Ljubuški odustao od triju važnih projekata vrijednih 1,2 mil. KM

ljubuski.info

Zbog posljedica koje je pandemija koronavirusa izazvala u punjenju i smanjenju gradskog proračuna, Grad Ljubuški bio je prisiljen ići na rebalans.

Naime, Gradsko vijeće na posljednjoj je sjednici jednoglasno izglasalo da se proračun smanji za 600.000 KM. U redovnom radu u prosincu usvojen je proračun za 2020. godinu u 13.149.000 KM, a sada je smanjen za 12.549.000 KM.

Preciznije, morat će se osloboditi nekoliko projekata koji su planirani u ovoj godini. Među njima su tri, a bilo ih je koji su planirali objaviti najviše novca. Financijski, a i u građevinskom značenjeu, najveće je preuređenje zgrade Gradske uprave u kojoj su smješteni PU Ljubuški, CIPS, Gradska vijećnica, Knjižnica i gradski i neki drugi uredi. Istodobno s tim, proširio bi se i uredio središnji gradski Trg dr. Franje Tuđmana, ispod njega su izgradili podzemne garaže sa 52 parkirališna mjesta. Za to je u proračun bilo planirano 600.000 KM.

Drugi projekt je uređenje prostora iza crkve sv. Kate, zvanog Stube, gdje je bilo u planu izgradnje 107 parkirališnih mjesta i zelene površine. Proračun je za bilo planirano 300.000 KM.

Treći projekt koji je na čekanje bio druga faza uređenja zgrade Gimnazije. Za isto je bilo predviđeno 300.000 KM.
Bilo je predviđeno preuređenje i obnova svih prostorija na katu - učionica, hodnik, zbornice, urede i potkrovlju kretanja učionica i jednog manjeg ureda. Uredili bi se podovi, zidovi, elektroinstalacije i sva stubišta. Protekloga ljeta urađeno je i uređeno prizemlje i zamijenjeno kompletno grijanje, za što je Grad Ljubuški uložio 300.000 KM. Razumijemo trenutačnu situaciju, nekad je rezanja, ovi radovi nisu bili tako žurni. Mi funkcioniramo, dakako bismo voljeli da smo u ljepšim područjima, ljepšim prostorijama. Hvala vlastima na onome što dosad učinite, nadamo se da će se i ovo uraditi - kaže Leopold Mandić, ravnatelj ljubuške Gimnazije.

Nedostaje turizam

U rebalansu proračuna urađene su još i druge izmjene i preslagivanja, tako da su uravnoteženi prihodi i primici, ali i rashodi i izdaci. Međutim, unatoč svemu tome, gradonačelnik Nevenko Barbarić optimističan je.

Ono što će nama u Ljubuškom najviše nedostajati turističkih aktivnosti, neće zaboraviti da bilo bilo osam do devet milijuna maraka, izravno i neizravno. To je onaj dio novca koji će nedostajati i to je najveća opasnost. Neki moji kolege idu sa zaduženjima, što nije katastrofa. Dakle, neko buduće vijeće i vjerojatno će gradonačelnici vjerovatno biti zaduženi za neke kapitalne projekte koji će biti planirani za četiri godine. Mi smo ovu godinu, uz odustajanje od dijela tih projekata, završli solidno - zaključio je ljubuški gradonačelnik Nevenko Barbarić.

Večernji list

Glas naroda

šta je s "obilaznicom" šta se tamo događa,oće li bit šahtova,oće li služit kao obilaznica ili samo za prodaju građevinskog zemljišta?

obilaznicu gradi federacija bih i jp ceste

Možda onda i bude nešto od toga,nadam se da neće dozvoliti gradnju i onaj cirkus kao na istočnoj obilaznici.Jasno mi je gdje su počeli graditi obilaznicu samo ne znam gdje bi trebala završiti

Ne znaju ni oni

BARBARIN i PRIČA

barbarine sokolovo pile
opsesije tvoje prop-rdile
inkubator, kino, gospodarstvo
proli-ta se tvoje silno carstvo

još Parkići, kućuša, kravica
pa ti štura ko zadnja ku-kavica
ti odstavi KPJ=HDZ omladinu
biž' u sabor a njih u materinu

za preuredit kat gimnazije treba 300000km, a za podzemne garaze i cips od 100 puta vise kvadrata 600 000. a mislim stvarno. fala bogu i koroni pa nisu otvarali tu rupu bez dna.

Ljubuškom su potrebne podzemne garaže ako se želi pratiti Evropski svijetski trend.

Sramote prije 7 godina vkat kaze osigurana sredstva mediji javljaju svake godine da se pravi i na kraju korona kriva.Mediji su ovoj vlasti napravili stetu jer se sad svi smiju Nevenku

Gledat cemo bitku na neretvi u kinu neces barba u sabor ovo ti je zadnji trzaj

Pa potkrovlje Gimnazije je urađeno prije 10 godina zar je kum loše odradio pa već treba renovirat

austrougarska napravila,trajalo 100 godina a kad su ovi počeli renovirat nemere ni deset

Ljubuški treba promjene,Nevenko je uništio Ljubuški.

Jadan je ljubuski ako se samo bazira na turizmu. Propo turizam i sta sad.. Okrenimo se pravim stvarima, dajte mladim i strucni ljudima priliku da stvaraju bolji i zdraviji ljubuski koji svi volimo

Game over . Gasi mjesalicu motaj kablove

To se samo pare izvlače dok more.

Ljubuški odustao od triju važnih projekata vrijednih 1,2 mil. KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari