Ivanković ubijen iz neposredne blizine

ljubuski.info

Izvođenjem dokaza Tužiteljstva HNŽ-a u četvrtak je u Županijskom sudu Mostar pred Sudskim vijećem kojim predsjedava Elis Sultanić nastavljen glavni pretres u predmetu protiv Sunite Hindić (21) optužene za ubojstvo Nine Ivankovića (55) inače vlasnika hotela "Villa Ivanković" u mjestu Buna kod Mostara, koje se dogodilo 4. listopada prošle godine.

Vještaci Elmira Karahasanović, šefica Odjela za biološka vještačenja Centra za forenziku Federalne uprave policije (FUP) i Adem Čelik, također zaposlenik FUP-a i vještak balističar napravili su i pojedinačne, ali i zajednički nalaz, koje su u četvrtak prezentirali.

Karahasanović je vještačila tragove biološkog porijekla materijala izuzetih s lica mjesta, odjeće Hindić, Ivankovića te Adnana Šljivića, kao i pištolja CZ 7,65.

Nakon što je u dva navrata vještačila džemper za koji je navedeno da pripada Hindić, a na kojem je, najprije traženo prisustvo vidljivih, a potom nevidljivih tragova, posebno, krvi, profiliranjem DNA utvrđeno je da se radi o NN osobi koja nije, rekla je Karahasanović, u bliskoj, srodnoj vezi s optuženom.

Konstatirano je, zapravo, kako taj džemper, koji je dostavljen na vještačenje, a koji je pripadnicima Policijske stanice Bugojno predala njena obitelj, nakon što je to zatražilo Tužiteljstvo HNŽ-a preko Županijskog MUP-a, Hindić nije nosila.

Identična situacija je bila i s ostatkom odjeće, crnim trapericama i grudnjakom, koja je naknadno dostavljena, dok su na crnim čizmicama koje su nađene na licu mjesta pronađeni tragovi krvi koji se podudaraju s DNA profilom Ivankovića.

Nada Dalipagić, braniteljica Hindić nije imala prigovor, ali je navela kako smatra da su dokazi neprimjereno dostavljeni u tri navrata i da je to, zapravo, neuobičajeno.

Čelik je govorio o nalazu koji je napravio nakon vještačenja pištolja CZ 7,65 te čahure pronađene na licu mjesta i ispaljenog zrna metka. On je u prvom nalazu, kako je to kazao, naveo da je udaljenost pucanja iznosila preko 80 centimetara, međutim, uvidom u ostale parametre, prilikom drugog vještačenja, ovaj vještak je došao do zaključka da se radilo o apsolutnoj blizini. Iznio je i da je Ivanković, najvjerojatnije, u trenutku kada je pogođen bio u stojećem položaju, ali ne može isključiti ni sjedeći položaj.

Međutim, kazao je kako sa sigurnošću može reći da nije bio u ležećem položaju.

Ni Dalipagić nije imala prigovor na njegov iskaz, jer je vještak, kako je navela, razjasnio ono što je obrana od početka tvrdila.

U nastavku današnjeg glavnog pretresa koji je trajao više od četiri sata svjedočila je i vještakinja Nermina Korać koja je analizirala uzorke krvi na prisustvo alkohola i droge optužene i oštećenog.

Ona je kazala kako neće biti moguće odrediti kvantitativno prisustvo kokaina kod Hindić. Podsjetimo, analiza krvi njenog uzorka nije pokazala prisustvo ove droge, nakon čega je urađeno naknadno testiranje iz uzorka kose na zahtjev obrane. Upravo je Dalipagić inzistirala na određivanju kvantiteta kokaina čije je prisustvo pronađeno u kosi Hindić, smatrajući kako bi nalaz vještaka neuropsihijatara bio bitno drugačiji da su imali taj podatak.

Budući da je prethodni put naloženo dopunsko vještačenje, to će biti i učinjeno.

Vještak FUP-a Adnan Bešlić, koji je vještačio mobitel marke Samsung pokojnog Ivankovića te SIM kartice iPhone Hindić predočio je dio komunikacije između njih dvoje, a koja se odnosila na SMS poruke, MMS, Viber i druge apliakcije. Uglavnom, čitane su poruke razmjenjivane preko WhatsApp aplikacije između Ivankovića i "Zmajice" kako ju je on evidentirao u svom telefonu.

Pročitan je dio i poruka koje je Ivanković razmijenio s djevojkom iz Beograda pred samo ubojstvo.

Dalipagić je nakon iskaza ovog vještaka kazala kako se ne bi složila s navodima Tužiteljstva da su Hindić i Ivanković bili u "nekoj" vezi, već strasnoj, iako se, rekla je, iz dijela poruka vidi da one nisu romantičnog sadržaja.

Glas naroda

Eto mi mislili sa snajperom na 800 metara,

Kakve veze ima je li ubijen sa prislonjenim pištoljem ili iz 5 m daljine?

Drastična razlika....

Kako u ovom slučaju?

Iz male blizine može biti samoobrana

Može bit,ali kad su bili samo njih dvoje ko će potvrdit?Možda je se iživljavala nad njim.

Ja san čuja pištolj sam puka.

Ivanković ubijen iz neposredne blizine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari