Građanima EU za ulazak u BiH nužan negativan test na COVID-19

ljubuski.info

Bosna i Hercegovina, nakon četiri mjeseca, otvora svoje granice za građane Europske unije i Schengen zone.

Svi oni koji žele ući u našu zemlju moraju imati negativan test na COVID-19.
Test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Bosnu i Hercegovinu, kazao je u utorak predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija nakon sjednice.

Državljani ovih zemalja obvezni su pridržavati se i poštovati sve upute i epidemiološke i zdravstvene zapovijedi nadležnih tijela BiH.

Najnovijom dopunom odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH propisuje se da se od četvrtka, 16. srpnja, omogućava ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica Europske unije i zemalja članica Schengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu schengensku vizu ili vizu zemalja Europske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama Europske unije i schengenskog područja, priopćila je i Granična policija BiH.

Ulazak se omogućava pod uvjetom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Bosna i Hercegovina je od 1. lipnja otvorila granice za građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske bez dodatnih ograničenja i uz pridržavanje epidemioloških mjera koje izdaju epidemiološki zavodi.

Glas naroda

Eno ih, sve se otimaju da udju u BH

Koće van dolazit ove godine nema ojera.

Statistika kaze da 50% gradana BiH uopce nema namjeru ove godine putovati za BiH.

Sad već oni primjetit šta znači dijaspora kad bude falilo 2 milijarde maraka.

Građanima EU za ulazak u BiH nužan negativan test na COVID-19
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari