Interesa ima, dolazaka hodočasnika nema

ljubuski.info

Može li turizam preživjeti koronavirus, odnosno je li turistička sezona u Međugorju ozbiljno ugrožena i koliki su gubitci, pitanja su na koja sa sigurnošću nije mogao dati odgovore Željko Vasilj, voditelj ureda Turističke zajednice Međugorje.

Iako je epidemiološka situacija povoljna, hodočasnika još nema, što je neuobičajena pojava za ovo doba godine, kada u ovom marijanskom svetištu susrećemo velike mase iz svih krajeva svijeta.

Nažalost, ne mogu vam dati neke konkretne podatke. Mogu reći samo to da postoji optimizam da ćemo makar u kolovozu, rujnu i listopadu imati nešto gostiju. Sve one rezervacije koje su vezane za svibanj i lipanj, prolongirane su za navedene mjesece. Ostaje nada da će granice biti otvorene od 1. lipnja, nakon čega ćemo moći planirati što i kako dalje, kazao je Vasilj.

Interesa ima

Hodočasnici se, kako navodi, svakodnevno informiraju o mogućim dolascima i razmjenjuju informacije.
Ljudi, primjerice, iz Poljske i Njemačke nas svakodnevno zovu kako bi bili u tijeku svih ovih događanja. Valjda ćemo im uskoro moći dati više informacija, rekao je Vasilj.

Očito je kako Međugorje za godišnjicu Gospinih ukazanja neće vrviti hodočasnicima, osim onih domaćih. Upitno je i održavanje Mladifesta, susreta mladih iz cijelog svijeta, koji se svake godine održava u kolovozu.

Trenutačno se misna slavlja u crkvi sv. Jakova održavaju na vanjskom oltaru svakim danom u 8 i 18 sati, dok se u filijalama i dalje ne služe.

Odlučeno je i to kako će se prva sveta pričest u Međugorju održati u nedjelju, 21. lipnja.

Anotonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Kako će doći kad su zatvorene granice.

Bolje da Talijani ne dolaze nikako više ne da nam donesu koronu.

a da Vicka pita gospu, mozda ona zna kad ce turisti navaliti

Interesa ima, dolazaka hodočasnika nema
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari