Bira se najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji!

ljubuski.info

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" i Hrvatska matica iseljenika organiziraju online virtualnu Sedmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Tomislavgradu.

Događaj će se održati izravno 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20 sati na YouTube kanalu. Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog porijekla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru, a žive izvan RH, priopćili su u srijedu organizatori. Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji u trajanju od jedne minute i trideset sekundi do maksimalno 2 minute. U videu se trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive.

Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi preci. Video materijal, dodaju, može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalaka, prenosi Bljesak.info.

Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Sudionice koje se prijave za izbor i izravno će se moći uključiti u prijenos i pozdraviti sve prisutne na Trgu i gledatelje na YouTube kanalu. Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu i darovati ih nagradama. Uz video zapis potrebna je i jedna portret fotografija u narodnoj nošnji. Ova fotografija bi se koristila za on line izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge "Stećak". Pobjednica je djevojka koja prikupi najveći broj glasova. Slanje fotografija značilo bi i dopuštenje za njihovo korištenje za javno objavljivanje na Facebook stranici i medijima u kojima bi se prezentirao ovaj projekt. Fotografiju i video materijal treba poslati do 20. lipnja 2020. godine.

Materijale treba poslati na mailove: mastermedia.bih [at] gmail.com i stecakudruga [at] gmail.com. Sudionice na ovogodišnjem online izboru imale bi pravo sudjelovati na izboru iduće godine ili nekom od budućih izbora, priopćili su organizatori.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari