Do 21. rujna MUP ZHŽ provodi akciju "Ljeto 2020"

ljubuski.info

Uprava policije MUP-a ZHŽ je zavela Županijsku akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom "Ljeto 2020".

Akcija koja će trajati od 21. lipnja do 21. rujna 2020. godine pokrenuta je u cilju pojačane aktivnosti uniformirane policije na prometnicama, kako bi se preventivno djelovalo na sve vozače sudionike u prometu, smanjio broj prometnih prekršaja, kao i potaklo na poštivanje prometnih propisa, ukazalo na važnost tehničke ispravnosti vozila, korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, te ukazalo vozačima da "provjere retrovizore" prije poduzimanja određenih radnji u prometu, a prekršitelje i ponavljače u činjenju prometnih prekršaja sankcionirati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama u ZHŽ i drugim pravnim propisima.

Dolaskom ljeta povećava se broj sudionika u prometu, posebno pješaka, vozača bicikla, mopeda i motocikla, koji žele iskoristiti blagodati vremenskih prilika. Kako bi se ovim skupinama sudionika u prometu, kod kojih u slučajevima prometnih nesreća nastaju teške posljedice, posvetila veća pozornost od strane drugih vozača motornih vozila, potrebno je vozačima ukazati na to da su pješaci, vozači bicikla, mopeda i motocikla, iako najugroženiji, ravnopravni sudionici u prometu.

Tijekom prvih pet mjeseci 2020. godine, zbog vanredne situacije izazvane epidemiološkom krizom (COVID-19), ova Uprava policije je manjim obimom provodila kontrolu i nadzor prometa na cestama jer su policijski službenici bili zauzeti sa drugim prioritetnim zadaćama (obilazak osoba u izolaciji, zabrana kretanja osoba starijih od 65 i mlađih od 18 godina, policijski sat, blokada ulaska i izlaska van mjesta prebivališta…), samim navedenim ograničenjima i manjim kretanjima osoba i vozila došlo je do smanjenja ukupnog broja prometnih nezgoda, ali je došlo do povećanja posljedica u istima u odnosu na prvih pet mjeseci 2019.godine.

U cilju poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti prometa na cestama, sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, kao i općenito smanjenja broja prometnih nesreća sa teškim posljedicama, potrebno je pristupiti provođenju pojačanih preventivno - represivnih mjera i radnji, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama u ZHŽ i drugim pravnim propisima.

Najčešći uzroci nastanka prometnih nesreća su neprilagođena brzina, a zatim oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje i alkohol, kao i korištenje mobilnih telefona prilikom upravljanja vozilima.

Pojačanim mjerama policije očekuje se znatan utjecaj na otklanjanje najčešćih uzroka nastanka prometnih nesreća te smanjenje štetnih posljedica čime će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu.

Policijski službenici će za vrijeme trajanja akcije koristiti svu raspoloživu opremu potrebnu za rad, a posebno mjerače alkohola u dahu i uređaje za mjerenje brzine, kako bi se ostvario cilj akcije, priopćeno je iz MUP-a ZHŽ.

MUP ZHŽ

Glas naroda

Možete lu pojačat kontrolu cisterni za vodu koji nisu registrirani a isti deru sa cijenama vode .Posebno se odnosi one za pidručje Širokog

žašto se ne pojača kontrola u dilanju trave i drugih opojnih droga u ljubuškom. Sve više dilera kriminala ima u Ljubuškom. Sramota onaj iz vitine ne znadem kako se zove ali voza bmw x5 Zadarskih tabla cuo sam da ima ljubavnocu a dila. Mislim to je logicno ta nigdi mu nitko ne radi a na Facebooku ima slika od svoje kuce s bazrnom i LJUBAVNICOM. Zao mi je ovih mladih koji su tek poceli da zive a ne da zive u drogiranju nego u ljepoti i dobroti.

trava nije droga,niti su kriminalci oni što je koriste nego vam je zlo i droga u dajmondu

A sad najjjjaca corona i nema samoizolacija
Sta mislite da je napravit tehnicki pregled prometnica ( neovisno Karachi), bi li ijedna dobila dopustennje za pustanje u promet a svejedno triba kaznit vozace koji voze 2 km vise od napisanog ne dozvoljenog jer su prometnice upitne.

nijedna nebi prošla tehnički nego bi ih odmah trebalo zatvoriti za promet.Bolje su ceste Rimljani imali za konjske zaprege nego ovo što naši uhljebi nazivaju cestama

akcija pljačka 2020,,pa zar morete pojačavat više "kontrolu" kad iskačete ita svakog žbuna.Kad ćete raditi ono za šta vas plaćamo a to je kontrola prometnica i onih koji bi ih trebali održavati?

Sve treba kaznit a posebno ove što bleje oni su najgori

dok je boras bio bilo je i reda na cesti

Eba te on,ocito si gori od njega kad ga hvalis. Nedaj Boze imati posla sa tobom.

De Zdravko šuti i spavaj.

bas je bilo reda svuda pogotovo sto si dobro hapa pa si za 3 nova auta pokro u 5 godina i jos tko zna sta,dok si bio politicki postavljen da proganjas normalne i skolovane koji ti nisu lizali guuz ko donko i cika

Netriba vam pojačavat kontrolu
Većina nas iz dijaspore ne dolazimo ovu godinu.

Ljubušku ne može živjet od škripe divljanja vozilima pjevaIjki u kafićima preglasne muzike sačuvaj bože dno dna

Nema problema, ali možda da pokušaju staviti masku i rukavice ako mi već vire kroz prozor i diraju papire. Znam da je nekima od njih zbog previsoke stručne spreme problem navući masku, ali i za to postoji brzi tečaj, kao i onaj što su prošli da naplaćuju kazne sirotinji a od nekih drugih okreću glavu.

Trebaju stavljati maske Obavezno,jri imsju lošu higijenu čeljusti a zubi i. ko drvene grablje za sjeno.nisu opralizube od Krizme.

Zulj voditelj akcije

Nakon 21 Septembra SUP ce provodit Akciju Suze Jesenje

Pa nek malo pripaze na one huligane sto se izivljavaju s motorima i bijesnim autima gori od farme do brljice

a šta će jadni nema para od kažnjavanja turista,akcija se provodi na pravcima iz zasjede zato što se tu more najviše para ukesat

naša policija su kućne pomoćnice-svi su primljeni preko veze,neki još rastu da dostignu standard visinu za policajca -čudo jedno
to ovde u njemačkoj nema-nigdi policajca a ako išta mrdneš krivo kazna dođe odma doma-ovde je narod policija

Do 21. rujna MUP ZHŽ provodi akciju "Ljeto 2020"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari