Otvoreno pismo Željku Glasnoviću

ljubuski.info

Željko Glasnović je general HV-a i HVO-a koji je uvijek imao moje i naše poštovanje, zbog svog časnog iskustva u Domovinskom ratu. To je bio jedini razlog zašto u ovoj kampanji nismo niti jednom riječju išli protiv njega i njegove liste, bazirajući svoju kampanju isključivo na našem programu i idejama.

Na svome osobnom Facebook profilu Glasnović je iznio degutantne neistine i insinuacije kako je lista koju predvodim "orjunaška", "lista Čovićevih udbaša", kako smo projekt "radionice jugoslavena Čovića i anemičnog Tite". Glavni argument za to je mjesto na listi koje nosi Tvrtko Milović, o kojem je Glasnović iznio ogavne neistine. Osjećam potrebu s toga reagirati.

G. Glasnoviću, prvo mjesto na listi Mosta za 11. I.J. nosi čovjek čiji je otac rođen na Križnom putu, koji je jedva preživio dva partizanska koncentracijska logora, tri puta, kao dijete od dvije godine, bio pred partizanskim streljačkim vodom i samo Božjom providnošću ostao živ. Na listi Mosta se nalaze ratni invalidi Domovinskog rata u čijem tijelu i dan danas plivaju geleri. Nalaze se djeca dragovoljaca Domovinskog rata, nalaze se osobe koje su zbog nepodobnosti hdz-oskom režimu ostali bez posla i egzistenciju grade po Irskoj i Njemačkoj.

Što se tiče Tvrtka Milovića, Tvrtko je javnim istupima govorio o hrvatskim nevinim žrtvama masovnih zločina u Središnjoj Bosni, interesima Hrvata Bosne više i češće od svih HDZ-ovih zastupnika zajedno (i onih u Hrvatskoj i onih u BiH), a definitivno češće i više od samog Željka Glasnovića, koji se Središnje Bosne sjeti pred izbore.

Na izborima za hrvatski Sabor 2015.g. Vi ste bili na HDZ-ovoj listi za 11. Izbornu jedinicu, za koju je tada agitirao Dragan Čović i HDZ, čiji govorite da smo projekt. Jedina osoba i stranka koja je tada javno i otvoreno lobirala za Vas osobno sam ja i HRS, bez obzira što ste Vi tada bili dio "orjunaškog projekta ". Na sljedećem krugu izbora ste se okružili ljudima koji su bili dio Platforme i Alijanse, te sam javno izrazio svoje žaljenje što sam Vas podržao. Okruživši se takvim ljudima pokazali ste kako nemate niti elementarnog poznavanja političke situacije Hrvata u BiH čije glasove tražite.

No, nikada to potencirao i javno nisam kazao u ovoj kampanji, niti ja niti bilo tko sa Mostove liste iz poštovanja prema Vašem iskustvu u Domovinskom ratu, a mogao sam, mogli smo. Mogli smo iskoristiti Vaš protraćeni mandat u Saboru, izjave o jugozomboidima, "kako samo pederi piju bijelo vino" i sl. protiv Vas, ali nismo. Šutjeli ste o Aluminijskom, o Buškom jezeru, o izbornom zakonu, nametanjima u Domu naroda. Govorite da smo mi projekt "anemičnog Tite", a Vi ste ga podržali svojim glasom kada se donosio Proračun. Držali smo se isključivo svog programa. Dakle poštovanje prema Vašoj ostavštini i reputaciji iz Domovinskog rata smo stavili ispred prikupljanja političkih poena za osvajanje mandata na izborima.

Kada ste ovako hrabri u difamiranju drugih neistinama, zašto krijete istinu? Zašto krijete istinu da Vas podržava Zlatko Hasanbegović koji javno govori o "Izetbegovićevoj ostavštini kao putokazu kako treba biti uređena BiH", koji govori o "zločinima HVO-a i incidentima ABiH"? Zašto krijete istinu da Vas podržavaju osobe poput Ante Prkačina koji govori kako su Hrvati "80% krivi za hrvatsko - bošnjački sukob", koji govori o "kvalitetnoj ulozi koju je imao Stjepan Mesić kao oporba" i to na prezentaciji knjige Fikreta Ćuskića i njegove 17. brdske viteške brigade ABiH, koja je etnički počistila Travnik i druga područja Središnje Bosne i koja je vrlo vjerojatno odgovorna za zločin ubijanja minobacačkom granatom osmero djece u Vitezu, kada je poginula i Augustina Grebenar?

Umjesto što širite gnusne laži i neistine, recite nešto o svojoj politici prema Hrvatima u BiH koja će ići dalje od "pedera i lezbijki", od "ustaša i partizana, jugozomboida" itd. Ili ne možete, jer je nemate!

Mi je imamo i nudimo je javno, neka birači odluče. Hoće li izabrati mlade, beskompromisne, hrabre i neovisne ljude ili ljude koji žive u nekom svom svijetu koji nema dodirnih točaka sa životom običnoga čovjeka, pokazavši to na djelu tijekom prethodnog mandata u Saboru.

Tvrtko Milović je na listu došao kao neovisni kandidat na moj poziv. Pozvao sam ga kao prijatelja kojem je on uskočio u pomoć nakon što je nekoliko osoba iz Središnje Bosne iz straha od hdzovskog režima odustalo u zadnji tren, jer u zadnje vrijeme "nije pametno družiti se sa Slavenom Ragužem". On je tu hrabrost imao, spreman podnijeti i poniženja koja smo svi očekivali od HDZ-a, nikada od Željka Glasnovića. Zato osjećam potrebu i da mu se ispričam ovim putem što sam ga doveo u situaciju da ga se, malo rečeno, vrijeđa na ovaj i ovakav način.

Za Glasnovića se možemo samo pomoliti da mu dragi Bog prosvijetli pamet, kako bi shvatio da mu Mostova lista za 11. I.J. nije nikakav neprijatelj, kako imamo zajedničkog neprijatelja u koruptivnoj neokomunističkoj politici HDZ-a, kojoj nitko s Mostove liste nikada nije služio, a on jeste, jer je preko njih i ušao u Sabor prvi puta. Kako bi shvatio da baš oni koji ga tjeraju na javno iznošenje onakvih neistina rade u službi "orjunaške i udbaške politike". Ako on ovo ne shvaća, onda je pametnije da se ostavi politike u svojim godinama, jer djelovanjem radi više štete, nego koristi.

Slaven Raguž

Glas naroda

Slavene okani se generala zna se tko je nas dušman

Pa to ti Slaven i govori!

Bravo Slavene!!!

Slavene ljudino!

Slavene, pogodak u sridu!!!!!!!

generale ima ih još jugozomboida migaju ne daj se imaš podršku od hrvatskog naroda ginuli smo ali moramo još dati od sebe za naše naraštaje da ih ne uništi ova aždaja oni su kao zmije kažu zmiji osjeci glavu i može te ujest za dva sata

pa lijepo ti je covik reka "general je uz pomoc LISTE jugozomboida" usao u sabor ... i sa HDZ zmijama je suradjivao i oni su mu osigurali danasnju poziciju (drugim rijecima je navucen i ponizen kao i puno iskrenih branitelja i domoljuba) ...
Naravno da ovo njegovo ponasanje u zadnjih 5-6 godina nema nista zajednicko s njegovim casnim vremenom u uniformi.

Kakve veze ima otac ovog Tvrtka sto je kao dijete prezivio krizni put,sa Tvrtkom. Nije on na listi vec Tvrtko.

tvrtkov otac sigurno nije bio na križnom putu a kojom matematikom je ragužev, to je znanstvena fantastika

Slavenov otac je preživio Križni put. Čitajte

Bravo Slavene vrijeme da netko Glavi kaže istinu u lice

I dalje si Čovićev rektalni alpinist, davno uhljebljen upravo preko HDZ BiH. Isto kao i Šešeljeva replika Milović.
Na toj listi jedino je ispravan Dalibor Ravić, koji se suprostavio Čoviću i zbog toga ga Rade Bošnjak izbacio s posla. Samo sanjaj Ćelo, ti i tvoja subraća iz sekte zvane MOST, kojom dirigira dilet arhiva HVO. Podravi Milovića, pomoz' Bog junaaaaci.

Onda Ravića zaokruži i riješeno

Tako je mali, povećati ću ti plaću. Samo trolaj.

Druze slavene ocito ne pratite medijske nastupe i izjave generala....

Glava je odalamio dibidus

Vidi vidi kako se Raguževci dižu na zadnje noge i napadaju najčasnijeg GENERALA Domovinskog rata.

Ko cukenja oko kosti

Šta je reć Slavene ubolo vas? Ivana Ćubela je u Irskoj dok ti ladiš taj bidon na ramenima u poduzeću Ht Mostar. Aj ohani

Pernaru, Glasnoviću i sličnima nije mjesto u Saboru

Tako su na izborima birači i odlučili a vi ste unaprijed to uvidjeli.Obojica su malo teški što se kaže.

Kako vas nije stid umjesto da napadate hdz i sdp vi po generalu hrs..ovci.sram vas bilo jedan od generala koji nije nikad vojniku okrenuo leđa.eto dobit cete glasove na osnovu napada na generala.i to cu vam rec jedini glasnovic prolazi za dijasporu a ostali privjesci nece mu bit ni blizu.

Nigdi vas Glava nije spomenija ni jednom riči a za tog Milovića se zna ko je i šta je. Nosi vas ladna voda propali ste na prvoj stepenici

Glasnović je čovjek sa mudima za razliku od vas potrčkama Čovića .

Glasnovic nije Hrvat iz BiH,niti RH. On je Šiftar sa Kosova. Hrvati iz BiH trebaju glasovati za Hrvate iz BiH.

Takvi kao ti i svi rektalni alpinisti morate stati u stavu mirno kad govorite o ljudima kojima niste ni do koljena,a gospodin Glasnović je za Vas Institucija i dokazani gospodin, covjek i prije svega vojnik.

U pravu si jer pravi Hrvatski generali su lustrirani a samo oni koji su imali vezu sa JNA i KOS om
su zauzeli sve pozicije. HDZ = SDP . AMEN

Što je uvijet da bi netko dobijo glas da živi u BiH a kada zagusti pobijegne u Makarsku ili onaj kad zagusti dodje iz Kanade brani te prostore odakle si ti pobijegao. Normalno da je teško je prihvatit Udbouhljebima da je HRVATSKI GENERAL uvijek bijo veći od poručnika JNA.

A Vi ste gospodine prof.Nakiću?

Nema vajde od njegovih muda kaže priroda a ako ima čast trebao bi dati šansu mladima tako bi ostao zapamcen general a ovako vrijeda kao podoficir i kočijaš.

UDBA vlada u Hrvatskoj a i u Ljubuškom. Trebate obrisati sve komentare i svi dati glas Glasnović.
Sretno i u nedjelju za Domovinski Pokret. Jer ovi dosadašnji rade za neprijatelje Hrvatske države i Hrvatskog naroda.

General Glasnović je vojnička i ljudska gromada. Pokrast će ga na izborima Ćovićevi yugozombiji ka šta suu inače sve pokrali gori su od peronospore potress poplava i potresa zajedno. Glas za Generala je koeistan za Hr. I za Hrvate van domovine. Zds Bog i Hrvati.

Ivan, zvučno ime, je promašio što se tiče pitanja tko vlada u malom gradu u BiH i državi Republici Hrvatskoj kao da nije bilo izbora ili se njemu ne sviđaju izabrani pa priziva represivno tijelo iz drugih vremena i država.Smiri se Ivane doće novi izbori i novi ljudi i nadaj se boljem ako si mlad a ako si star promatraj uveče nebo i zvijezde ili radi ono sto nisi u mladosti stigao a želio si.

Idemo krenuti od Pejčinovičke. Eto vam Ljubuškog kadra. Za koga ona radi i za čiji narod?????. Kome je pomogla osim sebi.
Svi se ustali i šute. Smiju samo protiv Glasnović a pričati

Idemo krenuti od Šiljega kosovca najvećeg Glasnovićeva jarana

Dotična vas može svih jedanest u šesnestercu pridriblat i zabit gol.Uspoređivat ovog Popaja i sve
vas ostale Štrumfove sa dotičnom je krkanizam,znaš cakane.

Glasnović i Škoro su zaustavi velikosrpsku okupaciju

Slaven je u pravu
Samo sto bi i on bija ko Glasnovic
Čim sidne u fotelju ko vas narode hebe

Po komentarima se vidi da su HDZ -vci u crvenom.

Ja ne znam kakva je razlika izmedu Raguza i nekog HDZovca , za mene su isti svi , uhljeb i on kao i oni nikad svojim ledima nisu nesto zaradili,sve sto zznaju je vozat se na stolici po uredima . Tvrtko Milovic hahahaha e mi smo narod u k...

Gospodine Glasnovicu jeste li zaboravili da ste uvik glasali za vladu HDZ kad im je vas glas trbao. Isto kao i Tomislav Sauha bivsi predstojnik ureda Milanovica. Toliko o politici u Hrvata. Rat je zavrsio.... Okrenimo se buducnosti Hrvata. Nas u BiH upola manje nego devedesetih. A nadobro nam dosla demokratija.... Mi smo nadomak nestanka u BiH.... Malo razmislimo... Samo ja.... Proklestvo...

Šta je falilo ovoj vladi u RH?Najbolja vlada do sad i sa najboljim rezultatima.

more li za bureka utrolat hdz misu mekinjaru

Ne reče šta fali ,gospodine?Ili ni ti sam ne znaš?

covic dragan je cetnik sa dna kace/podrska gen glasnovicu

glasnoviću koliko te udba plaća
da glumiš hercegovca?

Otvoreno pismo Željku Glasnoviću
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari