Vrijednost Soko Vila 2,5 milijuna maraka

Prvi natječaj za privatizaciju poduzeća Soko Vila iz Ljubuškoga trebao bi biti raspisan već u idućem tjednu. Radi se o tvrtci koja je definitivno propala i neaktivna je zadnjih sedam-osam godina. Trenutačno je u fazi pripreme za raspisivanje natječaja, a imovina je procijenjena na dva i pol milijuna maraka.

Procijenjene obveze za sada iznose oko 900 tisuća maraka, međutim, nije isključeno da će taj iznos u konačnici biti manji, budući da prema riječima ravnatelja Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije Ante Markića postoje neke obveze koje se mogu isključiti.

Umanjenje obveza

“Imamo bilancu stanja u ovoj tvrtki, međutim, konačan iznos kapitala, imovine i obveza trebao bi biti poznat nakon iduće sjednice Vlade ove županije koja je zakazana za srijedu jutro”, kazao je Markić. Ističe da će se nakon te sjednice krenuti s procedurom za raspisivanje javnog natječaja za prodaju ove tvrtke. Prema Markićevim riječima obveze bi mogle biti umanjenje i do 100 tisuća maraka. Iako se radi o velikom objektu, čija je imovina uistinu vrijedna, barem kako to pokazuju procijene Agencije za privatizaciju, za sada nema niti jedan službeni upit za ovu tvrtku.

Hotel Grude

“Bilo je nekoliko neslužbenih upita za tvrtku Soko Vil, međutim, ništa nije službeno, prave upite očekujemo tek nakon raspisivanja natječaja, kada ćemo konkretno znati cijenu poduzeća i sve ostale uvijete”, naglasio je Markić. Pored ove tvrtke koja je nekada zapošljavala veliki broj Ljubušaka, Vlada bi na svojoj sjednici trebala raspravljati i o hotelu Grude, koji bi se također uskoro trebao naći u procesu privatizacije. U tijeku je i priprema još jedne tvrtke iu Ljubuškoga za ponovni proces privatizacije, a radi se o Tkaonicu Ljubuški. Nakon što je najsloženiji slučaj privatizacije u Zapadnohercegovačkoj županiji, onaj koji se odnosi na Tkaonicu Ljubuški konačno ove godine u svibnju sudskim putem riješen slijede ponovne aktivnosti oko pripreme za privatizaciju. Tako je ova tvrtka vraćena u vlasništvo Vlade ZHŽ-a, te je imenovan novi v.d direktor.

Marija Medić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari