Marinko Čavara pomilovao i Ljubušaka

ljubuski.info

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je Odluke molbama za pomilovanja osuđenika u Federaciji BiH.

Čavara je odlučio izrečenu kaznu zatvora zamijeniti blažom kaznom zatvora Mateu Šimiću iz Ljubuškog koji je presudom Županijskog suda u Livnu od 22.2.2018. godine osuđen za kazneno djelo "teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa" na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Presudom Vrhovnog suda Federacije BiH od 8.4.2019. godine, prvostupanjska presuda je preinačena u izreci o kazni na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci. "Da se izrečena kazna zatvora zamijeni blažom kaznom zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine", stoji u odluci.

Miljenko Bilać je presudom Županijskog suda u Novom Travniku osuđen za kazneno djelo "ubojstvo" i kazneno djelo "teške tjelesne ozljede" na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci. Presudom Vrhovnog suda Federacije BiH osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 4 (četiri) mjeseca.

"Da se izrečena kazna zatvora zamijeni blažom kaznom zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci", navodi se u odluci.

Rijad Muminović iz Bugojna djelomično je oslobođen od izdržavanja kazne zatvora. On je presudom Županijskog suda u Novom Travniku osuđen za "teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa" na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci.

"Da se djelomično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od 3 (tri) mjeseca".

Besim Brljak iz Novog Travnika je presudom Općinskog suda u Travniku od 17. 12. 2018. godine osuđen za kazneno djelo "šumska krađa" na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine i 8 (osam) mjeseci.

"Da se djelomično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od 6 (šest) mjeseci".

Molbe za pomilovanja odbijene su za osam osoba.

Glas naroda

Ubiješ čovjeka i dobiješ jednu godinu zatvora,radiš s marihuanom dobiješ 5 god minimalno dobar zakon ....

bravo Marinko,do godinu dana zatvora mores platit,nemoras izlezavat kaznu

znači pomilovao ga sa godine i pol na godinu , zato što se godina može kupiti u našoj zemlji za 36 000 maraka , eto koliko vrijedi život , neće marinko da kaže da je pijan prošao kroz crveno i ubio čovjeka

Ja ne znam odakle ovaj Čavara iskoči i odakle mu ovlasti za pomilovanja kao da je engleska kraljica. Koje su mu još ovlasti i odkud njega na poziciji predsjednika Federacije, tko ga je birao? Što se mene tiče to je još jedna izmišljena uhljebska pozicija anonimnog poslušnika

Boze sacuvaj

Čovjek se mora čudit i načudit onomu čemu se ti čudiš. Nije sramota nešto ne znati, sramota se je petljati i komentirati ono što ne znaš.

Hvala. De mi ti objasni po kojoj je liniji ovaj dosao na tu poziciju. Kao predsjednik bi trebao puno vise biti medijski eksponiran u javnosti, a ovako skoro ga nigdje, Covic je glavni

Jel moguce da je bio metav pijan ,ubio covika skoro i dva i da samo godinu dobije . S R A M O T A drzavooo !!!!

Sredilo se zet sredio nije isti zakon za svakog bravo

Tko mu je zet?

Jadna drzava di mi zivimo sta rade ove institucije za isto djelo covjek dobio 3 god tuga i sramota

Svi oni koji su osuđeni od Sarajeva trebaju bit oslobođeni zatvora,posebno oni koji su suđeni po njihovu zakonu.Zakon za sve treba biti jednak. Ovo što se ovde tumači kao pomilovanje je sramota koja se daje u javnost kao mrkva kad se daje zecu.Sramota.

Poletio momak, ufurao se u biznismena a čeljad mu gladana....

ko je zet?

Gori je oni ko ga je pustio tj. Smanjio kaznu

Sreća pa to nije netko iz moje obitelji... Bio bi metak i ovom tko ga je pustio i njemu koji je pijan ubio momka...

Meni samo nije jasno kako ovaj hadezeovski papagaj uopće ovnaša ikakvu funkciju

Sramota...

vi bi najsretniji bili da je momak zavrsio na lomači..nije bitan mateo, zivot je bitan..sto zatvora ne moze vratiti mrtvog

Mislim da je sve bitno netreba niko na lomaču al ljudski je odgovarati za svoja nedjela

Radi jednog smotuljka robiao na bilicama šest mj.A ovaj klipan za 30000 ne ide.a ubio covijeka

Sama izrečena visina zatvorske kazne odaje sumnju u pravičnost sudskog postupka, a ovo pomilovanje je također upitno i sa mirisom korupcije kao zaštitnmi znakom kradeze politike.

Ko je taj mateo ?ima li porodicu ?

Nema, stigao sam sa Kriptona, familija mu tamo ostala.

Marinko Čavara pomilovao i Ljubušaka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari