Nezakonite radnje u Zavodu za odgoj i obrazovanje ZHŽ/HBŽ

ljubuski.info

Jadranka Bošnjak, ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje ZHŽ/HBŽ, nezakonito je upravljala ovim zavodom i nije se brinula poput pravog domaćina sa novčanim sredstvima, koja grantovima dostavljaju ove dvije županije za nesmetano funkcioniranje i isplatu plaća uposlenima, te rad stručnih savjetnika uposlenih po ugovorima o djelu.

Naime, Vlada HBŽ je pisanim aktom potvrdila kako je ova ravnateljica provodila nezakonite javne nabavke u visini više desetaka tisuća KM, a da o tome nije tražila suglasnost osnivača, koju je morala dobiti.

Bošnjak je tako počinila više kaznenih djela, među kojima se ističe KD Zloporaba ovlasti i položaja, upravljajući zavodom mimo odluka Upravnog vijeća i osnivača, čime je, ne samo povrijedila Statut zavoda, već i niz zakona koji reguliraju oblast javnih ustanova.

Tako je ista kupovala luksuzna vozila za zavod i nije teško pogoditi kako se radi o poduzeću MRM iz Ljubuškog, koja se nalazi u nizu skandala oko javnih nabavki u ZHŽ, upravo s ministarstvima u Vladi ZHŽ i ustanovama kojima je Vlada ZHŽ vlasnik.

Ali, niti to nije sve. Iz Zavoda su potvrđene i druge nezakonite financijske transakcije oko isplata honorara stručnim savjetnicima i drugim osobama. 

Stanje u zavodu kaotično

Prije nekoliko dana nastavnici i profesori iz HBŽ su imali sastanak s resornim ministrom ove županije na kojem su mu ukazali na represivan rad ravnateljice Bošnjak, koja je, umjesto kompetencijama, svoj autoritet željela steći klasičnim mobingom. Ukazali su i na nezakonit rad ravnateljice, nekompetentnost upravljanja ustanovom i nestručan rad po pitanju nastavnog savjetovanja i pravnog ustrojstva Zavoda za odgoj i obrazovanje ZHŽ/HBŽ.

Sadašnju moć Jadranka Bošnjak crpi iz bliske veze s predsjednikom Vlade ZHŽ Zdenkom Ćosićem, koji tvrdi kako joj je rođak, iako javnost u Širokom Brijegu kaže kako to nije istina. 

Nastavnici i profesori u HBŽ traže utemeljenje podružnice Zavoda, koja bi, neovisno o Jadranki Bošnjak, savjetodavno brinula i pomagala u redovitom i izvanrednom nastavnom procesu na korist, a ne štetu učenika, što do sada nije bio slučaj.

Nakon utvrđivanja kaznenih djela od strane mjerodavnih institucija ove osebujne ravnateljice, ukoliko sama ne dadne ostavku, očekuje se njena smjena od strane osnivača.

T.B.

Glas naroda

Što je babi milo to joj se snilo.Čuli nekoliko desetaka KM?Biće da je novinar narizava slaninu dok je pisa pa ga luk ujo za oči

Ko je sve omrsio brkove da bi se umanjila plata zbog velikog apetita

Skoje strane rodjak.

Zenica je pravo mjesto za nju šta institucije čekaju da sve jami što je ostalo u proračunu.

Uobičajena praksa...pronevjera novca i zloupotreba položaja se ne kažnjava zatvorom..ona i dalje obnaša svoju dužnost i čeka se da joj proradi savjest i da da ostavku...KAKVA SAVJEST??? da ju je imala ne bi se o njoj ni pisalo...Nažalost, nije jedina...vuk vuka ne jede...svi su oni isti...bolesnici, megalomani, licemijeri i egoisti bez morala i skrupula.... Jednom sve dođe na naplatu...

A sta mislis...ocesli i ti...i takvi ko ti...kad racun dobit?Ili sa vas samo drugi placa

Sramite se "gospodo"

Nesmimo zaobravit da je nas jedino grneral Glasnović posjetio kada smo tražili svoja prava na Bijači.Mada on od nas nije tražio potporu,mi sami bi tribslj nspisat priopćenje i uvratiti jedinom pravom generalu iz vojske a ne iz kancelarije.

Kako vas svak manta ,nebi bilo cudo da i on to uradi.On je vise za ovuHOSovu opciju(citaj sarajevsku)pa ne znam kako se mozete nac u istoj ravni.

A koja je to tvoja opcija?

Honorare savjetnicima davala. Savjetnici se prodali za honorar ovoj rodici. Kako će savjetnici ulaziti u zbornice i pogledati u oči prosvjetarima. Prosvjeta u kriminalu. Tko nam djecu uči.

ma nije moguće,nebi to članovi HDZa nikad učinili,to je sitna lova za njih

Ako je istina da stranci i ostali koji su vani neće smjet dolaziti zbog karantene koja je uvedena ako se dolazi iz BiH,gasite svjetlo i motaj te kablove,slijedi neimaština

Pa šta radi upravno vijeće da nisu otišli u pemziju

Lijepa žena uvijek dotijerana puna ženstvenosti šarma koji mami pljeni pažnju. Ona je u stvari širokogrudna osoba sa osebujnom karizmom na našim prostorima. Prilagodljiva nenametljiva u datim okolnostima ona je uvojek spremna dati ono najbolje najdragocijenije svome Narodu neizmjernu ljubav i stečeno znanje bez pogovora.

Ovaj komentar treba citati umjesto primjene laksativa..Provjereno djeluje..

Lako joj je biti lijepom i dotjeranom kad ima love za koju nije ni prstom makla..nek ide mjesec dana na dnevnicu i radi svaki dan po 12 sati po vrucini..ima ih kolko god hoceš koji su završili faks a muče se kako znaju..To dotična piše sama o sebi i razmišlja crknite budale ljubomorne...nitko na tebe ljubomoran nije.. da imaš imalo pameti ne bi izlazila uz kuce

Znali iko jeli ona u HDZu

Da su pametni profesori svim savjetnicima trebaju kaznene prijave složiti. Jada i savjetnika, nositelji kriminala u županiji.

nemojte tako, od gđe možemo naučiti puno toga. šteta bi bila propustiti priliku da nas nauči uspješnom rukovođenju i radu s ljudima

to su samo insinuacije,tako je i sanader govorio i nebi to"naši" uradili,zo rade samo drugi

Ostavka je nagrada za njezina djela, neće pobjeći s ostavkom. Sad tužiteljstvo ima priliku da se pokaže. Šta joj stavljaju na teret baba bi je optužila za više kaznenih djela zajedno s ovakvim pomagačima, kako ih zovu vanjski suradnici. Svaki tjedan se piše o njoj. Hdz poludio da sebi dopušta ovakve stvari. Premijer rodici da mjesto. Pokopaće nas rodbinske veze s kriminalnim dosjeom.

fuj rodice

...a sve samo zato što je Bošnjak! Doduše Marija,ali...

Da su pametni profesori smjenili bi ravnatelje

Mislis i profesore triba smjenit i nastavnike i uciteljice koliko njih je preko kreveta il' preko veze doslo do radnoga mjesta primjer gospodje cistacice u skoli u Tihaljini...a sad ravnateljica pa kako?!kuverte rade u svim bransama al prosvjeta i zdravstvo su najjači...koliko ja znam samo prosvjetara koji su nekim pukim odabirom dobili radno misto samo u ljubuskom

mislite da će pravda doći po svoje? Haha, smiješno .zlo caruje dok je rođak tu. priziv savjesti, moral i sram su mrtva slova na papiru

Neka je do mirovine .neka vlada.

Nezakonite radnje u Zavodu za odgoj i obrazovanje ZHŽ/HBŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari