Mučne priče iz svijeta droge i sumnjivog morala

ljubuski.info

Kada je policija Hercegovačko-neretvanske županije početkom listopada 2019. godine pokrenula potragu za Sunitom Hindić-Bošnjaković (21) zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa smrću Nine Ivankovića (55), zaprimila je oko 7.30 sati prijavu da se u Ugostiteljskom objektu 'Vila Ivanković' nalazi muško tijelo za koje će se kasnije ispostaviti kako je riječ o Nini Ivankoviću koji je ujedno i vlasnik toga objekta. Navodno se u neposrednoj blizini tijela nalazio i pištolj pa se u samom početku istrage sumnjalo na samoubojstvo.

Početne sumnje u samoubojstvo istragom su opovrgnute i utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti. Nakon očevida kojeg su obavili pripadnici kriminalističke policije i dežurna županijska tužiteljica, tijelo je prevezeno u mrtvačnicu, a nakon toga je obavljena i obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Do poslijepodnevnih sati, u prvi mah policija je privela dvije osobe na obavijesni razgovor, ali ne i Sunitu Hindić-Bošnjaković. Pretresi su izvršeni na nekoliko lokacija u gradu kao i stan kojeg koristi Hindić-Bošnjaković, ali se istoj nije ušlo u trag. O slučaju su obaviještene i policijske agencije susjednih Županija.

Nedugo nakon toga Sunita Hindić se predala policiji u Turbetu i osumnjičena je za likvidaciju Nine Ivankovića (55). Iz izvora bliskih istrazi tada je procurilo da je osumnjičena tijekom bijega ozlijeđena, te da joj je ukazana i medicinska pomoć. Navodno je teže povrijedila noge, pa joj je dežurni ortoped stavio gipsani zavoj oko obje noge. Uzrok ozljede je po tadašnjim saznanjima bio skok s mjesta događaja u dvorište 'Ville Ivanković'.

Tko je Sunita Hindić?

Po tadašnjim navodima Hindić-Bošnjaković je često posjećivala objekt gdje je zločin počinjen. Bila je poznata mostarskoj policiji po prekršajima iz domena javnog reda i mira, ali nije prijavljivana za neka teža kaznena djela.

Početkom svibnja 2019. godine, Hindić je sudjelovala u narušavanju javnog reda i mira galamom i tučnjavom. Tada je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Mostaru najprije verbalno, a potom i fizički napala državljanina Republike Hrvatske. Na tome se nije zaustavila. Kada su na mjesto događaja po pozivu stigli pripadnici policije zasula ih je salvom uvreda i pogrdnih riječi.

U policijskoj evidenciji je zabilježeno da je prije toga pretukla i jednu djevojku iz Ljubuškog.
Sunita Hindić-Bošnjaković, osumnjičena za likvidaciju mostarskog biznismena Nine Ivankovića, svojevremeno je svoj komad slave potražila i u tabloidnom tisku Srbije.

Za brojne tabloide izjavljivala je da je bila u drugom stanju te da je otac djeteta srbijanski pjevač Stefan Jakovljević te da ju je on navodio na prostituciju. Prema vlastitim kazivanjima, bila je nositeljica titule Miss Hercegovačko-neretvanske županije, a pokušavala je započeti i pjevačku karijeru te je, navodno, snimila nekoliko pjesama.
Nudili su mi i više od 1.000 eura da se fotografiram naga ili čak da zaigram u nekom erotskom ili porno filmu. Takvo nešto mi ne treba. Ne zbog toga što ne bih imala što pokazati već iz razloga što na takav način ne želim graditi svoju karijeru. Novci bez obzira koliko brzo dođu tako se brzo i potroše. No, ono zbog čega bih sutra morala hodati pognute glave ostalo bi za sva vremena, zaključila je Sunita Hindić Bošnjaković u jednom intervjuu prije kobnih događaja u Mostaru.

Dok je čekala početak suđenja u mostarskom pritvoru Sunita Hindić Hindić je, 29. veljače u podne, u naletu bijesa, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama u predjelu lakta, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenirali upućivala krajnje pogrdne riječi i psovke. Iako je odmah pozvana ekipa Hitne pomoći, kako se pisalo, ona je tada u prvi mah odbila liječnički pregled, a sud joj je nakon toga izrekao disciplinsku mjeru zabrane posjeta na 30 dana.

Pisalo se da je i zatvorskim čuvarima, kako bi je ih isprovocirala, pokazivala grudi.
Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša, ali daleko od toga da je pokušala suicid. Mi smo odmah reagirali i zatražili sankcije, a odbijen nam je zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu - naveli su tada iz Uprave KPZ-a Mostar, a pisala se da je dok je čekala početak suđenja za ubojstvo Nine Ivankovića optužena i za tešku krađu.

Mučne priče iz svijeta droge, alkohola i sumnjivog morala

Prošloga petka započelo je suđenje Suniti Hindić. Pred Sudskim vijećem Županijskog suda u Mostaru kojim je predsjedavao sudac Elis Sultanić počelo suđenje Suniti Hindiæ (22), optužene za ubojstvo Nine Ivankovića, vlasnika motela 'Villa Ivankovič' u mjestu Buna kod Mostara. Sudeći po obraćanjima optužbe i obrane, obje strane prihvaćaju da je Hindić bila u ljubavnom odnosu i da je počinila ubojstvo Ivankovića, no s jednom značajnom razlikom - dok tužiteljstvo tvrdi da se radilo o ubojstvu s predumišljajem, obrana tvrdi da je riječ o ubojstvu kao posljedici nesretnog slučaja te da nije bilo predumišljaja. Razmjer ove dvije kvalifikacije za optuženu Hindić je golem - prva 'nosi' i do 20 godina zatvora, a druga - pet.

Pojedinosti u ovom slučaju kao i sami čin ubojstva, barem sudeći prema riječima i tužiteljstva i obrane, govore o brojnim mučnim scenama, svijetu droge, alkohola i više nego sumnjivog morala u kojem se našla ova, kako su je mediji često nazivali, bh. starleta.

Iznoseći optužnicu protiv Sunite Hindić, tužiteljica Sanja Marčinko je navela da je ista ubila Ivankovića oko 7 sati ujutro i to nakon kobne prepiske SMS-ovima sa ubijenim.

Kobnom događaju, po riječima tužiteljice, uslijedila je svađa Hindić i Ivanković, a što je zabilježeno i SMS porukama.

Ubijeni Nino Ivanković

Nakon što se u ranim jutarnjim satima u Villi verbalno sukobila s vlasnikom navedenog objekta Ninom Ivanković, s kojim je bila u kratkoj ljubavnoj vezi, zbog koje svađe je napustila Villu i taksijem se zaputila prema Ilićima gdje je privremeno stanovala, da bi, nakon što se u taksiju nastavila preko poruka na mobitelu raspravljati s Ninom Ivanković, u kojim porukama mu je između ostalog napisala: Ološu, mrzim te iz dna duše, jer si ološ. Zovi te svoje kurvetine, na njih si ti navikao…Samo si se malo preračunao, ja nisam kao ostale…, želeći ga napraviti ljubomornim, zatražila od Nine da joj kaže broj sobe u Villi, u kojoj se nalazio Adnan Šljivić i nakon što je dobila od njega kratki odgovor - poruke s mobitela: 304 i Uvijek za kuma, odlučila vratiti se u Villu, naredivši taksisti da se okrene vozilom i vrati ju odmah natrag, što je isti i uradio. Kada je došla u Vilu, popela se uz stepenice na zadnji kat i ušla u otključanu sobu 304, u kojoj se nalazio Adnan, kojem je ispričala da se posvađala s Ninom i kojeg je nastavila zvati mobitelom, te nakon što je Nino napisao SMS poruku Adnanu: Kume, vodi je bar oko 8, a koju poruku je ista vidjela, a Adnan je više puta zatražio od nje da napusti njegovu sobu, što je na kraju i uradila", navela je tužiteljica Marčinko.

Nakon što je, prema tužiteljstvu, Hindić s posljednjeg kata sišla u prizemlje i nepozvana ušla u sobu 101 u kojoj je bio Ivanković, ista je na njega počela galamiti.

Da bi ponovo nakon kraće verbalne svađe, uzela pištolj marke CZ, cal. 7,65 mm, koji se nalazio u Nininoj sobi, a u koju sobu je ista povremeno dolazila, zatim repetirala pištolj i okrenula ga prema Nini Ivankoviću, koji se nalazio licem okrenut prema njoj i u tom trenutku, iako svjesna svog djela, htijući ga usmrtiti, ispalila iz blizine jedan hitac iz pištolja u njegovom pravcu, nanijevši mu na taj način prostrijelnu ranu u predjelu unutarnje strane lijevog ramena, na granici s lijevim potključnim predjelom, koja je ulazni otvor prostreline, koja se kanalom, produžava kroz meko tkivo, mišiće grudnog koša i leđa i završava izlaznom ranom u lijevom potplećnom predjelu, uslijed čega je došlo do većeg gubitka krvi - iskrvarenja iz rascjepa na lijevoj potključnoj arteriji, a duž kanala prostrijeline, što je prouzročilo nasilnu smrt oštećenog na licu mjesta", istaknula je tužiteljica na kraju zaključivši da je Hindić počiinila ubojstvo s predumišljajem.

Obrana optužene Hindić, a koju zastupa odvjetnica Nada Dalipagić, tvrdi da ista nije počinila ubojstvo s predumišljajem, nego da se radi o nesretnom slučaju, a što pravda ponašanjem optužene nakon ubojstva.
Iz njenom ponašanju, a prilikom nesretnog događaja nema obilježja prednjeg kaznenog djela, nego se radilo o nesretnom događaju iz kojega je nastradao Nino Ivanković, a zbog kojeg događaja optužena duboko pati i iz medicinske dokumentacije, koju ćemo prezentirati Sudu, vidljivo je da je prošla kroz teške depresije i patnje nakon ovog događaja. U konkretnom slučaju radi se o prouzrokovanju smrti iz nehata, iz članka 168. KZ F BiH, a ne o kaznenom djelu Ubojstva iz članka 166. stavak 1. KZ F BiH, a to je sasvim vidljivo ne samo iz iskaza optužene, nego i iz iskaza svih svjedoka te priložene dokumentacije. Optužena je bila u ljubavnoj vezi sa nastradalim, isti je bio izrazito ljubomoran, a predmetne večeri su sa većim društvom konzumirali kokain i alkohol, te je došlo do 'koškanja' između optužene i nastradalog kojem su prisustvovali samo njih dvoje i tom je prilikom slučajno ispaljen metak, kazala je odvjetnica Dalipagić.

I obrana je suglasna da su optužena i ubijeni bili u ljubavnoj vezi, a što pokazuju ispisi telefonskih razgovora i SMS poruka koji, kako je kazano, jasno pokazuju njihovu vrstu odnosa.
Detaljnim čitanjem ispisa vidjeti će se da je nastradali znao optuženu zvati i oko 20 puta dnevno, što pokazuje da su bili u intenzivnoj strastvenoj ljubavnoj vezi. Dakle, ni u kom slučaju ne mogu stajati navodi optužnice da je optužena "iako svjesna svog djela, htijući ga usmrtiti, ispalila iz blizine jedan hitac iz pištolja u pravcu Nine Ivankovića…". Naime, radilo se o strasnoj vezi, te o dogaðaju koji se desio nakon noči koju su proveli sa prijateljima i u kojoj se konzumirao alkohol i kokain, a ovakva noć završila je ljubomornom prepirkom između optužene i nastradalog, kada je u koškanju došlo do nenamjernog ispaljenja metka i stradanja Nine Ivankovića. Ovo sve kad se ima u vidu činjenica da je optužena odmah, nakon nesretnog dogaðaja, pozvala hitnu pomoć, te zvala ljude u ugostiteljskom objektu da pomognu nastradalom, navela je odvjetnica Dalipagić.

Obrana također iznosi i nove pojedinosti iz iskaza s postupajučom tužiteljicom te podsječa da je optužena nakon međusobnog naguravanja s Ivankovićem, on njoj izvadio pištolj iz noćnog ormarića govoreći joj Riješi više ovo sve, te da je slučajno ispalila jedan metak iz pištolja i potom vidjela da je oštećeni pogoðen. Nakon toga, prema svjedočenju Hindić, oštećeni joj je rekao da ide tražiti pomoć, a ona je pozvala hitnu pomoć i zvala po hodniku želeći pružiti pomoć nastradalom.

Obrana je i navela da je Hindić pozvala Hitnu pomoć kao i sve prisutne u tom ugostiteljskom objektu da pomognu nastradalom, a da je lomove nogu zadobila uslijed straha i šoka kao i zbog prijetnji prisutnih u ovom ugostiteljskom objektu te da nije željela bježati, ali da je "išla svojim roditeljima, radi pomoći i podrške, a sama se predala tijelima gonjenja".

Sljedeće ročište u ovom predmetu zakazano je za 27. svibnja 2020. godine kada će Tužiteljstvo početi s iznošenjem dokaza - saslušanjem svjedoka.

Dnevni list

Glas naroda

Pokazivala grudi zatvorskim čuvarima

Ko s vragom tikve sadi o glavu mu pucaju.Tkz.gazde ,ćer mu je mogla bit

A ovu iz Ljubuskog pretukla jer ju je zatekla sa ljubavnikom. Mladja Bukmir.

Misliš njezinim dečkom?
Gdje to bilo?

Ma isti ih hebavao obje, oženjen kakav decko

I Sunita i ota druga tako mlade a već HDZovke.

Mladja Bukmir ??? Ko je ta

Pogresnim informacijama rasplažeš, pretučena je Artuković iz Klobuka.

Ovu Dlipagićku treba jeba ti

Ma ona je nevina 100%.

Ja san čuja da je bila samo čistačica.

Je ona je čistla puške...

Dimnjačarka....

ljubuski pun droge a niko nista....kafici puni droge otpad ispred vrtića,hitno dovest sunitu da vas kazni

Samo je šteta sto će dotična biti na slobodi za pet, šest godina ...

Obrana nade dalipagic je za nauciti to je povijest pravosudja svaka cast

Mučne priče iz svijeta droge i sumnjivog morala
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari