Gazprom će u Hercegovini na 15 godina zakupiti četiri benzinske crpke

ljubuski.info

G-Petrol namjerava preuzeti četiri benzinske crpke u Hercegovini, proizilazi iz prijave koncentracije ove kompanije Konkurencijskom vijeću BiH.

Riječ je o benzinskim crpkama Doljani i Gabela u Čapljini, Veljaci u općini Ljubuški i benzinskoj crpki Grude u istoimenoj općini. Razdoblje zakupa je u trajanju od 15 godina od dana preuzimanja.

Pravni oblik koncentracije je stjecanje kontrole jednog gospodarskog subjekta nad drugim, koja će nastati dugoročnim zakupom poslovnih prostora, navodi se u prijavi.

Ova koncentracija, prema podacima iz prijave, imat će učinak na relevantnom tržištu trgovine na malo motornim gorivima u specijaliziranim trgovinama, na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju Konkurencijskog vijeća BiH.

U prijavi se ne navodi čije crpke Gazprom uzima pod zakup, ali s ozbirom na lokacije i njihov broj, jasno je da je riječ o crpkamapod brendom Oktan kompanije Ero d.o.o. Doljani.

G-Petrol na ovaj način širi prisustvo u Hercegovini, gdje trentuno ima benzinske crpke u Mostaru, Širokom Brijegu i Čapljini.

G-Petrol dio je ruske kompanije NIS Gazprom Neft, a kojom se upravlja iz Srbije. Gazprom je na tržište BiH ušao preuzimanjem OMV-ovih benzinskih crpki 2013. godine.

faktor.ba

Glas naroda

Šta se dešava s cimavicom?

Jako tesko da od ovoga ima istine. Zašto? Zato sto je pumpa u Grudama bez ozbiljnog prometa , a Veljaci?, pa Rusi ne znaju gdje je BiH a kamoli Veljaci ili Gabela.

Gazprom će u Hercegovini na 15 godina zakupiti četiri benzinske crpke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari