Fra Mario o Crkvi, politici i društvu kakvog trebamo

ljubuski.info

U organizaciji Gradske knjižnice večeras je u parku pred oko 200 ljubušaka fra Mario Knezović održao jednosatno predavanje o vrijednostima života, ulozi Crkve, svećenika i vlasti u današnjem društvu, kao i stanju svijesti mladih ljudi.

Predavanje je bilo zanimljivo. Govorilo se o preozbiljnim i snažnim temama na jedan njemu prepoznatljiv način duhovite komunikacije sa slušateljima. Program je vodila Anamarija Nosić, a glazbeno su je upotpunile klape Izvor i Benedictus. Uz to prenio je pozdrave našeg fra Velimira Mandića, koji je već nekoliko godina na službi u Kočerinu.

Uputio je kritike narodu, vlasti i braći svećenicima, kao i javnosti, koja nema snage jasno i izravno govoriti o društvu njegovim potrebama, boljoj budućnosti.

Naveo je više pokazatelja sadašnjosti u kojoj samo u ZHŽ osobe koje se klade potroše 293 milijuna maraka, dok je proračun županije 84 milijuna. Zapitao se kuda idu i sredstva koja uplaćujemo za održavanje i izgradnju cesta.

Isto tako naznačio je kako se Crkva mora baviti politikom u širem smislu i raditi za opće dobro, boriti se za prava radnika, kojih danas nema. Na primjeru netom održanih izbora u Hrvatskoj naveo je primjer uslikavanja Gordana Jandrokovića za ambonom, kazavži da Crkva je smije biti u funkciji politike, već imati istinski pastirski odnos prema narodu.

Medije je ocjenio neistraživačkima, koje se ne usuđuju pisati istinito, te da preovladavaju lažne vijesti prema potrebi onih koji obnašaju vlast, ali da se prilikom komentiranja potrebno potpisati čime bi se izbjegli poražavajući utjecaji na razvoj javne riječi i društva u cjelini.

Stavio je kritički naglasak i na obrazovanje i pripremanje internetske nastave u školama u ZHŽ, kazavši kako se djeca moraju vratiti u škole.

Na kraju se obratio i mladima objasnivši što je ljubav između muškarca i žene.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
T.B.

Glas naroda

Običan narod u parku dok politička klika žde re u koćuši sa svojim pijunima iz hdz-a njih 150-tak.

Narode budi gl up i dalje..

Nije bas običan narod u parku neposredno poslije izbora gdje općina mora birati novog načelnika a korona virus vreba u vreloj srpanjskoj noći a pun mjesec a fra Knezović šeta očito s razlogom koji nema veze s evanđeljem.No mislim da će opet izvisit.

Rečeno sve dobro. Narod i dalje glasa za lopovluk i [ * neprimjereno * ]aluk. Društvo se srozalo moralno da većina odobrava ovakvo stanje.

mora doci kraj peksijanerima i lop..... a tu spada i crkva

Fra.Mario bio si predivan svaka tije na mjestu...zao mi sto pojedinci bubetaju..sto nerazumiju..pa moraju...Nama prisutnima si uljepsao vecer i istinski nam je bilo opusteno i ugodno.hvala vam i svako dobro bb

Fra Mario svaka Vam čast!!! Da je Bog da viši ljudi koji tako razmišljaju gdje bi nam bio kraj!!!

Vodi ga kuci kada je tako dobar ti .

Fra Mario
Vi ste svecenik?

Knezović je svacim bavi osim ono za sto je placen

Kako vas nije stid???gdje vam je ljudskost..gdje vam je zivot vas zivot..vase obitelji bliznji??pa sudite s cim se bavi...bavite se sobom i svojom obitelji...pa sudite onda drugima...ljudskom bezobrazluku nigdje kraja...svi vi sto sudite na tren sjednite pogledajte se u ogledalo..upitajte sebe kto sam ja??odradjivam li svoje duznosti na poslu..u obitelji kako treba??upitajte se uistni tko ste...takvi koji sude su Poncije Pilat..sudite bit ce vam sudjeno

Mare, pratim tvoje komentare... i svaka ti čast!!! Bila sam rekla da necu ulaziti u raspravu s ograničenim osobama, ali kad čujem pojedina debi..lna razmišljanja, ne mogu se obuzdati...a fra M.napadaju komunisti...rado bi nas oni na goli otok sve potrpali. Pljuju po crkvi i svecenicima, pljuju po svemu, ništa im nije sveto...ono čega se pametan stidi bu..dala se ponosi.
.

On se mora isticati u nečemu kada ne može u svećeništvu. Šteta što se ne može kandidirati na izborima da vidi koliko je beznačajan.

Šuti komunjaro!!!! Davno je tvoje vrime završilo!!!

A čime se to fra Mario bavi, što ne sada u nadležnost Katoličke crkve, te koliko vi, kad tako zlobno komentirate rad jednog primjerenog svećenika, izdvojiste za njegovu plaću, pa bi ste, sukladno tome, željeli da bude svećenik po vašoj mjeri i da priča ono što vi mislite da treba svećenik pričati. Jadan smo mi narod, vrlo jadan.

Zov svjetala pozornice. I još on zna reći, kako Knezovići lucidno razmišljaju, pišu, govore, što mnogi ne razume pa ni ja. A ja tužan, zbog fratarskoga mišljenja, onama/meni. Ali razumim, njegova je 'njiva' župa Kočerin, a on je tamo najmanje.

Ko bi narodu udovoljio??? Nitko!!! Puni su zlobe pa sve i svakog u isti koš trpaju. Samo napadajte, valjda iz vas progovara neka bol i jad...Mrzite druge jer očigledno mrzite sebe. Ono sto osjećate za druge ljude odraz je vaše duše...

Naravno da se svecenici i Crkva ne smiju podredjivat vlasti i pojedinim politickim strankama, i sam Isus se borii protiv postojeceg poretka i prozreo je farizeje i pismoznance. A vidi sta i kako ovi danas rade... Religije su stoljecima pomagale vladajuce klase da opstanu, sada se sve vise gubi njihov znacaj i u stranim zemljama polako ih istiskuju

Fra Mario se bavi istinom a istina se nikada ne smije govorit, zato Mario nastavi dalje i Bog ti dao zdravlje i samo tako nastavi.

Fra Mario o Crkvi, politici i društvu kakvog trebamo
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari