Fra Mario: O tajnom planu pod krinkom COVID-a

ljubuski.info

Svoj stav o tome što se pod krinkom Koronavirusa želi provesti u svijetu pokušao je objasniti fra Mario Knezović koji putem Agape TV komentira i analizira trenutnu situaciju.

Ako u prezentiranome obliku i postoji COVID-19 od njega su puno opasnije mračne i tajne namjere, navodi se u objavljenom videu.

Dalje od realnosti i empatije

Otuđenost i individualizam su poteškoće s kojima se najviše čovjek današnjice susreće. Nametljivo nuđenje virtualne stvarnosti udaljilo je osobe od realnosti, susreta, empatije, socijalizacije, potrebe za ljudskim bićima kao takvima. U vrijeme COVIDA - 19, kako su mu nadjenuli ime, taj virtualni svijet je postao dominantan i, što je najgore, jedini izbor. Modeli takvog načina djelovanja ostavljaju tragične posljedice na razvoj djece i mladih, te duševne i psihičke tegobe odraslima i starijima. Takav svijet bez susreta razvija shizofreno i depresivno stanje s nesagledivim posljedicama. Tome se mora stati na kraj. Od svih najveće posljedice osjećaju đaci i studenti - naša budućnost. Potom su kolateralne žrtve roditelji, ukućani, a u budućnosti cijeli sustav i zajednica - društvo, čovječanstvo.

Nije više tajna kako postoje centri moći, to više nije teorija zavjere, koji propagiraju život putem interneta i virtualnoga. Konzumeristički i materijalistički pristup korporativnih kompanija ima golemi profit od Internet kupovine, rada od kuće, studiranja od kuće, pohađanja škole od kuće i tako redom. Nakana je stvoriti izolirane pojedince koji će bez iskustva socijalizacije i društvenoga lako, odvojeni od svijeta, biti izmanipulirani. U svijetu znanosti ili sveučilišnom svijetu ima pokušaja da se uništi fizički pristup studiranju. Po tome čovjek može npr. iz Crnih Lokava ili moga Broćanca, bez da ikada kroči svojom nogom na fakultet, studirati diljem svijeta. To zvuči primamljivo, ali je jako opasno! To će dovesti do uništenja sustava školstva i obrazovanja općenito, a osobitu u malim sredinama i manje moćnim državama. Treba li uopće naglasiti da tada škole i fakulteti više neće moći biti i ni u najmanjoj mjeri odgojne ustanove!?, navodi fra Knezović.

Dodaje kako je ugledni talijanski sveučilišni profesor Giorgio Agamben, vidjevši što se zbiva, kazao da je to "misa zadušnica za studente".

Opstaju privilegirani

U tom virtualnome "metežu" opstat će samo izabrani i privilegirani. Tu treću virtualnu industrijalizaciju još je prije devet godina najavio istaknuti američki profesor Jeremy Rifkin. Usto, nije tajna kako je na snazi tzv. digitalni jaz (digital divide) gdje već postoje informacije za siromašne - porobljenu masu i informacije za bogate - za elitu i moćnike. Tako u tom "njihovom" virtualnome svijetu profesori će moći govoriti samo ono što je dominantna misao inače će ih jednostavno isključiti s mreže ili ih proglasiti govornicima mržnje i netolerancije. Zar to već ne doživljavamo na društvenim mrežama i video poslužiteljima!? Ako govorite što nije nametnuta i dominantna misao centara moći vas brišu i blokiraju! Stoga, pod žurno se u školske klupe moraju vratiti učenici, a studenti na svoje fakultete, profesori i nastavnici u učionice.

Svijet u zamisli novoga svjetskoga poretka se ne može ostvariti bez otuđena, indoktrinirana i izmanipulirana pojedinca. Otpor se želi skršiti mjerama straha, kaosa, udaljavanja jednih od drugih, filtriranjem vijesti i samom ucjenom opstanka ljudske vrste. Davno je Albert Einstein zapisao: "Napredak tehnologije je poput sjekire u rukama patološkoga kriminalca". Engleski pisac i teoretičar David Icke kaže kako elita odabranih vlada svijetom i tzv. novi svjetski poredak zapravo je prastari plan koji korijene vuče još iz Babilona. Kad svemu tome dodamo proces pod imenom "kulturni imperijalizam" jasno ćemo doći do želje preodgajanja društva, pojedinca i uništenja kulture koja se opire novovjekoj "religiji" moći i pod krinkom novoustoličene "zelen ideologije" gdje djevojčica Greta Thunberg, vidi čuda, postaje savjest i propovjednik takvoga društva. U tom smislu papa emeritus Benedikt XVI. je kazao kako je u svijetu na djelu formulacija novoga "creda - vjerovanja" bez Boga i moralnih vrednota.

Naravno, nikako neću ni pomisliti kako je internet i svijet digitalnih medija po sebi loš. Dapače, on je dobar "divni Božji dar" kaže papa ali ne smijemo biti oni koji će njima služiti i robovati, nego oni trebaju služiti nama. Veliki J. W. Gethe jednom reče: "Stado ne može biti dobro ako mu je pastir ovca". Ne dopustimo da nas pretvore u ovcu! Recimo ne težnjama da se čovjeka fundamentalno uništi i iskorijeni kao biće stvoreno na sliku Božju u želji da ga se pretvori u zombija po mjeri izopačene ljudske vrste!, zaključuje fra Mario Knezović.

Agape RTV

Glas naroda

Istina fra. MARIO.....tocno tako..nema tu drugog.
objasnjenja..svako ti dobro

Čovjek se rađa gol onda se raskrivi traži jest. Dakle ima potrebe koje su neki fino posložili (antropolozi) a kad umre fratri mu nad otvorenom grobu, ma kakav bio kažu da je vršio svoju volje. Sigurno je da je veliki individualista. Neda nada se drži do sebe. Voli da mu se laska. Žudi za priznanjima titulama novcem dragi su znaci svake sile. Rijetko podmiće drugi obraz. Mislim da ljude treba odmaknuti što dalje jednog od drugog jer im treba veliki prostor za život. Kad to nemaju udružuju se i počimlju ratove.

"Stado ne može biti dobro ako je pastir ovca". Što ako je pastir lisica ili čagalj ili ne daj Bože vuk?

To i pratri malo zalutali u tkz. "Teorije zavjere"! Ili mozda bas i nisu to, nego ono sto svatko cistog i bistrog uma moze vidjeti

Kad slušam da svatko na svoj način tumači bolest zaraznu coronu, začudim se. Pa fratrima je stalo do novca, lemuzine, da što više ovaca “čuvaju” zapravo da im prazne džepove. Zato oni imaju svoje teorije kao i u vrijeme Galileja kad su tvrdili da je zemlja ravna ploha. Corona je vrlo zarazna bolest koja se najčešće prenosi sa čovjeka na čovjeka na velikim skupovima u crkvama i dvoranama, zatvorenom prostoru, utakmicama, koncertima, obiteljskim feštama. Slušajte struku i stožere. Kad se pronađe lijek i cjepivo ponovno može po starom ali dotle se svi strpimo da ne bude katastrofa veća nego što jeste. Strah me je teorija fra. Marija, ne zna koliko može naštetiti borbi protiv korone.

"Borba protiv korone" Zanimljivo je kako se u politici i sportu i svakodnevnom zivotu cesto koriste ratni izrazi da bije se podigle tenzije i emocije. Tipa objavili smo "rat koroni". To je totalno besmisleno. Treba li se tu boriti ili je jednostavno dovoljno biti pasivan tj. ne ici nigdje i ne družiti se. A iza kulisa se sprema nešto to je sigurno, prisilno iskrivljavanje vrijesnosti. Vrijeme će pokazati.

Pa nitko nece na ovom svjetu vjecno,Bog je stvorio covjeka,upuceni smo jedni na druge,dosad nas upucivalo da se socilaiziramo a sad odmakni,Boze svasta!?sve umjereno i ono sto je naravno,od Boga i svjet ce biti bolji

Čovik je i tebi i fratru razumno i lipo objasnio u čemu je stvar a vi bi sve omalovažili ali niko ne bi priuzeo odgovornost.Ovaj mi video ovog svećenika liči na videa raznih sponzoruša koje koriste svaku javnu situaciju da bi sebe eksponirale.Dragi moj fratre i njegovi istomišljenici,čovjek se nije počeo socijonalno izolirat od pojave korone već odavno prije što je žalosno i triba koristiti svaku priliku o tomu pričat a i dijelovat.Zašto koristite ovu opasnu situaciju da pričate o nekim teorijama zavjere kad su ovo prolazne ali nužne mjere.Što se pravite veći stručnjaci od samih stručnjaka i time omalovažavate njihov rad i trud.

Ne znam za naše a za popove ima vlastita izjava kad nešto nije znao prevesti s njemačkog a radilo se nekoj nesretnoj ženi čiji je muž ranjen u Tirolu i rješenju o vojnoj mirovini. Pop dodaje pismo Vuku i kaže :Sve znam samo čitat ne znam.

Ispravak netočnog novca pratrima nije stalo do novca nego samo do novca

Alkar fra Mario Knezović u sridu !

Bravo fra Mario,Bog vas blagoslovio,hvala za hrabrost i odvaznost

Vrimena su uvik bila luda....Sve se vrti, centri moći i manipulacija postoje u svakom društvu. Masa ne promišlja, ovce hrle gospodaru.Ne trazite u svemu teoriju zavjere, samo ne budite ovce.

Da vi samo znate tko je Gospodin David Icke. Neobicno za jednog teologa da uopce spominje gospodina Ickea, covjek ispred vremena koji je davno ubo u srz zemaljske piramide i shvatio korijen problema.

Ne priča fra Mario o teoriji zavjere nego o teoriji prakse, probudite se ovčice, otvorite oči i neprihvaćajte cjepiva jer tek tada slijedi pravi pakao.
BVB

Fra Mario: O tajnom planu pod krinkom COVID-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari