Preminuo Ljubušak koji se iz Njemačke vratio umrijeti kući

ljubuski.info

Preminuo je Ilija E. (59), rodom iz Ljubuškog kojem su pomogli vratiti kući iz Njemačke. Podsjetimo, Ilija E. je oko tri godine radio u Njemačkoj za jednu poljsku građevinsku tvrtku, a onda je dobio tumor na mozgu. Završio je u njemačkom hospiciju i budući da je loše govorio njemački morali su mu pronaći prevoditelje kako bi saznali koja mu je posljednja želja. Srećom, pomogli su im Hrvatica koja radi u hospiciju te svećenik Matijas Farkaš. Svećenik je muškarca posjetio u hospiciju, a kasnije su nekoliko puta razgovarali telefonom jer su posjeti u bolnicama bili zabranjeni zbog koronavirusa.

Ilija E. je rekao kako se želi vratiti kući. Zbog korone se to u početku činilo nemogućim. No u pomoć je priskočio šef hospicija Alexander Schwägerl koji je i voditelj Crvenog križa Oberallgäu. On je rekao kako vozila Crvenog križa smiju prelaziti granice.

Vozači Crvenog križa Helmut Klaus i Philipp Hübler odvezli su teško bolesnog muškarca u Dubrovnik. Putovanje je bilo dugo 1200 km, a srećom sve je prošlo u redu. Ilija E. je u Dubrovniku kratko vidio sestru, a onda su ga prevezli u hospicij u Ljubuškom. Hrvatska katolička misija Kempten Allgäu, čiji je župnik fr. Matijas Farkaš posjećivao I.E. u bolnici, je objavila 3. lipnja kako je muškarac preminuo.

24sata

Glas naroda

Pokoj mu Duši.

mnogi od nas koje je HDZ zaposlio u njemačku će mo dolazit kući natrag samo umrit-hvala HDZu

Neka mu je laka Hercegovačka zemlja, počivao u miru božijem.

Pokoj mu duši

Pokoj mu duši,svi trču za nekakvim parama,brz život,sendvići gazirani sokovi nezdrava hrana,i na kraju c zemlja,dulhe žive čobani

Ljubušak iz Čitluka

Preminuo Ljubušak koji se iz Njemačke vratio umrijeti kući
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari