Sindikat trgovine o narušavanje prava radnika u privatnom sektoru

ljubuski.info

Zloporabe i neprihvatljivo ponašanje jednog broja nazoviposlodavaca, zbog zaštite njihovih neprincipijelnih interesa, ne mogu biti dobri argumenti za odbijanje zakona. Radi se o čistom populizmu i politikantstvu. Ovim dijelom priopćenja Udruga poslodavaca Federacije BiH pokušava opravdati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu i uvjeri izabrane zastupnike da ga podrže. Izmjenama i dopunama dalje se derogiraju prije svega prava radnika u privatnom sektoru, koji su na najvećem udaru pandemije. Pritom poslodavci zanemaruju kako je to neprihvatljivo ponašanje itekako prihvatljivo među članicama UP FBiH. Naime, 90% radnika u trgovini nije organizirano u sindikat, ne zato sto ne žele, nego zato što svi zahtjevi STBiH za dopuštenjem za organizaciju ostaju bez odgovora, izjavila je Mersiha Beširović, predsjednica Sindikata trgovina i uslužnih djelatnosti u BiH.

Radnici u trgovini ostali su početkom godine i bez Kolektivnog ugovora, a pregovori o produženju istog nisu započeli i pored naših stalnih zahtjeva. Ipak, ako je Udruzi poslodavaca vjerovati, plaću će radnik dobijati "dok sjedi kući dobivati po Kolektivnom ugovoru". Dakle, istomonom o radnicima u trgovini za koji pregovori još nisu ni počeli, a očigledno niti nemaju takvu namjeru, poručuje.

Zastupnike i zastupnice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koje Udruga poslodavaca FBiH poziva na usvajanje izmjene Zakona o radu podsjećamo na obećanja koja su dali kako će konačno interese radnika u privatnom sektoru staviti kao prioritetne. U srijedu, 29. srpnja na online događaju kojeg organiziramo u suradnji sa Samostalnim sindikatom šumarstva, prerade drveta i papira BiH, svakog političara ćemo pojedinačno pitati na koji način su počeli s brigom o radnicima. Radnici će stvarnu brigu itekako znati prepoznati!, poručeno je u priopćenju.

Glas naroda

profiteri HDZa ratni i poratni iskorištavaju i iseljavaju hrvacku sirotinju a dobro su sebe i svoje uhljebili

Karliko je uzor kako se otpustaju radnici u koroni poslodavac na mjestu

Jedan od rijetkih u ZHŽ što nije smanjio placu svojim djelatnicima!555

Trebao je povećati jer se povećala prodaja mesa

Ti ako nisi jedan od njih inda si teski biser. Culi nema veze za otkaze,bitno da nije plate smanjio. Kao neke mu plate pa ima sta smanjiti. Zanimljivo kako je prvi na poticajima i ako je djelio otkaze.

stići će ih kazna a mnoge je već stigla ,mnogi su propali zbog pohlepe i izrabljivanja radnika

Kazniće nji Bog ako ga ima.

Sindikat trgovine o narušavanje prava radnika u privatnom sektoru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari