Nastavljeno suđenje Suniti Hindić

ljubuski.info

Pred Županijskim sudom u Mostaru je nastavljeno suđenje Suniti Hindić, a po optužnici Županijskog tužiteljstva zbog kaznenog djela ubojstva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića koje se dogodilo 4. listopada prošle godine.

Do dolaska hitne pomoći Ivanković već preminuo

Tužiteljstvo tvrdi kako se radilo o ubojstvu s predumišljajem, a obrana je stava kako je riječ o ubojstvu kao posljedici nesretnog slučaja te da nije bilo predumišljaja.

Ukoliko optužena Hindić bude osuđena za kvalifikaciju kojom je tereti tužiteljstvo, mogla bi dobiti i do 20 godina zatvora, a ukoliko sud uvaži tvrdnje obrane, ta kazna zatvora mogla bi iznositi pet godina. Obitelj ubijenog Ivankoviće, u svom svjedočenju, najavila je zahtjev za odštetom od optužene Sunite Hindić.

Na ročištu saslušani su svjedoci Tužiteljstva i to dr. Tatjana Kilibarda koja je potvrdila da je izvršila pregled nastradalog Nine Ivankovića, da je u trenutku njenog dolaska i njene ekipe Ivanković bio mrtav, ali da je ona ipak pokušala oživljavanje što je bilo bezuspješno.

Na upit braniteljice optužene Sunite Hindić, odvjetnice Nade Dalipagić, je li joj poznato da je ženska osoba, koja je pozvala Hitnu pomoć, bila optužena Sunita Hindić, svjedokinja dr. Kilibarda je odgovorila da joj to nije poznato.

Platila prstenom

Svjedoci Enes Šehić i Elvedin Mandžuka, djelatnici Policijske uprave Bugojno, na upit Tužiteljstva odgovorili su kako su 5. listopada 2019. godine dobili dopis od MUP-a Mostar da odu do stana Razije Hindić i da su to i učinili, te im je Razija Hindić, majka optužene, dobrovoljno predala odjeću optužene.

Na upit braniteljice, svjedoci su odgovorili kako u naznačenoj zapovijedi nije bilo točno napisano njihovo ime.

Svjedok Ajdin Begović izjavio je da je taxi vozač i da je optuženu Sunitu Hindić odvezao iz Jablanice do Bugojna, te da mu je ista za uslugu platila prstenom, a ustvrdio je da je sjedalo u vozilu na kojem je Hindić sjedila bilo mokro.

On je rekao kako mu je optužena Sunita Hindić kazala da će njezin otac platiti, a kazao je i da joj je pomogao izaći iz vozila jer su je, kako mu je kazala, boljele noge. Kada su došli ispred stana, po njegovom svjedočenju, vrata je otvorila žena koju je optužena Hindić pitala ima li kod sebe 70 KM, na što je ova odgovorila da ima samo 20 KM.

Taksistu je optužena Hindić potom dala svoj prsten kazavši mu da ga odnese na otkup. Kako je on naveo, za prsten je dobio 65 KM, ali je rekao da mu trgovac na račun napiše da je isti procijenjen na 50 KM jer je planirao sebi kao zaradu ostaviti 10 KM, a Hindić vratiti ostatak od 5 KM. Međutim, kada se vratio do stana, optužena Hindić je kazala da joj kusur nije potreban.

Bit će ispitani i svjedoci druženja kobne noći

Tužiteljstvo je odustalo od saslušanja svjedoka Vjekoslava Balina i Dobrivoja Damjanića, a čemu se obrana protivila, a iz razloga što su, kako je kazano, to svjedoci koji su u svojim iskazima potvrdili da su optužena i nastradali predmetne noći sjedili zajedno, da su se ljubili, te je bilo očito kako su u ljubavnoj vezi te da su pili žestoka pića.

Sud je potom ustvrdio kako obrana ima pravo pozvati ove svjedoke kao svjedoke obrane.

Sljedeći glavni pretres zakazan je za 9. srpnja 2020. godine kada će Tužiteljstvo nastaviti s izvođenjem svojih dokaza, odnosno, saslušanjem svjedoka.

Dnevni list

Glas naroda

Šta me to boli palica

Što se mene osobno tiče , u zatvor s nnom do kraja života..

Dobro ti je ostarila.

Velika kilometraža pa nema veze što je široka lajsna...

Jeli ova desna odvjetnica?

Savjetovali joj da se osisa, ofarba u crno i prekrije da bi izgledala neduznije.... dobit ce 5 godina

kad žena ostane bez ljubavi i ljubavnika očita je razlika-potamnila žena

Nada će reć da je pištolj sam okinija i gotovo.

nadi kapa do poda

bili se udala za mene revorverašica ona je sada najbolja udavača

Nastavljeno suđenje Suniti Hindić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari