Što je sve oduzeto u Federaciji?

ljubuski.info

Federalna vlada na sjednici u Sarajevu je prihvatila izvješće o radu i financijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za razdoblje od 1.1. do 30.6. 2020. godine, te će ga uputiti Parlamentu FBiH radi razmatranja i usvajanja.

U prvih šest mjeseci ove godine je vrijednost imovine kojom je Agencija upravljala iznosila 13.618.548,80 KM, a radi se o oduzetim novčanim sredstvima, dionicama, nekretninama, hotelu, studentskom domu, benzinskoj crpki, motornim vozilima, raznim strojeva i alatkama i drugom.

Od ukupne vrijednosti imovine, 57 posto se odnosi na novac, 17 posto na motorna vozila, osam posto na gospodarske subjekte, šest posto na nekretnine, tri posto na dionice i devet posto na ostale predmete, objavila je Vlada Federacije BiH.

Agencija je u ovom razdoblju postupala po 32 sudske odluke, i to 20 sudskih presuda u kojima je kazneni postupak okončan i deset sudskih rješenja u kojima je kazneni postupak još u tijeku, te dobila dva sudska naloga kojima su joj na čuvanje i upravljanje predati privremeno oduzeti predmeti.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari