HSP BiH traži od HNS-a prekid suradnje s Dodikom nakon izjave o Bleiburgu

ljubuski.info

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik svojom je izjavom kako je "sve na Bleiburgu trebalo pobiti" potaknuo brojne reakcije u BiH, a u Hrvatski narodni sabor (HNS) je stigao zahtjev da hrvatske političke stranke iz BiH zbog toga s njim prekinu svaku suradnju.

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH u ponedjeljak je pozvala Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH, koordinaciju hrvatskih stranaka u BiH, da zbog najnovijih izjava o Bleiburgu potpuno prekine suradnju s Dodikom.

Evo mog stava o tome, u Bleiburgu ih je sve trebalo pobiti. Nikakve empatije nema prema bilo kome. I one koji su hodali godinama trebalo je naći i pobiti. Nikakvu distancu ne mogu napraviti prema tome kada pogledam što su nam uradili, kazao je Dodik u intervjuu koji je u nedjelju objavila beogradska Politika.

Ovakvo stajalište obrazložio je konstatacijom kako se ne može zaboraviti na zločine koje su ustaše počinile na području Banje Luke i okolnim selima te u logoru Jasenovac.

Pozvali na javnu osudu

Dodik je ustvrdio kako su ustaše u NDH nad Srbima počinile genocid te je iznio svoju procjenu kako ih je samo u Jasenovcu ubijeno 500 tisuća.
U mom selu, Mrčevcima, ustaše su pokupile 140 mirnih mještana i sve su ih ubili. Nema srpskog sela u kojem se to nije dogodilo, kazao je Dodik dodajući kako je povijesna istina da su ustaše koje su klale Srbe poslije bili rukovodioci u komunističkom režimu.

Hrvatska stranka prava BiH pozvala je zbog ovih navoda na javnu osudu Milorada Dodika i prekid suradnje.

Pozivamo HNS BiH koji je bio supokrovitelj obilježavanja spomena na Bleiburšku tragediju, da javno osudi Milorada Dodika, te da se prekine svaka suradnja s njim dok se javno ne ispriča za ovu suludu izjavu, naveli su iz HSP-a BiH uz tvrdnju kako su na Bleiburgu pobijeni nedužni, civili, starci, žene, djeca kao i razoružani vojnici.

Dodik je bio među onima koji su se odlučno protivili služenju svete mise za bleiburške žrtve u sarajevskoj katedrali.

HSP sudjeluje u HNS-u kao tijelu koje koordinira djelovanje hrvatskih stranaka u BiH. Na čelu HNS-a je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je prošlog tjedna najavio kako njegova stranka i Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) neće samo zadržati dosadašnju razinu suradnje nego će je i ojačati.

Dnevni list

Glas naroda

Surađivali su i 91 zašto bi sad prekidali kad im posao ide dobro

Čovića samo zanima lova, sredstva od MMFa kako ih pidilit, kako steći još nekretnina, stanova, apartmana, ne briga se on za hrvatski puk, i šuti dok pajdo Milorad vrijeđa hrvate i hrvatske žrtve

HDZ je prodavao naftu za četničke tenkove koji su pucali po Hrvatskoj i po Hrvatima u Bosni

tesko ce se razvjencati srpskohrvaski fasisti

Kako će partizan prekinuti suradnju s četnikom zbog izjave da je na Bleiburgu trebalo pobit sve Hrvate?

Dragane magare.

Kad ce ovaj narod shvatit da ih udba vodi od zavrsetka rata. Samo pogledati proslost visokih politicara i njihovih roditelja. Pogledati tko zivi na drzavnim jaslama,sve jasno kao dan.

Vi moralisti iz HSP-a jeste se odrekli Komšić?

To su ti sarajevski podrepasi vidio si kako su ostro reagovali na zbivanja oko misa i cak su istoj u velikom broju prisustvovali.

Još mu fale udbašine braća Čolaci i svi su na broju. 91' su dobro slali vijesti za Beograd sa Ledinca od punice, toki voki mreža

Dodik je ovom izjavom pokazao da je krvolocan i da se moze mjeriti s fasistima, nacistima, Milosevicem, Karadzicem...

Bilo koje masovno ubojstvo ljudi koji se ne mogu branit je zlocin bio pocinjen ili od "nasih" ili "vasih"

Zajedno su bježali i uje i čede u istoj koloni i jednako završili, tako da Dodik nije sasvim jasan otom zločinu.

To što govori i misli dodik to misli isto i vučić protiv toga isto tako nema ništa ni dragan Čović pupovac sve je to davni dana zadojeno tom istom zločinačkom zvezdom petokrakom. Zašto dragan Čović nije bijo na toj istoj misi u Katedrali u Sarajevu zato što bi je napustijo istog trena izašao vani čim bi čuo prve strofe iz Kozaračkog kola koje se igralo vani nebi on mogao ostat da se nebi i sam uključijo u kolo i zapjevao. To je taj predsjednik Hrvatske stožerne stranke što sada kome imalo nije bilo jasno i bijo u neko dvojbi da je u savezu sa Četnicima. Zašto sada nema na takvo nešto odgovarajućeg prosvojednog odgovora pa kako će ga biti kada si u savezu sa istima i dijeliš iste vrijednosti. Samo se Sijetite prije nekoliko godina i oblipljene Hercegovine sa džambo plakatima uz prometnice na kojima je bio aleksandar vučić kao počasni gost onaj isti što je u Glini govorijo da Glina neće nikada biti u sastavu Hrvatske Države koji je imao cilj da motivira te srpske [ * neprimjereno * ]e ti i takvi su saveznici dragana Čovića i hdza tim i takvim se u stolnom Hrvatskom gradu prostiru crveni tepisi po velesajmovima dodiku vučiću pupovcu ali kada je .uzica ispred vlastite savijesti sve se može.

Pa zahvaljujući HDZ u i Čoviću ,di je sad ta Glina a di Vučić?

Di je Ćiriličar bio kad se branila glina??? Baca se stinan u HDZov autobus ?????zadojen petokrakon i dan danas, ŠUTI na Dodikove bljuvotine po hrvatskim žrtvama.

Zahvaljujući Čoviću i HDZu,Vučić ima srpsku državu s ove strane Drine

Jbg kad im vi niste mogli ništa ali nema veze čeka se vakat.

Tko je ono zabranio ulazak i oslobođenje Banja Luke Hrvatskim snagama taj je predao pola BiH četnicima!

Id..te. to bi bilo zauzimanje i teški genocid, nebi ni rvacka ni bih nikad bile priznate.

Priznate od vecine zemalja 15.01.1992

J.b.eno je branit neobranjivo , jadni ti su ovi hdzekani

HSP BiH traži od HNS-a prekid suradnje s Dodikom nakon izjave o Bleiburgu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari