Po žurnom postupku ministarstvo kupilo tablete učenicima u ZHŽ

ljubuski.info

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) po žurnom postupku kupili su učenicima srednjih i osnovnih škola 69 tableta.

Novac za kupovinu tableta, navode u nabavi, u iznosu od 6.900 maraka, Ministarstvo je dobilo od strane UNICEF-a BiH počekom svibnja te su bili dužni utrošiti ga za nabavu tableta.

Ministarstvo je, objavljeno je, u skladu sa Zakonom i Priopćenjem Agencije za javne nabave provelo pregovarački postupak bez objave obavijesti, koji je finaliziran 25. svibnja potpisivanjem ugovora te dostavljanjem opreme na adresu Ministarstva.

Zbog pandemije i organiziranja nastave na daljinu, škole i njihovi učenici u ZHŽ-u, zapali su u problem.
Budući da izvedba i organizacija nastave na daljinu u našoj Županiji podrazumijeva i adekvatnu opremljenost informatičkom opremom u domovima naših učenika, susreli smo se sa izazovom u nastojanju osiguravanja opskrbljenosti opremom onih učenika koji nisu u mogućnosti adekvatno pratiti i primati materijale koji se na online platformi nastave na daljinu prenose, stoji u obrazloženju.

Osim UNICEF-a BiH, Ministarstvo je zaprimilo i donacije lokalnih gospodarstvenika. Tablete je nabavila tvrtka Hertronic d.o.o. iz Gruda, objavljeno je u utorak na Portalu javnih nabava.

Glas naroda

Licemjeri ovo prikazujete kao brigu za djecu a jedina ste država koja nije dopustila povratak djece u škole.
To vam neće proći tek tako kako ste zamislili.Vi ste na ovaj bačin krivi za namjerno zaglupljivanje djece jer vladajućoj partiji ne trebaju pametni već poslušni.

po žurnom postupku ko respiratori?

Kupili djeci tablete za smirenje.

Dajte spisak da vidimo kome su podijeljeni.

Online nastava traje vec vise od dva mjeseca i uskoro zavrsava,a tableti sad kupljeni.To da djeca igraju igrice preko ljeta?Trebao ih je netko prodati,pa se sad sjetio

Da čitaš pažljivo vidio bi da je UNICEF uplatio novac početkom svibnja tako da nisu mogli biti kupljeni ranije...

Važno je da se žuga i pljuje,ko je vidio čitat

Ko je taj Šimić?

Dario Šimić, dobra bečina za Milano igro...

Po žurnom postupku ministarstvo kupilo tablete učenicima u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari