 19 milijuna i 419.727 KM
  • ZHŽ - 8 milijuna i 301.059 KM
  • HBŽ - 7 milijuna i 358.882 KM
  • PŽ - 7 milijuna i 601.971 KM
  • BPK - 4 milijuna i 152.192 KM

Glas naroda

Nos vas lipi sejtan sve cemo ovo mi vratiti sa debelim kamatam znate samo kredite dizati nece oni ovo dati

Oce bitvkoja kinta Zaboravljenim Braniteljima

HDZ ili Njemačka

Oce li bit dičinjeg doplatka išta

bit će para za plakate,namještene javne natječaje i uhljebe ali bar će manje policije bit po cestama dok ovo ne potroše

Saće Bebek opet dobit para pa će moć dat svojin ušima da odaju po gostijonama i slušaju. Saće opet dominirat. He he he he

Ako je to istina onda je ravan nuli ko covjek

Obično se pišu bombastični komentari tipa vrijeđanja na osobnoj razini i druge razne nebuloze.Ali ako razmotrimo situaciju vidit ćemo da novce uzimamo u ime sviju a korist imaju samo pojedinci dok će vraćat svi.E onda se pitam di je tu pravda?Ovi krediti bi tribali ić samo namjenski u projekte od koji svi imamo korist a ne za plate pojedinaca.

Sad opet mogu balat do zore.

Pulitičari trljaju ruke.

Ljubuškom 2 milijona eto bolje nego Kravica od ulaznica pare legle a nije se ni onon stvari mrdnulo.

Županije napokon dobivaju novac od MMF-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari