Prvi radnici u Aluminiju od kolovoza

ljubuski.info

Unatoč epidemiji covida-19 plan aktivnosti na revitalizaciji proizvodnje u mostarskom Aluminiju ide planiranom dinamikom, a prema najavama iz Abraham grupe, koja je u travnju ove godine u najam uzela Aluminijeve pogone, novoutemeljena tvrtka Aluminij Industries dijelu bivših radnika mogla bi otvoriti svoja vrata u kolovozu.
Opredijeljeni smo da počnemo s proizvodnjom ove godine, kako je to i predviđeno ugovorom o zakupu Aluminijevih pogona. O točnim datumima teško je govoriti zbog situacije izazvane covidom-19, ali naš plan je da u kolovozu počnemo sa čišćenjem pogona ljevaonice, kazali su iz Abraham grupe.

Tako bi se, ako sve bude teklo po planu, prvi radnici u Aluminij mogli vratiti već u kolovozu, a druga skupina radnika počela bi raditi u listopadu.

Trenutno se procjenjuje šteta izazvana gašenjem proizvodnje u srpnju 2019. godine. Iz Abraham grupe kažu kako se radi o iznimno zahtjevnom procesu koji podrazumijeva i značajna ulaganja.

Abraham skupina okupila je menadžerski tim, a plan je da on dođe u Mostar čim to bude moguće imajući u vidu ograničenja putovanja.
U timu su izraelski menadžeri i kineski inženjeri, i oni već intenzivno rade s lokalnim timom na izradi petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa unaprjeđenje ljevaonice i podizanje njezinog kapaciteta na 120.000 tona godišnje, naveli su iz Abraham grupe.

Također, spomenuti menadžerski tim radi s kineskim partnerom NFC-om na projektu finalnih proizvoda koja bi trebala osigurati veće prihode za Aluminij Industries, kao i veći broj radnih mjesta.
Naš tim od sedam menadžera ima veliko iskustvo u vođenju velikih tvrtki, financijskom planiranju i unaprjeđenju rada, i vjerujemo kako će oni mostarski Aluminij preobraziti u tvrtku koja će se ravnopravno moći nositi sa svjetskom konkurencijom u aluminijskoj industriji, poručili su iz Abraham grupe.

FENA

Glas naroda

Prvi radnici krajem godine a nakon toga samo 10 % prijasnjih radnika ce biti zaposleno. Sto je s dugom prema vjerovnicima i radnicima koji je min 500 milijuna maraka??? Na to pitanje treba odgovoriti Covic i Vlada koji se hvale tzv pokretanjem Aluminija...

I ti 10%će brzo odustat nisu oni naučili radit.A u kineza triba duplo više radit.

To je procesna industrija, radi se koliko je potrebno ...

Prvi radnici u Aluminiju od kolovoza
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari