Za Dom zdravlja Ljubuški osigurano skoro 180.000 eura

ljubuski.info

Prošlog tjedna je održan inicijalni sastanak sudionika u projektu IMPHACT u kojem sudjeluje i Dom zdravlja Ljubuški, a kroz koji će se nabaviti potrebna medicinska oprema i prenijeti znanje iz drugih europskih zemalja s ciljem poboljšanja kvalitete i dostupnosti usluge palijativne skrbi u prekograničnom području.

Ukupna vrijednost projekta, čija implementacija će trajati 24 mjeseca, iznosi 890.347,40 EUR, a od toga Domu zdravlja Ljubuški osigurano je 179.412,40 EUR za nabavu opreme koja će omogućiti uspostavu mobilnog palijativnog tima i na taj način pacijentima će se omogućiti korištenje usluge palijativne skrbi u njihovim vlastitim domovima.

IMPHACT - IMprovement of Palliative HeAlth Care quality and accessibiliTy in cross-border area – Poboljšanje kvalitete i dostupnosti usluge palijativne skrbi u prekograničnom području

Potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, u srpnju 2020., službeno je započelo provođenje projekta IMPHACT. Projekt ima za cilj poboljšati kvalitetu i dostupnost palijativne skrbi u prekograničnom području. Vodeći partner je Dom zdravlja Metković, a sudjeluju: Dom zdravlja Ljubuški, Javna ustanova Dom zdravlja Zenica i Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Podgorica.

Ukupna vrijednost projekta, čija implementacija će trajati 24 mjeseca, iznosi 890.347,40 EUR. Iz EU fondova financira se 85 % sredstava.

Kroz projekt će se nabaviti potrebna medicinska oprema i prenijeti znanje iz drugih europskih zemalja, jer će projektni partneri otići na studijsko putovanje u Poljsku te Švedsku koje prednjače u palijativnoj skrbi te će se za medicinsko osoblje, ali i socijalne radnike te obitelji provesti on-line edukacija koju će provesti stručnjaci iz Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine iz Zagreba.

Dom zdravlja Metković na raspolaganju će imati 278.063,60 EUR koji će omogućiti kupnju nove medicinske opreme koja će osigurati poboljšanu uslugu palijativne skrbi.

Domu zdravlja Ljubuški osigurano je 179.412,40 EUR za nabavu opreme koja će omogućiti uspostavu mobilnog palijativnog tima i na taj način pacijentima će se omogućiti korištenje usluge palijativne skrbi u njihovim vlastitim domovima.

Dom zdravlja Ljubuški postati će jedan od najpotpunijih pružatelja usluge palijativne skrbi u regiji budući da će omogućiti pružanje skrbi za palijativne pacijente i u hospiciju ali i izvan njega.

Javna ustanova Dom zdravlja Zenica na raspolaganju će imati 175.897,00 EUR, a Javna zdravstvena ustanova Dom Zdravlja Podgorica 256.974,40 EUR. Obje ustanove sredstva će iskoristiti za nabavu opreme koja će omogućiti uspostavu palijativnog mobilnog tima i time će Dom zdravlja Podgorica dobiti prvi palijativni mobilni tim u Crnoj Gori.

Inicijalni sastanak projektnih partnera održan je 22. srpnja 2020. godine na temu administracije i aktivnosti na projektu.

Partneri su razgovarali o ciljevima projekta, očekivanim rezultatima te važnosti EU projekata i regionalne suradnje, posebno u vrijeme sveopće pandemije.

Provođenje prvih projektnih aktivnosti kreće u rujnu 2020. godine.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Za ove ljubitelje prijašnjeg i pljuvače po sadašnjem.Podgorica je glavni grad CG i oni su bili veliki komunisti i nisu imali rat a evo tek sad dobijaju prvi tim i to zahvaljujući trulom zapadu.

A tko je razarao Dubrovnik i Konavlje

Zivjeti od donacija,crvenog kriza je zivot bez cilja i jako opasna bolest !

A ti onda umisto onih 20 KM godišnje što dadneš za zdrastveno osiguranje dadni toliko bar misečno.I još sve one novce što godišnje daš raznim travarim,maserim,kiropraktičarim,viskarim,vidovnjacim i dr.daš u zdravstvenu kasu pa ćemo moć davat a ne tražit.

Ne daje se samo 20KM godisnje, svatko tko radi i kome idu doprinosi mjesecno odvaja i za to. A vecina njih sto radi, ne stigne ici doktoru u DZ nego ide privatno ako bas mora i tako se to izrepa da ovi sto ne rade mogu imati skrb. A od ove korone i da te zaboli, triput ces razmislit hoces li i otici doktoru, a da ne govorim o ocnim dr., zubarima i sl. to se sve ide privatno

Oklen pare za privatno a da se traži poskupljenje markice izvadili bi im oči.Nešto sa vašom logikom ne štima.Vrlo lako se može izračunat ili doć do podatka koliko se izdvaja za zdravstvo pa možete vidit dali je dovoljno.Što dobivamo donacije nije samo politika kriva, već zahvali i ako ne znaš šta drugo barem šuti.

U Ljubuskom je i zivot bez cilja uspjeh, barem si ziv...

Za tebe sigurno je

Za Dom zdravlja Ljubuški osigurano skoro 180.000 eura
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari