Uloga tužitelja Borislava Čuljka u pravnom kaosu u ZHŽ

ljubuski.info

Više od dvije godine od počinjenja samoubojstva pokojnog J.P. u prostoriji PU Ljubuški, tužitelj Borislav Čuljak nije donio tužiteljsku odluku. Je li taj predmet pretežak za tužitelja, radi li se o nepostupanju prema radnoj tradiciji i stereotipu ili skrivanju odgovornosti policijskih službenika, pred kojima je ugašen jedan ljudski život?

Analizirajući rad tužitelja Čuljka jasno se stječe dojam kako u postupanjima po mnogim predmetima izbjegava istraživanje dokaza koji potvrđuju kaznena djela, svjesno ne postupa po zahtjevima, čime postupa suprotno pravima i obvezama sadržanima u Zakonu o kaznenom postupku.

U slučaju pokojnog J.P. doznajemo kako je obitelj preko pravnog zastupnika tražila informacije oko tijeka istrage, ali tužitelj Čuljak je uskratio informacije.

Poznato je kako Tužiteljstvo ZHŽ i Uprava policije godinama izvrsno surađuju na skrivanju najgoreg kriminala, korupcije, a da ne govorimo propustima osoba u različitim službama. Broj istraženih koruptivnih djela je ravan nuli, a izvješća glavne tužiteljice Ćavar su smijurija iz godine u godinu.

Prije nekoliko godina na Općinskom sudu u Ljubuškom suđeno je policijskom službeniku Petru Brnadiću za krađu i druga kaznena djela, koja su uz njega činili i Igor Marić, sadašnji šef Sektora gospodarskog kriminala, a sve su potvrdili svjedoci. Međutim, pravim "makinacijama" i pravnim kaosom koji vlada u MUP-u sve je doživjelo pravi fijasko. 

Postavlja se pitanje ide li tužitelj Čuljak prema zastari predmeta ili smatra kako će se predmet sam "ohladiti" i kako će vrijeme "zaliječiti rane".

Plaća tužitelja Čuljka, za ovakav (ne)rad je oko 3,5 tisuće konvertibilnih maraka mjesečno. U Širokom Brijegu kažu kako ni tolika plaća nije dostatna za nekretninsko i obiteljsko carstvo koje navodno ovaj tužitelj ima. Doznaje se kako se provjerava njegova navodna imovina u Hrvatskoj za koju se tvrdi kako je ogromne vrijednosti.

Ostaje za vidjeti hoće li tužitelj Čuljak prvo otići na odmor i potom se za rad mjesecima zagrijavati da bi istražio predmet i donio odluku sukladno propisima i zakonima koji mu to nalažu.

M. Š.

Glas naroda

baš me čudi Igor Maric
Igore sta si ti radio??

kao i svi malo jači slučajevi od 90tih , praviš se da ne postoje i da se zaborave , tako tužiteljstvo radi

Zar ima sud i tužiteljstvo u županiji za vlast e lipi tito bilibi na golom otoku svi odreda od krima tužitelja suda ali i diplome falš valjaju ne istražujuji

Nekretnine u Hrvatskoj ?

Ne treba sudce kriviti oni rade što im politiika naredi!
Ako neće kako političari hoće onda i oni mogu kao i većina kupiti kartu u jednome smjeru!
Političari su iz naroda a Narod ih birao, i sada u čemu je problem?

Nikad ne ZABORAVI Narod Bira Narod SKIDA

Moj pajdo nazalost ovdje vec odavno nema kriticne mase za nesto promjeniti.

ne bira narod nego uhljebi
na narod se je vadila i KPJU a sve su radile komunjare
sad umjesto komunjara stvar rade HDZ uhljebi i propaliteti a vade se na narod posle-narod sidi doma ili se iseljava
izbori se dobijaju sa 17% puta dva izišlih birača što je 17 % posto od postojećih -to je diktatura
minimalna većina je 50% plus jedan glas no to diktature ne zanima

Nema tu pravde bez hajduka ko Andrija šimić [ * neprimjereno * ] triba po brzom postupku rešit udbu ima mladi koni žele radit.komšić jedno [ * neprimjereno * ] nije u stanju očistit [ * neprimjereno * ] iz suda tužiteljstva iz krima sve 75% u ZHŽ kupljene diolkme nebavese kupljenim papirim za invalidninu jer nesme dirat u politiku skratiće ji za glavu

Ko je izabra Čuljaka ,pa zna svak koja je to ptica.Odgovara HDZ u i mafiji koja vlada u zhž.Sve katolici,aha,čisti licemjeri tuže poštene,a kriminalce ne diraju jer Sa njima dilaju.

Njihova država

Petar, maric, culjak....sve sami bezkicmenjaci. Radili i radice sta im se god kaze

Što je najgore i Natalija Marić je pošla istim stopama kao i njen korumpirani kolega.

Jeli vrijeme da sutkinja Artuković skine prašinu sa prijava za Nativu, prodaju uemljišta, duvanjsku, platnaru, albu, pronevjeru novca itd. iliće da u zamjenu traži neko bolje mjesto za muža?

Najvjerovatnije to drugo Samo je Bog vjecan ali moramo maknut ovu Djecu UDBASA

Sudce drži politika sa gospodarstvenicima,ta 2 igrača kroje sudbinu nas Hrvata.Džaba se išlo ginuti,naši nas jedu što sirove što izroštilja e.Boga se ne boje,ali platit će im djeca nažalost.Mafija i kriminal vode kozaračko kolo.....

Uloga tužitelja Borislava Čuljka u pravnom kaosu u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari