U FBiH pronađene 92 lažne diplome

ljubuski.info

U federalnim institucijama i tijelima i upravnim organizacijama, javnim poduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Federacija BiH, te gospodarskim društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH, u dosadašnjem procesu provjere, utvrđeno je postojanje 92 nevjerodostojne diplome.

Potvrđeno je ovo iz federalnog Ministarstva obrazovanja i znanosti.

Kako navode, proces provjere vjerodostojnosti diploma/svjedodžbi još nije završen, prije svega zbog plaćanja naknada za sami proces, a za što nisu bila planirana sredstva u proračunima pojedinih institucija i subjekata za 2019. godinu, kada je ovaj proces i provođen.
Problemi su nastali zbog zahtjeva za plaćanjem naknade za provjeru vjerodostojnosti od strane određenih visokoškolskih i drugih institucija (Sveučilište u Mostaru, Arhiv Tuzlanskog kantona, Univerzitet u Banja Luci, sveučilišta u Republici Hrvatskoj, te univerziteti u Republici Srbiji). Također, za određen broj diploma/svjedodžbi, utvrđeno je kako provjera vjerodostojnosti ne može biti izvršena zbog uništene dokumentacije za vrijeme ratnih djelovanja 1992.-1995. godine, kažu iz ministarstva.

Ističu kako trenutno nedostaje devet izvješća ali i da su svi oni koji nisu završili proces revizije diploma u prošloj godini, zaduženi to učiniti u ovoj, što se i realizira.
Na kraju 2019. godine nedostajalo je 16 izvješća, a trenutno još devet. Očekujemo da ćemo sve izvještaje uskoro kompletirati, svjesni da su ovaj proces donekle usporila i aktualna dešavanja izazvana koronavirusom (COVID -19), navodi ministarstvo.

Inače, Federalna vlada zaključila pokrenuti zakonske mjere na procesuiranju onih koji su koristili nevjerodostojne diplome, te da se u proces provjere uključe i nadležne inspekcije.
Vrlo je važno da ovaj proces bude sveobuhvatan te da se u njega još uključe i kantoni, gradovi i općine, navelo je ministarstvo.

Podsjećamo, iz z Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a rečeno nam je kako je provjera diploma u ovoj županiji, koja je trebala biti okončana do 1. srpnja, prolongirana do kraja godine.

bljesak.info

Glas naroda

Samo pa u nas ih ima bar 300

Pronađene uz cestu? Pa nema pravih toliko, sve su lažne

Sta Mila i Jozo na ovo kazu sve po protokolu

Teško je gledat nave kupljenje diplome jerbo koje ponavlja jedanputa 5 razred jedanputa 7 razred i jedanputa prvi srednje totigaje trigodine viška troška zate same pare seje moga doktorat kupit aponavljalo se je gradivo izgodine ugodinu kad ovo čovik vidi mukati odozda dođe podnos neko toliko godina spraštija uklupi dabi doša do svoje diplome časno pošteno neko jedobi prikonoći ispod stola dije tu ikalva pravda

Ti si isto,ko što se vidi,do svoje učeć doša?!

Jesan učeć doša donje pošteno nijeišlo nijise dalo štaje ode srmota propas koji put ilije kupit radin sanjon već godina igodina nije kupljena mogu svakog gledat uoči čista obraza nestidinse

Hahahahaaa, po tome kako sastavljaš rečenice i po ,,savršenom,, pravopisu baš se vidi da nisi kupio diplomu al sigurno si preskočio koji razred osnovne!!

Umorni ti legendo, stavi negdje zarez, točku... bilo šta
A Titati nepeismeni ljudi

Teško je čitati ovo što si ti napisao. Ako već ne znaš da pišeš odmakni se od tipkovnice bar dva metra.

Kako lažne diplome to je zabranjeno.

kad ode HDZ uhljebi će ostat ko mokar miš

Kad ode HDZ doce novi uhljebi još gori..uhljebi su identitet svake stranke..vrte se u krug... malo desni pa lijevi, pa oni bliže centru i tako u krug..uhljebi su stranačke maskote...

Nema gorih od ovih.

Barbaric je sa laznom diplomom kako moze neko protiv koga se vodi postupak biti kandidat za sabor odakle mu potvrda da se protiv njega nevodi postupak

Ako je ista normalno to je da se provjere diplome i da se provjeri koja je validna a koja ne.. Da jednu nadu uspjeh bi bio

seVine diplome su prave ali nisu vlasnici njima je bilo naj teze naci zgradu

Reče jedan; Sve sa ukrao samo sam diplomu kupio :)))

aahahahahaa dobra dobra najjača

Sve kažu HDZovci [ * neprimjereno * ], a kad tamo svi pošteno kupili diplome.

Ima u Srećka Brkica Truta skola koja se pozeli. Samo pare i kazes STA zelis

Ima nas u svakoj Opcini uhljebljeni po 20 setak sta nam mozete nas stoji nas HDZ e

Stajat ce stajat ce. Oce li stajat kad te otkriju pa kad budes morao vratit sve place koje si nezakonito dobivao??? Imamo primjer iz jedne ustanove iz ljubuskog.necu imenovat.

Koji postupak se vodi ti očigledno imaš lažnu diplomu

Da ste ih 1920 otkrili kakve koristi kad nitko neće snositi posljedice osim jadnog naroda

šta znači lažna,da je krivotvorena ili da je original kupljena?

Ima bolji kopija od originala koliko poželiš u svemu. Kinezi žive od kopija i krivotvorenja sa njima su bacili Ameriku na koljena. Prave adidas i najka jadna ti majka za 5 maraka nemogu naštancat kolka je potražnja. U nogometnoj igri isto ima lažnjak. Ima država krivotvoreni napravljeni sa falš papirima i sad se još pitat odakle u toj državi falš diplome.

ahahaaahaa

Moja je lažna..Lagali me cili život sa njom, uči sine uči završi fakultet imaj ti diplomu bit ce posla..ima deset godina niko je nece da je bar mogu prodat za koju tu laznu s poslom..

Hahahaaaaaa ma svaka ti čast kralju..dosad najbolja izjava!!!!!!!

U travniku 20% sluzbenika ima laznu duplomu ali ih kriju veliki

Provjeravat li sss u sbk kantonu pola kupljeni diploma sss a rade u drzavnim ustanovama

Samo 92, ne [ * neprimjereno * ] molim vas.

Pitajte Nikicu Artukovica i njemu slicne za lazne diplome i vozacke dozvole

U Nikice se barem zna da je lažno

Ja bi moju diplomu što san pošteno kupija vratija ali neznan oćuli dobit pare nazad.

Možete im oduzeti diplome ali ne možete ZNANJE

Objavite imena ako su lazni a nisu isto su ostali na poslovima

Koliko ih je tek ovi sto su za vrijeme ratnih godina "zavrsili" fakultete, a arhiva unistena

jednoga dana sve diplome koje nisu regularne i ne daju se provjerit biti će poništene-ko u hrvackoj
ideš ponovo na polaganje ispita
i protiv tebe državno odvjetništvo provodi krivični postupak
puno ih je u hrvackoj dalo otkaz i pobjeglo sa lažnom diplomom od sankcija-srećom tima je pravosuđe oprostilo nije ih tražilo iako tragovi postoje

Niki je u mirovini neradi više,hvala

Vrana vrani ne vadi oči.

U FBiH pronađene 92 lažne diplome
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari