SIPA vrši pretrese u Mostaru, Ljubuškom, Grudama, Posušju...

ljubuski.info

U sklopu akcije 'Delta', SIPA tijekom jutra vrši pretrese na dvadeset lokacija u BiH. Pretresi se vrše u na lokacijama Sarajevu, Zenici, Novom Travniku, Vitezu, Posušju, Ljubuškom, Grudama i Mostaru.

Akcija Delta se odnosi na vršenje pretresa stambenih objekata i pokretnih stvari koji su u vlasništvu i koje koriste osumnjičene osobe kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u rješenju krivičnih djela organizirani kriminal, nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda i pranja novca.

Službeno je priopćeno kako se akcija provodi po nalozima Suda i Tužiteljstva BiH na području Brčkog, Obudovca, Bijeljine, Tuzle, Srebrenika, Živinica, Sarajeva, Zenice, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Posušja, Gruda, Ljubuškog i Mostara.
Osumnjičene osobe terete se da su u suradnji s drugim osobama, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, osnovala grupu za organizirani kriminal, radi nezakonitog stavljanja u promet duhana za pušenje i cigareta, bez plaćanja akcize na duhan za pušenje i cigarete i bez obilježavanja navedenih proizvoda akciznim markicama BiH, čime je budžet BiH oštećen za oko 36.000.000 KM po osnovu neplaćene akcize na duhan za pušenje i cigarete, objavljeno je iz SIPA-e.

Višemilijunski iznos

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, realiziraju se aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i nedopuštenog prometa trošarinskih proizvoda, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Meta akcije kodnog naziva "Delta" su osobe osumnjičene kako su u dogovoru oformile nezakoniti lanac otkupa, nabave, prerade i proizvodnje cigareta, duhana i duhanskih prerađevina, te djelujući izvan sustava trošarinskih davanja, oštetile proračun Bosne i Hercegovine za višemilijunske iznose.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, u suradnji s djelatnicima Uprave za neizravno oporezivanje (UINO) BiH, i više policijskih agencija na terenu, vrše pretrese na većem broju lokacija na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Veći dio lokacija nalazi se na području Posavine, Sarajeva, Sjeverne Bosne, Središnje Bosne, Hercegovine i doline Neretve, a povezane su sa osobama osumnjičenim za nezakonitu nabavu, preradu, prodaju i distribuciju na ilegalnom tržištu, velikih količina cigareta, duhana i duhanskih prerađevina, bez obilježavanja trošarinskih markicama Bosne i Hercegovine, sukladno zakonskim propisima o porezima i akcizama.

Trošarinska davanja za jedan kilogram duhana iznose 121,70 KM, te se nezakonitim prometom ove vrste roba, proračunu Bosne i Hercegovine i svim građanima, nanosi šteta u višemilijunskim iznosima, a počinitelji kaznenih djela, stiču velike iznose nezakonite imovinske koristi.

Osobe koje su predmet istrage, osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala u svezi s kaznenim djelima nedozvoljenog promet trošarinskih proizvoda i pranja novca iz Kaznenog zakona BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Glas naroda

Zar se oni neboje organiziranog otpora i sačekuše?! Za plaćanje sam poreza ali kad se udara na najnenače i najslabije tu sam na njihovoj strani.Ovo što radi Sarajevo je odmazda a ne suzbijanje kriminala.

Ko je taj ne jaci . . .kod koga je bila SIP-a

Kilo duvana 15 a ne 140 maraka gdje su respiratori drugovi

Jesu li bili u općini u MUPu?

Jesu li bili na Humcu 1 možda

Culi a di je Čitluk?

Uvijek po sirotinji,smamjite cijenu cigara. Nek narod se snalazi vama prokletnicima nikad dosta. Sto ne lovite politicare i tajkune....me smijete. Nece [ * neprimjereno * ] ma lppova. Eto vam glavni ode....

Ko je uhićen

Predstava za javnost veliki se smiju

Jeli milicija ikoga zatvorila u pržun???

Ljudi gledaju kako da prežive, od običnog rada ne mogu

Tko je Hercegovac svi poznati od prije,naravno kad im.niko nista,nek im.oduzmu imovinu,stanove,aute,jadne drzave

SIPA vrši pretrese u Mostaru, Ljubuškom, Grudama, Posušju...
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari