Od ponedjeljka nova organizacija rada Doma zdravlja Ljubuški

ljubuski.info

Poštujući zapovijedi i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ i Ministarstva zdravstva FBiH, a detaljno prateći epidemiološku situaciju, Dom zdravlja Ljubuški od ponedjeljka 29. lipnja 2020. godine organizira svoj rad na sljedeći način:

  • Na ulazu u Dom zdravlja Ljubuški raditi će se trijaža svih bolesnika koji ulaze u ustanovu (kratka epidemiološka anamneza, mjerenje tjelesne temperature, evidencija svih bolesnika). Ulaz u Dom zdravlja Ljubuški će biti moguć samo uz prethodno javljanje na šalter trijaže.
  • Sve osobe koje ulaze u Dom zdravlja moraju obavezno nositi respiratornu masku, a preporučuje se nošenje i rukavica. Svi koji ne budu nosili preporučenu zaštitnu opremu neće moći ući na pregled u našu ustanovu.
  • Preporučuje se da svi korisnici naših usluga koriste telefonski kontakt s našim djelatnicima, putem od ranije dostupnih brojeva telefona, za propisivanje redovite terapije, uputnice za specijalističke preglede te naručivanje za preglede liječnika, kad god je to moguće realizirati.
  • Ukoliko se na pojedinim odjelima/službama budu stvarale velike gužve, korisnici naših usluga će biti upućeni da na red za pregled ili dijagnostičku pretragu čekaju ispred Doma zdravlja Ljubuški, kako bi osigurali poštivanje propisanih epidemioloških mjera i zaštitili ugrožene skupine naših sugrađana, koji su najčešći korisnici naših usluga.
  • Pregledi febrilnih bolesnika, sumnjivih na COVID infekciju će se obavljati od strane nadležnih liječnika po svim službama u posebno izdvojenom prostoru (tzv. COVID ambulanta), a preporučuje se da febrilni bolesnici prije dolaska u našu ustanovu obavezno o tome telefonski obavijeste nadležnog liječnika, poradi dogovora o terminu pregleda.
  • Pregledi djece sumnjive na COVID-19 infekciju će se obavljati u ranije opremljenim prostorima na katu Doma zdravlja Ljubuški uz prethodni telefonski dogovor s nadležnim pedijatrom.
  • Vađenje laboratorijskih pretraga bolesnicima sumnjivim na COVID-19 infekciju će se vršiti uz prethodni dogovor liječnika koji je uputio bolesnika i djelatnika Odjela za lab. dijagnostiku.
  • Zabranjeni su posjeti bolesnicima koji su smješteni u Centru za palijativnu skrb DZ Ljubuški (Hospicij), a nad svim djelatnicima Hospicija će se provoditi pojačani epidemiološki nadzor, sukladno naredbama Kriznih stožera.

Svi odjeli/službe do daljnjeg nastavljaju s radom po uobičajnom rasporedu rada u smjenama.

Molimo sve korisnike naših usluga, da u svrhu zaštite osobnog zdravlja i u svrhu sigurnosti svih naših djelatnika, poštuju u potpunosti gore navedene preporuke, kako bi održali još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju na našim prostorima.

Uprava Doma zdravlja Ljubuški

Glas naroda

Daleko je to od Doma zdravlja, više im priliči naziv Dom za širenje panike!

Što se ti lipo ne potpišeš i kažeš da priuzimaš odgovornost pa da spasiš ljude od "panike".Ljudi rade u korist svima i na najbolji odgovarajući način a ti odmah pljuješ.

A sto se ti ne potpises?

Nisam ja tako pametan ko ti

nemam povjerenja u ovo zdravstvo oni sire koronu sigurno

Čuj respiratorna maska baš ste stručni čudo jedno!

Vama je plafon izmjeriti tlak

Kad sam onoj Bebek u vitini rekao da izmjeri babi tlak jer je bila lose..kaze ona ja se ne "bakćem " s tim...toliko o savjesti..med sestre..cast izuzecima.

Šator se nije smijo dirat ni micat on gradjanima daje dozu sigurnosti u ovim teškim vramenima.

Ljubuški je Kalifornija samo ko zna okrenuti pare nemora nigdje ići.

Aha- na koji to način, molit ću lijepo..?

Sad i u Ljubuškom ima zaraženi kako se je to moglo desit.

od doma zdravlja su napravili ambulantu
ukinuli rodilište-stvaran napredak unazad
još treba ukinut i stomatologa a uhljebit negog andola uz postojećeg voltatena i zna se kumu dezertera

Od ponedjeljka nova organizacija rada Doma zdravlja Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari