Peticija protiv samoizolacije pograničnih gradova

ljubuski.info

Skupina građana pokrenula je peticiju kojom traži da se stanovnici Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja u BiH i stanovnici Vrgorca, Imotskog, Metkovića i Ploča u Hrvatskoj izuzmu od najavljene mjere samoizolacije prilikom prelaska granice između BiH i Republike Hrvatske.

Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze sa teritorija BiH u RH tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH izostave od samoizolacije pri ulasku u RH zbog ekstremno dobre epidemiološke situacije u istoj kao da se i žiteljima gore navedenih gradova dozvoli ulazak na teritorij ZHŽ bez obaveze odlaska pri povratku u RH, navodi se u tekstu peticije.

Pokretači peticije navode kako se u svakodnevnoj statistici o COVID-19 u Zapadnohercegovačkoj županiji može vidjeti nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju te da je u zadnjih mjesec dana u ovoj županiji devet osoba zaraženo dok je jedna virus "donijela" iz Hrvatske.

Kako ne bi došlo do zlouporabe uvjet za prelazak je prebivalište u navedenim gradovima u trajanju najmanje godinu dana ili dokaz u o boravku u istim zadnjih godinu dana, navodi se.

Peticiju možete potpisati na mrežnoj stranici Peticije Online.

Glas naroda

Peticija da narod izađe na ulice kao sinoć u Beogradu ! Pa da vidite kome je stalo do tog istog naroda,[ * neprimjereno * ].i raspala

Prvo,moraš bit Narod da bi to isto uradio,a mi smo ko Jude i zato je ovako stanje.
Plenki-Pupovac-Čačić...
Čović-Dodig-Barba-HR-Sabor.!!!!!!!??????????

Peticija protiv samoizolacije pograničnih gradova
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari