Gorivo skuplje od šest do deset feninga

ljubuski.info

Cijene goriva na crpkama u BiH u posljednjih nekoliko dana ponovo rastu, tako da su više od šest do deset feninga po litru, a kako kažu stručnjaci iz ove oblasti, može se očekivati da i u narednom razdoblju zadrže trend rasta.

Zoran Berak, tajnik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Gospodarskoj komori RS, potvrdio je kako je gorivo već poskupjelo na nekim benzinskim crpkama u RS.
Distributeri nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj cijene goriva na benzinskim crpkama mijenjaju u skladu s parametrima koji na njih utječu, pa je tako došlo i do povećanja cijena u skladu sa cijenama u rafinerijama u okruženju, kazao je Berak.

Prema njegovim riječima, trend rasta se može očekivati i u sljedećem razdoblju, jer je postignut sporazum na svjetskoj razini o ograničenju proizvodnje nafte, što će, kako kaže Berak, vjerovatno utjecati i na rast cijene barela sirove nafte na svjetskom tržištu

Almir Bečarević, stručnjak za energente, rekao je kako je cijena nafte na svjetskom tržištu u porastu pa je i cijena goriva na crpkama odmah veća.
Činjenica je da je cijena nafte na svjetskom tržištu porasla te opravdanja za većim cijenama goriva na crpkama ima, ali ne u tolikoj mjeri, ističe i dodaje da su u posljednjih 20 dana vlasnici crpki tri puta korigirali cijene goriva.

Prema njegovim riječima, oni odmah reagiraju kad dođe do više cijene goriva te su u stanju u roku od 24 sata korigirati cijene, ali kada je cijena u padu, tu je situacija drugačija.

NN

Glas naroda

L.o.p.o.v.i

nemoj tako jarane oni se snašli a mi smo glupi što ih ne Bojkotiramo protestim i prestankom točenja goriva ko evropljani-balkanske budale,oprosti na izrazu
past će cjene nadire g. Corona ona gazi lopovluk

Gorivo skuplje od šest do deset feninga
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari