Ljubušanka Ivana Pavlović izlaže u Kninu

ljubuski.info

Izložba radova akademske slikarice Ivane Pavlović i akademskog kipara Josipa Ivešića naziva Fragmenti stvaranja bit će otvorena u četvrtak, 9. srpnja u 19 sati u galeriji Kninskog muzeja.

Ivana Pavlović rođena je 1994. godine u Ljubuškom. Nakon završene gimnazije u Ljubuškom, 2013. godine se upisuje na ALU u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru. Studij završava 2018. godine obranivši diplomski rad na temu "Varijacije na temu stola u modernom slikarstvu", pod mentorstvom Izv. prof. Dragane Nuić-Vučković i stječe zvanje profesora likovne kulture i magistra slikarstva. Dobitnica je prve nagrade u kategoriji slikarstvo, na prvom međunarodnom bijenalu minijature miniMo 2019. Sudjelovala je na više likovnih kolonija, izložbi i projekata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Trenutno je studentica četvrte godine diplomskog studija Grafički dizajn na ALU u Širokom Brijegu.

Josip Ivešić je rođen 1995. godine u Ozimici (Žepče), Bosna i Hercegovina. Srednju školu završava 2013. godine, iste se upisuje na Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru. Diplomirao je 2018. godine u klasi prof. Stjepana Skoke i stječe zvanje magistra kiparstva i profesora likovne kulture. Dobitnik je rektorove nagrade u akademskoj 2017./18. godini. Sudjelovao je na šest likovnih kolonija od kojih se ističe likovna kolonija "Posuški kamendani" u Posušju 2014. i 2015. godine, na kojoj izrađuje dva javna djela u kamenu "Duša i tijelo u sutonu" i "Akt". Sudjelovao je na desetak skupnih izložbi, projektima "Conecting separated" u Solinu i Ljubuškom 2015./16. godine, "Akademska zajednica u misiji stvaranja poticajnog poslovnog okruženja" u kojemu osvaja 2. nagradu za idejno rješenje u rješavanju stvarnog poslovnog slučaja Pavković panela. Trenutno radi i djeluje u krugu ALU Široki Brijeg.

Glas naroda

Bravo Ivana! Upornost se uvijek nagrađivala.

Ljubušanka Ivana Pavlović izlaže u Kninu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari