Započeli radovi na lokalitetu Stari grad Ljubuški

ljubuski.info

U tijeku je prva faza arheoloških istraživanja na lokalitetu Stari grad Ljubuški. Istraživanja se provode u okviru europskog projekta "FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori".

Izvođač arheoloških istraživanja je Odjel arheologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pod vodstvom doc. dr. sc. Nine Čuljak, dok arheološki tim čine doc. dr. sc. Edita Vučić, dipl. arheolog Tino Tomas, viši asistent Mirko Rašić i radnici Javnog poduzeća Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Započela prva faza radova

U sklopu prve faze istraživanje je usmjereno na prostor južnog gradskog obora u kojem se pokušavaju definirati arhitektonske i arheološke strukture, uz prostor koji će se restaurirati i konzervirati. Radovima na lokalitetu Stari grad Ljubuški su utvrđene prostorije dijelova arhitekture koja nije bila vidljiva na površini.

Projekt prekogranične suradnje

Projekt "FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori" provodi u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina- Crna Gora koji financira Europska Unija, a implementiraju ga Grad Ljubuški kao nositelj projekta, Javna Ustanova Razvojna agencija ŽZH - HERAG, Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

Projektom se namjeravaju poboljšati uvjeti za stvaranje održive turističke ponude koja se temelji na kulturnoj baštini smještenoj na periferiji urbanih središta i u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore. S obzirom na to da će tijekom provedbe projekta kulturna i prirodna baština biti sustavno popisana, a nova turistička ponuda kreirana i promovirana, sve to će doprinijeti jačanju informiranosti turista o ponudi prekograničnog područja i njegove prepoznatljivosti kao turističke destinacije. Također, doći će i do unaprjeđenja prekogranične suradnje među nositeljima aktivnosti ove regije i jačanja svijesti lokalnog stanovništva o značaju svestrane prekogranične razmjene. Ovo će doprinijeti da se potencijal prekogranične regije Bosne i Hercegovine i Crne Gore prepozna kao dio strategije ekonomskog razvoja.

Dnevni list

Glas naroda

Crna gora jes' malena... ali su veći l.op.ovi od nas!

ja ipak mislim da nema većih .lohopova od nas zato što ovi vamo narodu uvjek mogu reći da je drugi narod kriv a Crnogorci baši ne mogu

koliko nas unazadise do hercega pa moramo opet od hercega poceti

Nemogu bit veći [ * neprimjereno * ] jer u njih nema HDZja.

Zašto se nedovede voda,struja,napravi WC..., zašto rade ljudi iz "Parkova",zar oni nemaju šta radit u svojoj firmi?

hahahaahha čuli parkovi i arjeologija
ahahahhahahaa Bpže sačuvaj, ovo će biti ko kada je davor betonom šalovao po zidinama.
hahahhahaha

Sve će to Davor da cementuje

Čega će više otić,janjetine lešo,pečeno,ispod peke,s rašćikom itd.ili Cementa???????Čuvaj te Janjce dolazi Kradeze.

Kad covik vidi ovu sliku sve je jasno , lopata , crveni sorc za kupanje i modne tene obukli i oni ce nesto sanirat . U normalnoj zemlji ovakvim slamperima i u ovoj radnoj odjeci nema pristupa gdje se nesto radi .

Započeli radovi na lokalitetu Stari grad Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari