ZHŽ prva uplatila minimalne plaće za zaposlene u privatnom sektoru

ljubuski.info

Zapadnohercegovačka županija prva je u Federaciji BiH isplatila minimalnu plaću za sve djelatnike iz privatnog sektora kojima je bio zabranjen rad mjerama Civilne zaštite donesenim s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Po riječima ministra financija i dopredsjednika županijske vlade Tonija Kraljevića, na račune 726 gospodarstvenika s područja te županije uplaćeno je 811.188 konvertibilnih maraka.

Navedena sredstva namijenjena su za isplatu minimalne plaće za 1.998 zaposlenika koje poslodavci nisu otpustili za vrijeme trajanja zabrane rada.
Riječ je o poslodavcima koji su se javili na javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za financiranje najniže neto plaće za travanj 2020. godine objavljen na službenim stranicama ministarstva gospodarstva ZHŽ-a, pojasnio je Kraljević.

Premijer Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić je podsjetio kako je prije par dana završen i javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava za financiranje najniže neto plaće za svibanj 2020. godine te da će isplata za taj mjesec uslijediti nakon obrade pristiglih prijava.

Podsjetimo, Zapadnohercegovačka županija prva je u Federaciji BiH donijela Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Pored isplate minimalnih plaća, tim zakonom predviđen je niz mjera kojima se gospodarstvenicima iz ZHŽ nastoji olakšati poslovanje u vrijeme krize izazvanoj pojavom koronavirusa, a sve sa ciljem očuvanja radnih mjesta.

Dnevni list

Glas naroda

Sad ce bit svi osim uhljeba bez place mogu svima uplatit jednom a sta posle a uhljebi su zadnji za ic kuci

Ma sta ste vi uplatili?Oteli ste prosvjeti od place po 100 do 150 maraka i sad se hvalite s njihovim novcima..Sram vas bilo..cuj prvi uplatili..JEDINI STE PLACE SMANJILI..

Ja sam jedan od većih kritizera mnogih nepotrebnih poteza a za ovo,svaka čast,em ste prvi a dobro dođe svakome par stoja,čestitam

Ti si jedan od njihovih,placen da ovako pises..zato bolje suti i ne pricaj gluposti..Sta je pohvalno ukrasti jednima i dati drugima..Ukrali jednoj sirotinji dali drugoj..Vauuuu,bravoo nema sta

Bogami laže Grude nisu dobile ni fenig.

Svaka čast to je odgovorna vlada normalno da jednima uzimaš a daješ drugima tako isto i Banke posluju jednima uzimaju a daju drugima i nitko nekaže da je to nezakonito i kriminalno.

Koji šupljak

Jadno..brisete komentare..S cim se hvalite?Tudjim novcem ste ,nesto uplatili?!

Prva je i smanjila plaće proračunskim korisnicima

kome su uzeli jednim uzme drugim dadne to je prelivanje iz šupljeg u prazno

Samo da se zna, prosvjetarima, kao i upravi, skinuto je 10 % dva mjeseca, ali oni cijelo vrijeme dok nema nastave primaju i topli obrok od cca 200 KM, tako da se vala mogu solidarizirat ova dva mjeseca s onima koji nikako plaće nemaju..

Radili su od kuce..I djelatnici Ataca koji su radili od kuce su dobivali topli,kao i svi ostali koji su radili od kuce..Tako da prvo se raspitaj,pa onda pricaj kako su eto oni sretnici zbog tog jadnog toplog...

Sta god vi pisali,ne moze se skriti cinjenica da su jedina zupanija koja je smanjila placu..JEDINA...

Providna vam taktika pred izbore ipak ste više uzeli nego dali.

ZHŽ prva uplatila minimalne plaće za zaposlene u privatnom sektoru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari