Unatoč recesiji, dionica Počitelj - Zvirovići i dalje u izgradnji

ljubuski.info

Pandemija koronavirusa nije utjecala na dinamiku izgradnje Koridora Vc. Trenutno je u izgradnji 38,5 kilometara autoceste, rekao je Vojin Mitrović, ministar komunikacija i prometa BiH.

Aktivna su sva gradilišta, a riječ je o gradilištima Vranduk - Ponirak, Ponirak - Vraca, Vraca - Donja Gračanica, Klopče - Donja Gračanica, tunel Ivan, Buna - Počitelj i Počitelj - Zvirovići. U tijeku su i radovi prve faze na izgradnji brze ceste Prača - Goražde (tunel Hranjen) dužine 5,5 kilometara te radovi na rehabilitaciji regionalne ceste R425a na dionici Tromeđa - Zvirovići u dužini od 5,8 kilometara. Do studenoga će se završii i pustiti u promet novih 11 kilometara autoputa. Radi se o dionicama Drivuša - Klopče, Klopče - Donja Gračanica i o dijelu dionice Donja Gračanica - Vraca. Time će biti kompletirana zaobilaznica oko Zenice, objasnio je Mitrović.

Kaže kako najavljena recesija neće utjecati na gradnju autocesta u BiH.
Izgradnja dionica autoceste na Koridoru Vc se nastavila u punom obimu bez značajnih poteškoća do sada. Za sve dionice autoceste na Koridoru Vc koje su u izgradnji osigurani su vanjski izvori financiranja, odnosno one se financiraju putem kreditnog okvira zaljučenog s međunarodnim financijskim institucijama te bespovratnim sredstvima Europske unije, kaže Mitrović.

Kada je u pitanju autocesta Sarajevo - Beograd, kaže kako će se razvoj cestovne infrastrukture u FBiH u narednom razdoblju zasnivati na projektima izgradnje novih cesta visokog ranga.
Transportna strategija FBiH navodi kako FBiH, sa stanovišta prometa i geografskog povezivanja, karakterizira izražena potreba za novim modelima i ciklusima investicija. Strateški značaj autoceste Sarajevo - Beograd za Federaciju i BiH se ogleda kroz podršku sveopćeg razvoja gravitacijskog područja autoceste i cijele države, kao i razvoj prioritetnih gospodarskih grana, ravnomjerni regionalni razvoj, porast zaposlenosti i pozitivan utjecaj na demografski razvoj, rekao je.

Autocesta će, također, omogućiti povezivanje BiH s europskim prometnim sustavom, ojačati tranzitnu ulogu BiH, doprinijeti uklanjanju uskih grla u prometnoj infrastrukturi, omogućiti bolji protok ljudi i roba, povećati sigurnost prometa te povećati mobilnosti stanovništva, naglasio je Mitrović.

Naplata cestarina značajno je pala, Mitrović ističe kako je ukupno smanjenje prihoda od naplate cestarine u posljednja tri mjeseca (veljača, ožujak i travanj) bilježi pad za 24,7 posto, što za izravnu posljedicu ima smanjenje prihoda "Autocesta FBiH".
U ovisnosti od budućih kretanja - prije svega dužine trajanja oporavka i vraćanja na razinu gospodarskog razvoja koji je bio prije novonastale situacije, moći će se preciznije izmjeriti utjecaj na financiranje obveza.

Glas naroda

Umjesto da se do kraja završi auto put 5c i uveže u postojeću mrežu auto puteva da se može putovati i naplaćivati putarina oni već 20 godina rade male dionice od kojih nema nikakve ekonomske računice.Ali kad turčin kaže da se nešto drugo triba radit odma se iđe u realizaciju istog ijako svak vidi da nikakve računice nema.E sad je pitanje ko je ovde gazda?

Unatoč recesiji, dionica Počitelj - Zvirovići i dalje u izgradnji
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari