Škole u ZHŽ-u dobivaju košare za elektronički otpad

ljubuski.info

Ukupno 192 škole na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva bit će uključene u projekt "YOUth drive" kroz edukacije za učenike od šestog do devetog razreda i učenike srednjih škola.

U sklopu projekta, škole će dobiti 320 košara za elektronički otpad i 8 kontejnera, koji će biti postavljeni na odgovarajuća mjesta, priopćeno je u četvrtak iz udruge EKO ZH.

Kroz projekt će organizirati i akcije prikupljanja otpada na utvrđenim divljim odlagalištima u dogovoru s gradovima i općinama, a provesti će se i istraživanje o stanju na terenu, koje može biti smjernica za buduće aktivnosti.

Projekt financira Europska unija u iznosu od preko 230.000 eura, s ciljem podizanja svijesti kod mladih o pravilnom zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je aktivan doprinos pravilnom upravljanju otpadom, a radit će se i na zaštiti vodenih puteva na područjima koja su uključena u projektne aktivnosti. U suradnji sa školama, projektom će se prvenstveno utjecati na svijest mladih, koji bi kroz svoje znanje i djelovanje u budućnosti, trebali utjecati i djelovati na svijest društva o potrebi zaštite okoliša.

Također, projektom će se stvoriti podloga za unaprijeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u ovoj oblasti, a bit će pokrenuta i web platforma na kojoj će se razmjenjivati različite informacije o projektu.

Projekt "YOUth drive" podizanje svijesti o zaštiti okoliša, i pokretanje konkretnih akcija na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija.

Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru.

Projekt je počeo je sa realizacijom aktivnosti u studenom 2019., a trajati će do svibnja 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 279.200 eura, priopćeno je iz udruge EKO ZH.

Glas naroda

Kupite im laptope,ili oformite učionice za informatiku,kuhinje da imaju topli obrok a ne da jedu smeće oko škola.

Mama imali još kakva želja,npr brico i visažist.Kad ljudi izgube vezu sa realnošću

Alba naplaćuje a djeca kupe smeće. Obrazovanje totalno izgubilo svoju namjenu. Za kupljene smeća ne treba škola. Obrazovanje u zadnje vrijeme puno medijski skandala vodećih funkcija.

Bravo mladi! Steta sto se ovi stariji koji samo zlobu sipaju ne ugledaju na vas.

Nasi se ne znaju sjetit da sami nesto ovako pokrenu, nego im treba doc netko izvana...

Mislim da prije trebate poradit na preodgajanju odraslih, oni su gori, puno, puno gori sto se tice smeca.

Bravo za kosare i kontejnere,al pitanje je gdje ce se odvozit ii skladistit elektronicki otpad il ce se prodavat [ * neprimjereno * ]im

Hahhaa neprimjereno, da ispravim "predavat romima"

Dobro se vi nikad ništa ne sjetite,ili vi niste naši?

Ha smece.
Mi se cesto znamo busati kako smo zapadnjaci, kulturnjaci, itd., vjernici, ljubitelji prirode, cistunci, itd.itd.
Medjutim dovoljno je samo pogledati uz nase ceste koliko ima boca, limenki, vrecica i raznog drugog otpada, smeca. Bas kulturnjaci i cistunci.
Kada se krene malo u setnju prirodom, masa smeca, otpadi na divljim odlagalistim.
Pa nase rijeke ili vodonatapni kanali puni fekalija, smeca i razne druge otpadi. Npr. kanal Vitina-Odut-Proboj-.... pa to trebate vidjet, boce, vrecice, krepaline ili lesine, itd.itd.
Za primjer, nema sta.!?

Zato ste svi graknuli na gradonačelnika kad je dao smeće Albi i umjesto da ih podržite i pokrenete inicijativu da se smanji cijena ali da se uvede da svako domaćinstvo mora imat kantu za smeće vi pišete moralne nebuloze

Škole u ZHŽ-u dobivaju košare za elektronički otpad
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari