Iz Hercegovine drogu plasirali prema Hrvatskoj

ljubuski.info

Nakon provedene istrage za aferu Tebra USKOK je podnio optužnicu protiv Tomislava Sablje i Tomislava Sučića te još 18 okrivljenika.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv T. S. (1982.), T. S. (1984.), Đ. V. (1962.), G. N. (1981.), Z. B. (1974.), A. G. (1976.), T. B. (1979.), M. S. (1960.), J. N. (1982.), G. V. (1980.), J. D. (1982.), S. Ž. (1976.), H. F. (1972.), K. P. (1993.), D. N. (1986.), M. R. (1977.), F. M. (1988.), H. Š. (1976.), B. B. (1979.) i T. T. (1979.) zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, poticanja na to kazneno djelo i pomaganja u počinjenju tog kaznenog djela, poticanja na tešku tjelesnu ozljedu, prikrivanja, protupravne naplate, sve u sastavu zločinačkog udruženja, kao i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. (2. 7. 2020.) Optužnicom se I. i II. okr. terete da su, u razdoblju od svibnja 2016. do sredine svibnja 2019. godine, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji, u cilju ostvarenja značajne nepripadne materijalne dobiti kontinuiranom kupovinom i daljnjom prodajom većih količina droge, povezali u zajedničko djelovanje IV. do VIII. okr te X. i XIV. okr. na način da su marihuanu I. i II. okr. kupovali od ilegalnih proizvođača i krijumčara u Albaniji i Crnoj Gori te su organizirali njenu dopremu iz tih država u Bosnu i Hercegovinu gdje je drogu u okviru dogovorenog plana, preuzimao V. okr. i skladištio ju u blizini Ljubuškog. Potom su dopremljenu i uskladištenu drogu prekontrolirali I. i II. okr. ili IV. okr. po njihovom nalogu. Nadalje je V. okr. za prijevoz droge preko granične crte iz BiH u Hrvatsku angažirao VI. okr. policijsku službenicu zaduženu za graničnu kontrolu na prijelazima s BiH koja poznaje sustav kontrole i nadzora državne granice i načine kako ih izbjeći.

Ona je zajedno s V. okr., sukladno napucima I. i II. okr., drogu odvozila do kupaca XVIII. okr. i XX. okr. u Dugopolje ili ju je, uz posredstvo V. okr., u Vrgorcu predavala VII., VIII. i X. okr. koji su je dalje prevozili u osobnim i teretnim vozilima na područje Zagreba i Kupinca gdje ju je VIII. okr. skladištio i čuvao na svojoj adresi boravka. Navedenu drogu su zatim prodavali i drugim preprodavačima odnosno XV., XVI., XVII. i XIX. okr. kao i XIV. okr. kojem su kao pripadniku njihove organizacije i osobi od osobitog povjerenja prodavali po nižim cijenama. Također su drogu dalje predavali IV. i X. okr. koji su je, sukladno uputama I. i II. okr., skladištili, pripremali, prevozili i isporučivali krajnjim kupcima koje su I. i II. okr. prethodno pronalazili. Na opisani način su u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 15.7 tona marihuane. Ujedno su I. i II. okr. u navedenom razdoblju s istim ciljem u najmanje dva navrata nabavili najmanje 1335 grama kokaina. Dio droge im je osobno dovezao VIII. okr., a potom su dio kokaina prodali dok su dio predali IV. okr. koji ga je, po njihovim uputama, prepakirao za daljnju prodaju. Na taj način su I., II., V., VIII., X. i XVII. okr. pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 84,6 milijuna kuna, a ostali okrivljenici u za sada neutvrđenom iznosu.

Nadalje se I., II. i III. okr. terete da su, od prosinca 2017. pa do 5. srpnja 2019., u Zagrebu, u zajedničko djelovanje povezali IV., IX., XI. XII. XIII., XIV. okr. i druge osobe, kako bi u cilju stvaranja osjećaja straha i nesigurnosti fizički napadali i nanosili teške tjelesne ozljede pojedinim osobama te palili osobne automobile pojedinih osoba, prikrivali stvari za koje su znali da su ukradene i primjenom fizičkog nasilja naplaćivali dugove. Tako su, u okviru realizacije dogovorenog plana, u navedenom razdoblju okrivljenici organizirali i proveli zapaljenje najmanje četiri osobna automobila, pripremali napad na najmanje jednu osobu, prikrivali najmanje jedan ukradeni osobni automobil te protupravno naplatili dug od najmanje jedne osobe.

Glas naroda

Osudit najstrože pa neka se hlade u ćeliji.

Moj bravaru, mjenjaj struku

Ako je u tome imao samo vrh nokta odma prid zid i s.t.r.i.j.e.lj.a.t.i bez suda. Sud je samo gubljenje vrimena za malog covika a ovi i ovskvi samo dobijaju na vrimenu. Bum bum

Koja je ovo teorija prava i države.Zašto?.Jesi li bubnio i ispalo na živce jer je Božja zapovijed ne ubij.?

Ako ovaj bum bum govori istinu onda bi bum bum tribalo streljat 80/posto drotova ,moj bum bum.

De reci koji su to drotovi.

Zar Taj nije cuva koze

Ako pedofil u BiH moze dobiti 2 godine samo, ako je vlast puna lopova koji pravosudu govore koga zatvoriti a koga ne neznam zasto je tolika buka oko ljudi koji su samo dosli do robe za koju imaju trziste.... I da netko prosipa pamet u vezi trave a nije se raspitao zasto je trava tabu a Alkohol ne a umalo je bilo obrnuto smatram maloumnim

Sve puno lopova? Koji su to [ * neprimjereno * ]?

Oni sto opravdavaju nezaslužena primanja ratnih mirovina pod parolom " snasa se" jednako su jadni ko i ovi sto pokusavaju opravdat ove narko nakaze.

U Grabu je kažu velika nervoza zahvatila korisnike nestalo migranata nestalo bilog pa sad u velikoj zalosti nemse para za kocke..sve to triba po kratkom.Ali prije toga da pokazu i ove druge dilere Truhu dicu po hercegovini i šire

Kad ce sudjenje za sverc migranata

Ima li Ljubuški šiftara iđe u igri

Neka malo počnu istraživati one koji su na švercu droge ostvarili bogatstvo, a ne dicu s marihuanom. U cijeloj državi puno je onih koji su se bogatili i bogate na patnjama tuđe djece. Tek kad uhapse te glavonje vjerovat ću da ih nisu kupili i da rade svoj posao.

Iz Hercegovine drogu plasirali prema Hrvatskoj
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari